Se incarca...

 
https://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

MagiaTalismane

https://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2019/06/talismans.jpg

Talismane aparatoare

       Se cuvine sa spun cateva cuvinte si despre caile de a va pazi si de a va apara de lucrari rele. Cele mai puternice instrumente pentru protectie, cunoscute de mii de ani in magie, sunt talismanele. Ele sunt facute de marile vrajitoare si sunt lucrate pentru o cerinta anume. Fiecare talisman este unic, facut pentru o singura persoana si ursit numai pentru apararea acesteia. De aceea, nu va pot da decat cateva indrumari generale despre aceste “instrumente” ale zilelor si noptilor. Sfatul meu este sa apelati la o vrajitoare de rang inalt pentru a va face un talisman deoarece este greu si complicat sa va confectionati singuri unul, riscati sa nu aibe nici un efect.

      Este bine sa stiti ca, un talisman de dezlegare si de aparare, are efect doar daca este purtat dupa ce asupra persoanei s-a facut o dezlegare de vraja. Si tot astfel, daca el este pierdut, furat ori incredintat altei persoane, aceasta persoana, il poarta degeaba. Vraja rostita nu o apara, caci nu este facuta decat cu efect direct, iar numele rostit lucrarii este destinat, este fix si pastrat cu sfintenie.

       Am sa va arat in cele ce urmeaza cum puteti totusi confectiona talismane mai simple, cum trebuiesc ele protejate, la ce sa le intrebuintati si ce sa inscrieti pe ele.

Despre semnul lui Solomon

       La ce sunt bune talismanele? Cele simple au puterea indreptata fix doar spre un anume scop. Feresc de boli, de accidente anume destinate persoanei respective, de lucrari mici, dar trimise prin magie neagra, de foc si de raniri cu obiecte taioase si ascutite sau de lucrarile rele de spurcare si otravire. Talismanele ce nu sunt pregatite special se fac dintr-un obiect de aur sau de argint, din arama rosie batuta cu ciocanul, din cositor topit intr-o forma anume sau dintr-o bucata de piele de miel negru, de vitel nascut mort ori de pisica neagra. Materialul se alege dupa reguli complicate si se urseste intotdeauna inainte de a fi folosit. Talismanul este un semn de protectie ce trebuie purtat tot timpul asupra persoanei careia i-a fost destinat. Pe el se deseneaza anumite cuvinte si semne ce s-au transmis din vrajitoare in vrajitoare de cand se stie lumea. Sunt si semne care dau putere asupra unui duh anume, sunt si simboluri ce se pot desena direct pe piele si care au putere speciala, dar acestea apartin in mare parte magiei negre si este oprit si foarte periculos sa vorbim despre ele.

       A confectiona un talisman, nu este ceva simplu asa cum a-ti crede. Mai ales “marele talisman”, cel caruia i se mai spune” semnul lui Solomon”, da celui ce il poarta putere fara margini asupra celor facute si nefacute si chiar asupra diavolului, dar il si poate pierde daca acesta nu are putere si nu isi cunoaste limitele. In lume, la ora aceasta, sunt decat 10 talismane cu acest semn, iar la noi in Romania se stie numai despre doua vrajitoare care au puterile date de magia regelui Solomon.

Înțelegerea modului în care funcționează gândirea legata de magie poate fi un aliat puternic în folosirea puterii psihologice.

Gândirea și superstițiile pot părea ridicole pentru unii. Multi spun ca sunt lucruri care-i atrag pe cei ignoranți și pe cei usor de impresionat. Paradoxal, iraționalul influențează de fapt creierul nostru mai mult decât ar vrea să creadă mulți.

Profesorul de psihologie, Bruce Hood a demonstrat eficacitatea superstiției în timpul unei discuții la un târg de știință. Hood a provocat publicul să încerce o jachetă albastră în schimbul a 10 lire sterline. Câțiva voluntari au fost de acord cu propunerea, dar înainte ca ei să încerce jacheta, Hood le-a spus că îmbrăcămintea aparținea ucigașului în serie, Fred West. Afland acest lucru, majoritatea voluntarilor au refuzat pur și simplu. Ei se confruntau cu un act apotropaic, o respingere instinctivă a “amenințătorului” și un disconfort care stă la baza superstiției. Acest lucru se întâmplă chiar și în cele mai raționale persoane (la un târg de știință). Interesant, experimentul s-a încheiat când Hood i-a informat pe voluntari că jacheta nu a aparținut vreunui ucigaș în serie, arătând că mințile noastre determină puternic atitudinea noastră față de obiectele de zi cu zi.

Pe lângă “valoarea sentimentală” a obiectelor pe care le-am moștenit de la părinții, bunicii sau cei prezenți în momentele istorice, obiectele dețin, de asemenea multa energie. Acest lucru nu trebuie explicat științific pentru a-i recunoaște importanța. Gândiți-vă, de exemplu, la relicvele catolicismului și crucifixelor.

Folosind aceleași principii, este posibil să creați amulete și talismane pentru a fi utile nevoilor, convingerilor și scepticismelor noastre și să folosiți obiecte obișnuite drept aliați în momente de mare cumpana.

Talismanele (de la tilasimul arab, sau greaca, care înseamnă “inițiere”) sunt obiecte fizice, de origine minerală, vegetală sau animală și utilizate în mod tradițional pentru a purta o intenție plină. De exemplu, cuarțul sau pietrele prețioase sunt asociate cu semne astrologice, picioarele iepurilor și trifoi cu patru frunze pentru noroc, asemănător cu pentagramele, rozariile sau amuletele. Mai jos sunt câteva sfaturi pentru încărcarea energiei pozitive într-o amuleta sau talisman de-al tău.

1. Selectați baza materială
Se poate alege o piatră care se potrivește semnului astrologic sau orice piatră care are deja un înțeles special. Nu contează dacă este un obiect costisitor sau fara valoare, atâta timp cât cineva se poate conecta cu prezența, greutatea, mirosul, atingerea, cu o intenție specifică (de exemplu, zarurile sunt recomandate ca amulete pentru jucători).

2. Transmite-i intenții pozitive
Petreceți câteva minute în fiecare zi timp de o săptămână pentru a medita sau a vă ruga folosind această bază materială. Dacă credeți într-un dumnezeu, înger, sfânt, protector sau spirit, imaginați-vă că energia lor acoperă această bază materială, oricare ar fi ea. Mesajul trimis către inconștient este că baza materială sau amuleta este legată de invizibil prin această intenție. Cu alte cuvinte, obiectul este reprezentarea fizică a unei intenții, a unei dorințe sau a unei emoții pozitive (noroc, sănătate, dragoste, etc.).

3. Polarități
Ne putem gândi la amulete ca la niste baterii electrice, ca la telefonul mobil. Acestea sunt încărcate și curatate periodic. La început, este necesar să ai amuleta aproape de tine în momente fericite și să te întorci de la ea atunci când vă simțiți trist. Imaginati-va ca amuleta serveste pentru a “absorbi” intentiile voastre iar ea va contribui la intarirea acestui lucru.

4. Consacrarea elementelor
În funcție de tipul de material ales, multe școli de magie va vor sfătui să fie “sigilate” prin unul dintre cele patru elemente; pământ, apă, aer sau foc. Folosiți-vă mai degrabă intuiția decât un anumit ritual, deoarece elementul ales va sfinți doar legământul dintre voi și amuleta voastră imediat, ca și botezul, fiind un sigiliu de apă.

5. Reîncărcați
O amuletă sau un talisman vor servi pentru a vă aminti ceva important sau pot fi folosite în situații critice, dar și atunci când aveți nevoie de mai mult noroc. Așa cum am menționat, amuletele sau talismanul sunt baterii de energie, astfel că eficiența lor va scădea considerabil în timp. În astfel de cazuri, trebuie să reveniți la pasul 2 și să reîncărcați. De asemenea, puteți profita de evenimente cum ar fi ploaia, eclipsele sau zorii pentru a reîncărca unele pietre sau talisman la putere maxima, dar, din nou, ghidați-vă dupa propria intuiție.

Amintiți-vă gluma despre Niels Bohr, om de știință și câștigător al premiului Nobel, care a atârnat o potcoavă în afara cabinei sale în munți. Când niste colegi, din comunitatea științifică, i-au facut o vizită au observat-o, au întrebat dacă era superstițios și daca crede cu adevărat în “astfel de lucruri”. Bohr a răspuns simplu că nu, din moment ce era un om de știință, nu a făcut-o pentru ca era suerstitios dar le-ai zis ” ați auzit că astfel de lucruri funcționează chiar dacă nu credeți în ele “.

Confectionarea unui talisman simplu

       Daca doriti sa lucrati un talisman trebuie mai intai sa stiti carei plante si carei puteri il veti inchina. Iata cum puteti face un anume fel de talisman pe care il puteti inchina pentru propria voastra persoana ori il puteti harazi altui om. Totul depinde de ceea ce veti inscrie pe el si de figura ce o veti desena, asa cum va voi arata mai jos.

       Intai puneti la inmuiat, timp de trei zile, in apa magnetizata (atata apa cat sa acopere hartia), 13 coli de hartie alba nescrise. Fierbeti apa cu hartia pana ce ramane terci, care este pasta de hartie. Va recomand acest mod de a lucra un talisman pentru ca este mult mai simplu si mai usor pentru un incepator decat sa-l faceti din metal, din piele sau din os. Pasta de hartie o veti intinde, dupa ce se raceste, pe un fund drept de lemn, uns cu ulei de masline. Stratul trebuie sa fie cam de grosimea unui creion si sa aiba cam 3-5 centimetri marime. Cat este inca moale se face operatia de ursire a talismanului astfel: se preseaza in pasta de hartie o sarmulita subtire de argint ori de arama, indoita intr-o forma anume, dupa care presati totul cu un alt fund de lemn, uns de asemenea cu ulei.

SEMNELE APARATOARE INSCRISE PE TALISMAN

       Formele ce le puteti presa in talismanul “crud”, in functie de ceea ce doriti de la semnele respective, dupa cum urmeaza, :

Forma de cruce – apara contra pericolelor de moarte si a bolilor trimise de mana spurcata, cum sunt paralizia, tuberculoza si altele;

Forma de sarpe incolacit – aduce prosperitate si atrage simpatia tuturor;

O forma de paianjen cu 6 picioare – inlatura ccidentele neprevazute;

Forma de sageata cu varful in sus – apara de vrajile de nebunie;

O forma de casa – intretine dragostea;

Forma de stea cu 6 colturi – inlatura suflarea tuturor duhurilor rele si protejeaza pe purtator de puterea magiei negre.

       Talismanul trebuie uscat la loc calduros, la soare, atunci cand este bine intarit se inveleste intr-o bucata noua de matase rosie sau albastra. Peste el se sufla apoi de sapte ori puternic, cu aerul din propria suflare si se rosteste tare si clar, la fiecare suflare, HEMEN ETAN, care este vorba de chemare a puterilor magice.

       La sfarsit se face de 7 ori semnul crucii deasupra lui si se spune Amin. Talismanul se lasa apoi neclintit asa, in bucata de matase, vreme de sapte zile si abia apoi se poate purta. El se prinde la gat, nu conteaza cu ce, neaparat pe sub haine, direct pe piele si se departeaza de trup cat mai rar. Atunci cand se scoate de la gat, talismanul trebuie inchis intr-o cutie neagra pe dinauntru si nu trebuie aratat nimanui.

       Pentru alcatuirea unui talisman trebuie sa tineti cont de cateva recomandari generale:

Lucrarea de ursire o veti face numai luni spre marti sau sambata spre duminica.

Talismanul se poate face in orice luna a anului, dar numai intre ziua a 23-a a lunii, pana a 30-a zi a aceleiasi luni.

Totul trebuie inceput si terminat la aceeasi ora a zilei.

Talismanele ursite pentru anume influente directe ale duhurilor inalte, fie ca sunt curate fie ca sunt necurate, nu trebuie vazute sau atinse de oameni cu diformitati fizice, de barbati necasatoriti sau care au comis nelegiuiri.

Orice talisman este spurcat daca este atins de femei destrabalate si de moravuri usoare.

Daca talismanul este ursit cu semnul stelei in sase colturi, nu trebuie aratat niciodata unei fecioare sau unui copil, duhurile ce il stapanesc le-ar aduce acestora nefericire si el si-ar pierde forta de protectie.

Nu lucrati pentru cineva si nu purtati niciodata mai mult de un singur talisman caci puterile lor s-ar anula reciproc ori s-ar putea intoarce impotriva purtatorului.

Nu-l smulgeti niciodata de la gat si nu il aruncati. Scoateti-l cu grija.

Un talisman, de orice forma ar fi, nu poate fi lasat mostenire decat unei rude de sange sau cuiva care a implinit 30 de ani. Caci puterea unui asemenea semn este menita sa dureze sute de ani si astfel s-ar putea pierde sau distruge ursirea ce i s-a facut.

Va prezint mai jos, pentru a va face o idee clara, mai multe tipuri de talismane/amulete:

 

1. Obiecte pentru vindecare – Amulete, Talismane și Fetisuri

Este posibil să nu realizați acest lucru, dar probabil că aveți obiecte în casa care pot fi amulete vindecătoare, de protecție sau de noroc.

Trifoiurile cu patru frunze și piciorul iepurelui sunt exemple de talismane aducatoare de noroc. În afară de aceste amulete de noroc bine cunoscute, există multe alte obiecte care pot fi folosite ca instrumente cu intentia speciala de a atrage noroc, fericire sau prosperitate. Acestea includ pisica Beckoning, potcoave, iades, statui Buddha, pandantive Saint Christopher, plante de bambus, fantani care indeplinesc dorinte, globuri de sticla pentru vrăjitoare, păpuși magice, simboluri de mână și talismane de dragoste.

Obiectele sacre, cum ar fi cristalele și pietrele prețioase, plantele uscate, pene, simboluri străvechi etc., sunt adesea folosite în timpul ritualurilor și ceremoniilor de vindecare și de practicanții terapiilor holistice in vederea vindecarii.

Aceste instrumente pentru vindecare pot fi găsite în cutii medicinale, artizanale, în bijuterii care se poartă drept protectii pentru corp, utilizarea lor se poate face în sesiunile de vindecare sau pur si simplu afișate în spații sacre și/sau altare din casă.

 

2. Ochiul Turcesc pentru a alunga raul

Sansele sa fi vazut acest faimos simbol de multe ori, sunt destul de mari, nu-i asa? Probabil ai deja o amuleta sau ai vazut pe cineva care are. Iti prezentam cateva informatii despre acest simbol atat de popular.

Denumirea turceasca data acestei amulete protejeaza o persoana impotriva „ochiului rau” adica a deochiului. In credinta poporului turc, „ochiul rau” te protejeaza de toate energiile negative, iti protejeaza casa, biroul si pe cei iubiti.

Prima amuleta cu ochiul „rau” turcesc isi are originea in Grecia. In Turcia se gaseste practic peste tot: femeile o folosesc pe post de bratara, cercei sau coliere. Poate fi vazuta agatata deasupra usii caselor, a birourilor, chiar si in masini. Amuleta exista sub diferite forme, insa de obicei ea este rotunda.

Ochiul turcesc este un simbol foarte popular si folosit in designul bijuteriilor in acest moment. In ultimii ani, incepand cu Madonna, Britney Spears, surorile Olsen, etc au fost fotografiate purtand bratari Kabbalah, bratari considerate ca o forma de protectie impotriva ochiului turcesc. Bijuterii cu ochiul turcesc au fost purtate in public de celebritati cum ar fi Cameron Diaz, Brad Pitt, Rihanna. In mod sigur, aceste aparitii au crescut popularitatea acestor bijuterii.

 

3. Ochiul lui Horus

Este probabil cel mai răspândit simbol egiptean şi se crede că această amuletă are o putere ce depăşeşte frontiera timpului şi spaţiului. Practic, este simbolul care asigură o legătură specială între terestru şi cosmic, iluminarea spirituală. Acesta atrage înţelepciunea, luciditatea minţii şi grăbeşte vindecarea. Horus sau zeul Ra cum i se mai spunea era reprezentat printr-un cap de şoim cu un ochi alb şi unul negru reprezentând soarele şi luna.

Ochiul egiptean al lui Horus, numit și ochiul atoatevazator, este o amuleta de protecție care simbolizeaza un ochi deschis spre tot ce e rău, blocând căile amenințătoare ale raului spre purtator. Ochiul lui Horus, Wedjat sau Udjat este un puternic simbol protector aducator de intelepciune, claritate si luciditate purtatorului. Daca te fololosesti de puterile sale iti poti indeplini orice dorinta atat in plan material, cat si in cel sentimental.
Ochiul lui Horus include sase elemente potrivit egiptenilor:
1. Simtul tactil – linia indicata actiunea de a planta o tija in pamant care in cele din urma prinde radacini.
2. Gustul – din tija plantata la inceput rasare un vlastar care hraneste spiritul si trupul omului.
3. Gandirea – “spranceana”care simbolizeaza actul mimic de a ridica spranceana in timp ce gandesti.
4. Mirosul – coltul ochiului indreptat spre nas, trasat ca o sageata hotarata, explica importanta perceptiei in formarea de opinii asupra lumii si rafinarea capacitatii de clarviziune, de care poate dispune fiecare dintre noi.
5. Vederea – capacitatea de a vedea lumea dintr-o noua perspectiva, datorita intelepciunii si clarviziunii pe care ni le ofera Horus.

6. Auzul – o parte din simbolul O chiului lui Horus are forma unei palnii pentru a simboliza toate sunetele si peisajele sonore ale vietii.

 

4. Fetișul Zuni

Fetișurile Zuni sunt obiecte ale americanilor nativi folosite ca instrumente pentru meditație, pentru a ajuta reflecția interioară și pentru a spori viziunea personală. Zuni se referă la un trib originar din regiunea de sud-vest a Americii de Nord (New Mexico, la vest de Albuquerque).

Sculpturile în formă de animale au fost inițial făcute pentru a ajuta vânătorul să comunice cu animalul. De exemplu, un vânător se va concentra pe spiritul animalului cerând ca animalul să-l onoreze prin sacrificarea vieții sale, astfel încât tribul său să poată supraviețui.

Alte fetișuri Zuni au fost folosite pentru a învăța lecțiile pe care diferite animale le-ar putea dezvalui oamenilor sau au fost folosite ca și instrumente de acces pentru comunicarea cu lumea spiritelor.

Fetisurile Zuni tradiționalele ilustrează animale precum lupul, bursucul, ursul, leul de munte, vulturul, broaștele, cerbul, berbecul și altele dart sau mai gasit si modele facute din ceramică care reprezentau libelule, fluturi, păianjeni de apă și șopârle.

 

5. Pisica norocoasa Maneki Neko

Originare din japonia, pisicile Maneki Neko, reprezintă un talisman de protecție și de noroc. Această figurină de pisică cu laba ridicată aduce succes, prosperitate, sănătate și fericire.

Pisicile Maneki Neko sunt de diferite culori. Fiecare culoare oferă o actiune diferită.

O pisică de aur dă dovadă de prosperitate, pisicile neagre semnifică o sănătate bună, pisicile albe aduc fericirea.
O pisică Maneki Neko cu laba stângă ridicată este frecvent plasată în calea de intrare a unei afaceri sau în apropierea casei de marcat, reprezentand vânzări bune și succes in afaceri. În casă, o pisică Maneki Neko cu mâna dreaptă ridicată va fi amplasată în mod obișnuit lângă intrarea casei sau pe un prag de fereastră pentru a atrage fericire și noroc.
Imaginile mai mici ale pisicii Maneki Neko sunt purtate pe corp pentru a evita bolile și pentru a proteja purtătorul de durere și suferință.

 

6. Scarabeul egiptean

Daca ati fost deja in Egipt, fara indoiala ati aflat povestea scarabeului sacru, sau poate ati primit de la prieteni o astfel de amuleta aducatoare de noroc.

Impresionanta este povestea acestui mic gandac de balegar si modul in care vechii egipteni i-au observat comportamentul si au ajuns sa ii asocieze imaginea cu cea a unei zeitati.

Ei bine, aceasta mica insecta, reuseste sa transforme o bucata de balegar, intr-o sfera perfecta, rostogolind-o cu multa perseveranta. Forma sferica, nu e deloc intamplatoare, fiindca gandacul nu isi constuieste depozitele de hrana sub gramada de balegar, ci la distanta, prin urmare forma sferica ajuta la rostolirea pe distante apreciabile, bila devenind din ce in ce mai mare. Ceea ce este spectaculos, e ca aceasta sfera este tot timpul rostogolita de la est la vest, amintind de miscarea soarelui. Forma bilei este o alta simbolizare a astrului solar pe care egiptenii ii divinizau.

Soarele este izvorul vietii, iar observatia ca inclusiv puii de scarabeu se nasc din aceste bile de balegar (nu stiau atunci ca ouale sunt depuse in interior) i-a determinat pe locuitorii din zona Nilului, sa asocieze scarebeul cu zeul Soare creator.

Asa a devenit scarabeul, Zeul Khepri, reprezentand soarele la rasarit cand iese din lumea subterana. Un simbol al puterii de regenerare, de reinnoire. Khepri nu trebuie confundat cu Zeul Ra (soarele zilei) sau Atum ( soarele la apus), alte reprezentari ale astrului vesnic.

Simbol a nemuririi, al renasterii, scarabeul era folosit in camerele mortuare ale faronilor si plasat in dreptul inimii. De-a lungul timpului a devenit un simbol folosit foarte des in amulete, bijuterii cu rolul de protectie, de prosperitate si noroc, pentru toti cei care cred in el.

 

7. Margelele rozariu

Mărgelele de rugăciune, care se numesc uneori mărgele de rozariu, sunt folosite în practica meditației și a rugăciunii. Rugăciunile sunt repetate de un număr de ori, corespunzător cu numărul de mărgele. Mărgelele de rugăciune sau de rozariu au fost asociate în mod tradițional cu catolicismul, însă folosirea mărgelelor de rugăciune e larg răspândită, fiind cuprinsă în multe religii tradiționale.

Rozariul de bază e alcătuit din 59 de mărgele, legate împreună într-o formă ca de colier. Fiecare dintre mărgelele rozariului are ca scop rostirea unei rugăciuni în timp ce respectiva mărgea e ținută în mână. Dintre aceste mărgele, 53 sunt pentru ca în dreptul lor să fie rostită rugăciunea „Ave Maria”. Celelalte șase sunt pentru rugăciunea „Tatăl nostru”. Aceste mărgele oferă o metodă fizică de a ține numărul rugăciunilor, mutându-ți degetele de la o mărgea la alta în timp ce reciți rugăciunile.

Istoria rozariului în cercurile creștine poate fi observată în trecut până în vremea cruciadelor. Istoricii cred că cruciații au adoptat această practică de la arabi, care, la rândul lor, au copiat obiceiul folosirii mărgelelor din India. Descoperirile arheologice recente au arătat că efesenii antici foloseau astfel de mărgele în închinarea pe care o aduceau Dianei, cunoscută și ca Artemis, al cărei templu a fost una dintre cele șapte minuni ale lumii (Fapte 19.24-41).

Mărgelele de rugăciune sunt folosite, de asemenea, de romano-catolici, ca să-i ajute pe practicanți să țină rândul a unor aproximativ 180 de rugăciuni care alcătuiesc rozariul. Dintre acestea, câteva exemple sunt Tatăl Nostru, Ave Maria și Gloria. Practica rozariului se bazează pe credința că repetarea acestor rugăciuni din nou și din nou îl ajută pe practicant să-și asigure merit sau favoare în fața lui Dumnezeu, ca să scape de pedeapsa focului purgatoriului.

Folosirea mărgelelor de rugăciune nu e scripturală. Isus Însuși i-a mustrat pe liderii religioși din vremea Lui pentru că își repetau din nou și din nou rugăciunile. Ba chiar le-a spus ucenicilor Lui să nu se ia după ei „[bolborosind] aceleași vorbe, ca păgânii, cărora li se pare că, dacă spun o mulțime de vorbe, vor fi ascultați” (Matei 6.7). Rugăciunile nu trebuie pur și simplu recitate sau repetate lipsit de rațiune, ca și cum ar fi formule automate. Mulți dintre cei care folosesc mărgele de rugăciune în ziua de azi pretind că rozariul îi ajută să nu se mai concentreze la ei, ci la Cristos, însă e o chestiune care ține de eficiența repetării acelorași fraze din nou și din nou, ca niște mantre.

Rugăciunea e un privilegiu incredibil pentru creștin, de vreme ce suntem invitați de Creatorul Universului să venim „cu încredere” în prezența Lui (Evrei 4.16) și să comunicăm cu El. Rugăciunea e mijlocul prin care Îl lăudăm, Îi mulțumim, ne supunem Lui și Îi aducem cererile pentru noi și mijlocirile pentru alții. E greu de închipuit în ce fel comuniunea intimă cu El ar putea fi intensificată prin repetarea unor simple rugăciuni din nou și din nou, folosind mărgelele de rugăciune.

Cele catolice au 150 de margele atasate intr-un mod circular. Margelele sunt împărțite în cinci seturi de zece mărgele fiecare. O margine mai mare este plasată între seturi. Un crucifix este de obicei folosit ca începutul / sfârșitul sesiunii de rugăciune.
Rozariul ortodox grec, numit kombologion, este format din 103 noduri. Acestea sunt separate în patraje, douăzeci și cinci de noduri mai mici fiecare. Trei margele mari și un pandantiv sunt folosite ca markeri între seturi.
Rosarul ortodox rus, numit vervista, are 103 noduri sau margele. Margelele sunt plasate în grupări de 17, 40, 12 și 33.
Cel Buddhist și Hindu (Mala Beads) consta din 108 margele. Bratara mala are de obicei 21 bile.
Rozariul Mozaic, numit tasbih, constă din 99 de margele. Există, de asemenea, un rozariu mai mic de numai 33 de margele. Ambele rozari au uno ciucure la capatul șirului.

 

8. Hagoday

Hagoday este un ciocănitor de ușă, el înfățișeaza o fiară care tine un inel în gură. Capul de bestie se găsește în mod obișnuit la intrarea în locurile unde se află un refugiu, cum ar fi bisericile, mănăstirile, catedralele etc.

Legenda spune ca cei urmariti sau persecutati care ajungeau sa atinga inelul puteau primi 37 de zile de protectie in interiorul cladirii, nu aveau voie sa iasa afara dar in interior nu ii putea atinge nimeni. Acest lucru era introdus in legislatie la un moment dat.

Frumoasele detalii ale ciocanitorului era turnat in bronz si avea rolul de a-i aminti fugarului de soarta crunta ce-l asteapta in fata. Daca se confesau si isi marturiseau faradelegile, preotii le garantau iertare in fata Lui Dumnezeu dar ii obligau sa paraseasca Marea Britanie pentru totdeauna mergand in primul port in maximum 37 de zile. Altfel ii dadeau pe mana autoritatilor pentru a fi judecati in proces.

Adesea reprezentat drept un cap de leu , prefer sa-l vad mai mult ca pe un lup, iar ochii lui îmi amintesc de carnixul din bronz de acum 2000 de ani, găsit în Deskford, Scoția. Desigur, acela păzește poarta dintre viață și moarte și este ușor să-ți imaginezi multitudinea de mâini care au ajuns în disperare pentru protecția acestei bestii.

 

9. Pietrele Shiva Lingam

Shiva Lingam este o piatra sacra a religiei hinduse, localizata intr-unul dintre cele sapte locuri sfinte din India.

Aceasta se gaseste in raul Normada, loc considerat unul dintre cele mai puternice fluxuri de vindecare ale planetei.

Shiva Lingam este un simbol al iubirii, fiind un deschizator de drumuri spre dragostea adevarata aducatoare de unitate. Adevarata relatie de dragoste este o relatie cu propria noastra fiinta. Cand avem dragostea il cunoastem pe Dumnezeu. Shiva Lingam este considerata ca avand puterea de a conduce adeptii la o stare de unitate cu Divinitatea. Acestea sunt pietre perfecte pentru meditatie, vindecare și protecție spunandu-se ca emit cele mai inalte vibratii dintre toate pietrele de pe Pamant.

Cei care poseda constiinta si intelegerea pot folosi aceasta piatra ca un canal divin si pot aduce sinele inferior in contact cu sinele superior.

Shiva Lingam este un excelent ajutor in meditatie. Ea ajuta la activarea energiei kundalini si a celor sapte chakre. Trezeste centrele de energie si aduce sentimente de pace si bunastare.

Este recunoscuta pentru efectele ei benefice in lupta cu impotenta precum si cu alte probleme de natura sexuala. Vindeca orice problema de reproducere, infertilitatea si are un extraordinar efect ameliorator in ceea ce priveste simptomele ce insotesc menopauza precum si in privinta crampelor menstruale.

Energia emanata de aceasta piatra trezeste oamenilor singuri, despartiti, un puternic sentiment de comuniune, ajutand, nu de putine ori, oamenii singuri sa-si gaseasca perechea iar cei despartiti sa revina la sentimente mai bune.

Acest cristal de vindecare a fost folosit pentru a echilibra fluidele din corp, pentru a atenua durerile de spate și în tratamentul afecțiunilor prostatei.

Energia masculina pura este reprezentata de forma usor ovala a acestor pietre, pe cand energia feminina se evidentiaza prin petele neuniforme de culoare rosie ce le gasim imprimate pe acestea. Impreuna, cele doua elemente simbolizeaza unirea energiei masculine cu cea feminina.

Shiva lingam se gasesc in diferite culori, fiecare cu specificatiile sale proprii. Dintre ele, cea mai speciala este ,,meteoritul negru”, denumire primita datorita culorii acesteia. Meteoritul negru, cu o greutate mai mare decat a fierului, este cea mai rara si mai sacra dintre toate pietrele Shiva.

Cum se poate reîncărca această piatră?

Există un număr de moduri de a reîncărca/curăța aceasta piatra:

Purificarea se poate realiza atat prin clatirea cu apa rece timp de 2-5 minute, cat si prin trecerea pietrei de mai multe ori prin flacara unei lumanari.

Incarcarea cu energie se poate realiza prin lasarea la soare sau la lumina noptilor cu luna plina timp de 6-12 ore. Pentru o maxima eficienta se recomanda incarcarea acestora in fiecare luna.

Exista si posibilitatea de a-ti directiona propria energie catre interiorul pietrei. Acest lucru se realizeaza tinand piatra in mana stanga si strangand degetele peste aceasta si, prin concentrare, comunicam pietrei ce energii dorim sa amplificam. Spre exemplu: dragostea, puterea, sanatatea, etc.

Timpul efectiv in care se realizeaza procedura variaza in functie de capacitatea fiecaruia de concentrare, de la 30 de secunde, pana la 1-2 minute.

Beneficiile Pietrelor Shiva Lingam:

  • Activează Kundalini
  • Plus de Energie / Echilibrator energetic
  • Îmbunătățește fertilitatea
  • Tratarea impotenței
  • Rezonează cu chakra inimii
  • Echilibrează energiile Yin și Yang

 

10. Penele

Penele reprezinta conexiunea noastră cu forțele “aerului”. Un vindecător poate încorpora utilizarea penei în moduri diferite. Vindecătorul poate respira printr-o pana în timpul unei sesiuni de tonifiere. Incantatiile si plimbatul penelor pe corpul clientului poate provoca o vindecare puternică.

Penele pot fi, de asemenea, utile în curățarea aurelor. Se poate folosi o singură pana sau mai multe, pot fi legate între ele pentru a fi folosite in a șterge energiile stagnante sau negative. Această tehnică de măturări se numește penaj.

Sigur ati auzit si despre Dreamcatcher. Dreamcatcher sau „asabikeshiinh” (ojibwe), reprezintă un talisman indian, confecţionat manual, sub formă de cerc din salcie, în care este ţesută o plasă în forma pînzei de păianjen, fiind apoi decorat cu obiecte de cult, cum ar fi pene şi mărgele. Scopul talismanului dat este de a apără de visurile rele, care trebuie să rămînă prinse în plasă, şi de a le lăsa să treacă doar pe cele bune.

Originea acestui talisman ne duce la popoarele Americii Native din America de Nord, Ojibwe sau Chippewa, fiind apoi adoptate de popoarele vecine prin schimb. Apoi în anii 1960-1970, acest simbol a nimerit şi la alte naţiuni.

Popoarele Ojibwe aveau o legendă conform căreia, o femeie-păianjen, Asibikaashi, avea grijă de copiii poporului dat. Însă cu timpul, teritoriul pe care locuiau Ojibwe a crescut într-atît, că Asibikaashi nu mai reuşea să aibă grijă de toţi. Atunci ea a învăţat mamele şi bunicile poporului dat cum să împletească pînze magice din salcie şi diverse plante. Talismanul are forma unui cerc, simbolizînd cercul pe care se mişcă soarele şi luna pe cer. Punctele în care pînza se unea cu cercul de salcie, erau 8 la număr, la fel ca şi numărul picioarelor femeiei-păianjen, sau 12 conform numărului de ore, iar în centrul plasei, numaidecît se lăsa un cerc liber. Prin Dreamcather treceau toate visele, cele rele rămîneau prinse în plasă iar cele bune treceau prin cercul din mijloc. Cu timpul, cercul din salcie se usca într-atît încît se rupea sub forţa plasei întinse, aceasta însemna sfîrşitul tinereţei.

 

11. Mandala

Mandala este un cuvânt sanscrit care înseamnă “cerc” sau “încercuit”. Mandala și cercurile, în general, simbolizează ciclul vieții. Deși nu toate mandalele sunt circulare, ele sunt în mod tradițional simetrice, atingând înțelepciunea din spatele geometriei sacre. Mandalele înseși, precum și reprezentări ale mandalelor, pot fi folosite în scopuri de transformare sau meditație.

Mandalele pot fi afișate ca niște obiecte de arta în casa pentru a vă încânta vizual, dar acestea servesc unui scop mai mare. Amplasarea unei mandale este foarte importantă. Plasați-le în spații unde sa devina ca un scut pentru a menține energiile negative in afara zonei respective sau oriunde ați simți o zona vulnerabila. Acest zona ar putea fi la o intrare, un hol, dormitor, chiar și în interiorul unui dulap sau in baie.

Mandalele pot fi realizate folosind o varietate lucruri, printre care vopseaua, sticla, țesăturile, macramele, picturile de nisip, grafica pe calculator și multe altele. Îmi imaginez că macaroane lipite pe o placă de hârtie ar putea fi considerate o mandală dacă asta ar fi intenția ta. Ia în considerare modul în care un bucătar pregătește artistic un meniu hrănitor și colorat. El servește mancarea gatita pe o farfurie. Această farfurie reprezintă un “întreg univers” plin cu creația sa culinară … o mandală care trebuie să fie binecuvântată și consumată.

 

12. Scoici Cowrie

Scoicile Cowrie au fost purtate ca amulete în mai multe culturi antice, astfel încât au diferite sensuri și scopuri.
Amulete de ochi, plasate în gaurile ochilor de cadavre pentru a-i ajuta sa vada intr-o nouă perspectivă în viața de apoi.

Protectii la ochi pentru a feri de rău animalele de povară.

Colierele făcute din scoici cowrie au fost plasate pe animale precum elefanții, caii și cămilele pentru a le proteja de atacuri.

Palaria ceremonială împodobită cu scoici de cowrie era obișnuită în Nigeria.
Este denumit simbol al fertilitatii datorită aspectului scoicii cowrie care se aseamana cu organul genital feminin.

Este folosit ca protector împotriva infertilității asigurand o naștere ușoară. De asemenea, pot fi purtate în centuri de catre femeile tinere care doresc sa ramana insarcinate.

 

13. Ganesha

Zeul bogatiei cu cap de elefant Ganesh, numit si Ganapati, este venerat de foarte multi hindusi, mai ales de cei din domeniul afacerilor. In general, este privit drept zeul intelepciunii, precum si drept cel ce inlatura obstacolele. De aceea, prin tinerea imaginii lui in casa, este invocata prezenta energiilor faste. Ganesh este cunoscut, de asemenea si ca zeul intelepciunii.

Se amplaseaza in camera de zi intr-un loc vizibil sau in hol pentru a inlatura energiile nefaste si pentru a asigura o protectie a membrilor familiei. De asemenea, amplasat in biroul dumneavoastra Gabesh cu cap de elefant va ajuta la protectia averilor cat si la consolidarea afacerilor pentru cei ce doresc sa consolideze averea prin investitii.

Om Gam Ganapataye Namaha este Mantra Zeului hindus Ganesha, cunoscută și sub numele de bija mantra sau mantra rădăcină, cea care înlătură orice fel de obstacol.

Ganesha este consinderat în mitologia indiană drept gardian al prosperității, frumuseții, grației și compasiunii. El este invocat la începutul tuturor ritualurilor și ceremoniilor spirituale, datorită auspiciilor favorabile pe care le aduce adoratorilor săi. El mai este cunoscut și ca întrupare a celor trei virtuți divine: Siddhi, Buddhi și Riddhi sau spiritualitatea, înțelepciunea și prosperitatea.

În textele hinduse sacre este scris că Vighneshwar (un alt nume al lui Ganesha) poate fi impresionat atunci când cineva este total devotat lui și trăiește conform principiilor generozități sale. El nu doar îi va răsplăti eforturile în practica spirituală, ba chiar va accelera progresul, va îndepărta obstacolele, și îl va ajuta să devină o persoană mai bună.

 

14. Trifoiul

Un trifoi cu patru foi este de fapt o mutație incredibilă și rară a trifoiului alb. Se crede că 1 din 10.000 de trifoiuri albe are patru foi.

•    Fiecare frunză a trifoiului are o semnificație. Prima este pentru CREDINȚĂ, a doua pentru SPERANȚĂ, a treia pentru DRAGOSTE și a patra pentru NOROC!

•    Se mai spune că un trifoi cu patru foi aduce nororc, în special dacă este găsit din întâmplare.

•    Trifoiul cu patru foi este asociat Irlandei și sărbătorii irlandeze St. Patrick și întărește expresia “norocul irlandezilor”.

•    Celticii antici credeau că trifoiul cu patru foi este un talisman împotriva spiritelor malefice.

•    Deși trifoiurile cu patru foi sunt rare, sunt trifoiuri cu chiar mai multe foi. Acest record este deținut de un trifoi cu 56 foi, care a fost găsit în Japonia în 2009.

•    Există ferme în SUA, care se specializează în cultivarea trifoiurilor, producând mii pe zi, care după aceea sunt sigilate în plastic și folosite în talismane cu noroc. (Noi credem că trișează!)

Cu șanse de 1 la 10.000 de a găsi un trifoi cu patru foi, aveți mare noroc dacă găsiți vreunul!

De fapt, trifoiul cu patru foi aduce atâta noroc deoarece este atât de rar!

 

15. Amuleta Armadillo

Armadillo este folosit ca o amuleta de protecție. Acest lucru se datorează armurii pe care o poartă. Spre deosebire de noi oamenii cu carnea noastră moale, armadillo are un corp defensiv cu o crusta tare care-l protejează de prădătorii săi naturali.

O amuleta mica sculptata poate fi purtata în buzunar sau drept medalion micut purtat la gat. Unul mai mare poate fi plasat într-un magazin pentru a proteja împotriva spargerilor sau puteti pune unul în mașină pentru a vă menține în siguranță in caz de accident.

Purtați în buzunar o amuleta în formă de armadillo pentru a vă proteja împotriva vrăjitoriei, negativității și a tuturor forțelor întunecate ale răului. Îngropați un craniu de armadillo în curtea voastra sau puneți-l pe ușa din față pentru a indeparta fantomele și entitățile demonice.

 

16. Iadeșul

Iadeșul este un os bifurcat care se gaseste in pieptul de pui sau cel de curcan.

Exista o traditie conform careia un iadeș gasit in mancare este o sansa de indeplinire a unei dorinte. Tot ce trebuie facut este ca doua persoane sa traga simultan de osul norocos iar cel care va ramane cu bucata mai mare isi va vedea dorinta indeplinita. Daca osul are sa se rupa fix pe din doua, atunci nicio paguba, se va implini dorinta ambelor persoane. Simbolul iadeșului se poarta si la gat, pe post de amuleta aducatoare de noroc.

17. Ankh-ul

A tine un ankh era ca si cum ai sorbi dintr-un elixir al virtutilor divine si al nemuririi. Concret, ca simbol al vietii eterne, se credea ca energia emanata de ankh putea fi absorbita de oricine aflat la o anumita distanta de posesor. Se credea ca amuleta este un talisman puternic ce conferea posesorului protectie de fortele raului, boala ori descompunere (in cazul corpurilor neinsufletite) ea fiind un fel de antena/canal de comunicare cu Divinitatea prin care se scurgea puterea vietii. Mai exista convingerea ca Ankh-ul era folosit de preoti alaturi de zei in ceremoniale secrete drept cheie de control a debitului Nilului in aceeasi maniera in care noi folosim astazi robinetul.

La Stonehenge s-a efectuat un experiment curios, cand o incarcatura energetica de voltaj mare s-a putut transmite de la un megalit prin intermediul unui fir in forma de ankh. Un oscilator de mare frecventa ca ankh-ul, are avantajul de a produce voltaje mari la un curent de joasa intensitate, putand fi manevrat fara risc. In cartea sa“The Ankh: African Origins of Electromagnetism”Ankh-ul: Origini africane ale electromagnetismului” autorul, Nur Ankh Amen, demonstreaza ca aceasta cheie a vietii servea si unor scopuri practice nu doar mistic-religioase. Potrivit autorului, forma Ankh-ului bobinata permite transmiterea unei incarcaturi electromagnetice. Aceasta afirmatie sustine teoriile conform carora anticii egipteni au cunoscut puterea electricitatii.

Indiferent de conotatiile sale, influenta Ankh-ului ca simbol a fost imensa in Egipt si s-a simtit puternic in toate perioadele dinastice, supravietuind ca simbol cu puteri magice si in era crestina.

https://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2019/04/logo-white2.png

In armonie cu Universul…