Se incarca...

 

NUMEROLOGIA

https://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2019/04/numerologie1.png

Ce este numerologia?

Numerologia este studiul numerelor, cu ajutorul cărora Universul poate fi mai uşor de înţeles, numerele având un efect semnificativ asupra a tot ceea ce există în jurul nostru, inclusiv asupra noastră.

Numerologia este studiul cifrelor din punct de vedere transcendent. Maniera ocultă în care acestea reflectă anumite aptitudini și tendințe de caracter sunt puse pe seama legilor cosmice, deoarece cosmosul este guvernat de principii matematice.

Fiecare cifră în sine, ca valoare numerică, este înzestrată cu calități particulare, fiind în strânsă relație cu vibrațiile cosmice. Astfel, din punctul de vedere al numerologilor, cifrele care guvernează viața individului au o influență de netăgăduit asupra destinului acestuia, ca parte a unui sistem. Ziua nașterii, anul, luna, etc…sunt privite în fapt, atât ca cifre, cât și ca entități energetice ce pot releva predispozițiile persoanei investigate.

Și nu numai atât; se pare că numerologia oferă răspunsuri multor domenii ale vieții, începând cu dragostea, cariera, banii și terminând cu sănătatea și chiar investigând personalitatea psihologică a individului. Numerologia explică într-un mod real resorturile fiecărui nativ, pentru că numărul este o realitate concretă și se încadrează într-o linie evolutivă a firii, a interpretării energetice și informatice a fiecărei ființe vii.

În numerologie, fiecare număr este influenţat de o planetă din Sistemul nostru Solar şi fiecare literă din alfabet are o valoare numerică, care indică o vibraţie cosmică. În numerologie se folosesc 11 numere, cu ajutorul cărora se întocmesc numerograme. Aceste numere sunt: Numărul 1, Numărul 2, Numărul 3, Numărul 4, Numărul 5, Numărul 6, Numărul 7, Numărul 8, Numărul 9, Numărul 11 şi Numărul 22.

Este important de observat care sunt numerele din data naşterii şi care este suma literelor din numele unei persoane. Aceste numere oferă o mulţime de informaţii interesante despre o persoană, despre caracterul său, motivaţiile sale în viaţă, punctele sale slabe şi forţe, fricile sau talentele sale native.

La fel ca un astrolog, un numerolog poate afla multe informaţii despre o persoană, inclusiv scopul vieţii sale, însă pentru a face acest lucru, un numerolog se foloseşte de numere, nu de planete, ca în cazul astrologului. De asemenea, un numerolog poate identifica cele mai potrivite perioade pentru a desfăşura anumite activităţi, oportunităţile care pot apărea, dar şi perioadele în care, pe parcursul vieţii unei persoane, pot interveni unele probleme şi provocări. Numerologia poate fi folosită pentru a lua diverse decizii informate în orice domeniu al vieţii: pe plan relaţional, financiar, relaţional, etc.

Numerologia ne poate servi drept ghid pentru a ne uşura viaţa, însă nu trebuie să uităm că nu dictează ce ni se va întâmpla, fiecare dintre noi având liberul arbitru de a-şi construi viaţa aşa cum şi-o doreşte.

Fiecare număr are o vibraţie diferită, şi, prin urmare, ne poate oferi o mai bună înţelegere de sine, precum şi a circumstanţelor din viaţa noastră. Cu ajutorul numerologiei putem deveni mult mai conştienţi de potenţialul pe care îl avem. Numerologia aduce înţelegere, înţelepciune şi capacitatea de a ne înţelege pe noi înşine şi pe ceilalţi.

Numerologia azi se bazeaza pe ideile pe care discipolii si adeptii lui Pitagora le-au transmis de-a lungul secolelor. “Nasterea” sistemului actual si inceputul popularitatii se crede ca se datoreaza unei americance, d-na L. Dow Balliet. In primii ani ai secolului douazeci, ea a scris doua carti ce puneau in ecuatie simbolismul traditional al cifrelor si alfabetul englezesc, punand, astfel, bazele sistemului de astazi. Acesta a fost in continuare prelucrat si popularizat de alti numerologi, Julia Seton fiind unul dintre cei mai importanti. In zilele noastre numerologia atrage, din nou, din ce in ce mai mult atentia asupra sa.

In Secretul cifrelor, Lionel Stebbings scrie: “Cifrele nu reprezinta cauza evenimentelor, ci ilustreaza ordinea si masura inerente vietii.”

PUTINA ISTORIE DESPRE NUMEROLOGIE

Radacinile numerologiei pot fi detectate acum peste 10000 de ani in Egipt si in Babilonia. Lui Pitagora, care a dezvoltat multe dintre teoremele sale de baza ce reprezinta fundamentul matematicii moderne (printre care si teorema despre triunghiurile dreptunghice care este predata si astazi in scoli) i se atribuie meritul de a fi pus bazele formale ale numerologiei, acum circa 2600 de ani in Grecia Antica.

La inceputul secolului douazeci, o femeie din America, L. Dow Balliet, si cateva contemporane ale ei au publicat cateva carti si au inceput faza moderna a numerologiei. Domeniul s-a dezvoltat incet-incet de-a lungul mai multor decenii. Incepand din ultima jumatate a secolului douazeci, datorita existentei a tot mai multe studii si publicatii, are loc o crestere a interesului publicului fata de numerologie.

Influenţa Numerologiei asupra Destinului

Numerologia ne poate spune câte ceva despre destinul nostru şi ne demonstrează că uneori zarurile au fost aruncate pentru noi. Fiecare literă a alfabetului are o anumită vibraţie energetică specifică şi dezvăluie multe informaţii cu privire la talentele, provocările şi oportunităţile unei persoane. Acestea sunt motive suficiente pentru care oameni aleg să-şi schimbe numele, de exemplu atunci când se căsătoresc sau divorţează. Utilizând un pseudonim, precum un nume de scenă, se creează o energie diferită care însoţeşte numele de naştere a unei persoane şi calea karmică pe care persoana respectivă călătoreşte.

Numerele sunt influenţate de către calităţile atributelor lor planetare sau mitologice precum şi de energia universului şi de conştiinţa noastră colectivă, şi influenţează la rândul lor destinul. Aceasta se aplică în cazul numelui, vârstei sau anului în care trăim. Nu se referă doar la religie sau citirea viitorului – este o ştiinţă simplă care doar observă influenţele pe care numerele numerologiei le au asupra comportamentelor şi caracteristicilor ale lumii materiale şi a persoanelor care locuiesc în ea. Viaţa fiecăruia dintre noi este condusă de către numere – cifra casei, de telefon, cifra de card. Numerele din numerologie sunt utilizate în tot ceea ce ne înconjoară, de la medicină la inginerie, bucătărie şi finanţe, influenţându-ne fiecare moment al vieţii. Numerologia este un mod sacru de a examina roata karmei şi de a înţelege cum dorim să interacţionăm cu aceasta.

Numerele utilizate sunt de la 1 la 9, reprezentând cele şapte corpuri principale de pe orbita pământească plus Rahu şi Ketu, punctele nodale ale lumii. Toate numerele sunt reduse la o singură cifra, doar numerele 11 şi 22 sunt considerate numere importante deoarece influenţele cifrei 2 (luna) şi 4 (Rahu) sunt intensificate şi persoanele cu aceste numere vor avea o carismă extraordinară şi un nivel al energiei şi al efectului destinului ieşite din comun, ceea ce le va face să pară şi arogante şi obsedate de propria persoană.

CUM FUNCTIONEAZA NUMEROLOGIA

Totul vibreaza in univers cu propria frecventa specifica. Gasind rata vibratiei oricarui obiect, puteti stabili calitatile si energiile asociate cu el. Aplicand principiile numerologiei si folosind numai numele si data nasterii ca date de baza, puteti determina frecventele majore apartinand diferitelor persoane. O analiza numerologica a frecventelor calculate ofera informatii semnificative despre peronalitatile si caracterele acestor oameni.

PRINCIPIILE DE BAZA ALE NUMEROLOGIEI

CALCULUL NUMEROLOGIC DE BAZA
In calculul matematic de baza folosit in numerologie, numerele se reduc prin adunari simple. Numarul 15, de exemplu, este redus adunand 1 + 5 si obtinand 6. In mod similar, 1974 poate fi redus adunand 1 + 9 + 7 + 4 si obtinand 21. Iar 21 poate fi si el redus adunand 2 + 1 si obtinand 3.

In numerologie, toate numerele sunt reduse la cifrele de la 1 la 9, cu exceptia numerelor master speciale 11 si 22. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 11 si 22 reprezinta ratele majore de vibratie asociate cu caracteristicile oamenilor.
Literele din numele unei persoane sunt transformate in numere si apoi sunt adunate. Aceste numere, la randul lor, sunt reduse la cifre. Litera A, de exemplu, este 1; litera B este 2; litera C este 3 si asa mai departe.

Lista urmatoare arata numerele atribuite celor 26 de litere.

1 – A, J, S

2 – B, K, T

3 – C, L, U

4 – D, M, V

5 – E, N, W

6 – F, O, X

7 – G, P, Y

8 – H, Q, Z

9 – I, R

Aplicand formule matematice
simple numerelor care reprezinta numele si data de dastere ale unei persoane, un numerolog poate obtine patru elemente de baza si vreo douazeci sau treizeci de variatii. O evaluare simbolica a acestor elemente si a modificatorilor ofera o analiza remarcabil de completa si de precisa a personalitatii. (Intamplator, jumatate dintre informatiile din analiza, provin din data nasterii si cealalta jumatate din nume.)

In trecut, numerele impare erau considerate a fi active sau masculine, iar cele pare – pasive sau feminine; aceasta categorizare poate fi asociata numerelor luminoase si intunecoase din I Ching. In zilele noastre consideram adeseori ca fiind suparatoare corespondentele ce se fac intre atributele luminos/pasiv, ca asociate naturii feminine. In general numerele impare actioneaza solitar, iar cele care actioneaza cel mai bine atunci cand sunt insotite. Cifra 8 poate fi considerata ca o eventuala exceptie a acestei generalizari. Cele noua cifre reprezinta urmatoarele calitati:

 1. Abilitate de conducere, initiativa, originalitate, hotarare.
 2. Cooperare, diplomatie, prietenie, bunatate.
 3. Exteriorizare, creativitate, veselie, ras.
 4. Spirit practic, autodisciplina, stabilitate, munca.
 5. Libertate, comunicare, multilateralitate, adaptabilitate, senzualitate.
 6. Armonie, creativitate, responsabilitate, viata de familie sau caracter gospodaresc.
 7. Individualitate, intuitie, perfectiune, contemplare.
 8. Putere, independenta, ambitie, organizare.
 9. Compasiune, idealism, spectaculozitate, romantism.

Zero, sau nula, nu este luat in calcul in numerologia conventionala, desi atunci cand apare in spatele unui numar accentueaza calitatile reprezentate de acesta. In numerologia indiana.

Unii numerologi sunt de parere ca numerele 11 si 22 ar trebui discutate separat de cele 9 cifre mentionate mai sus.

Numerologia este studiul numerelor, si modalitatea oculta din care se poate afla cu certitudine aptitudinile si caracterul unei persoane ca o parte integrala dintr-un plan cosmic. Fiecare litera are o valoare numerica care provine dintr-o vibratie cosmica relatata. Suma numerelor continute de data nasterii si suma ce deriva din literele numelui provin dintr-o interrelatie a vibratiilor. Aceste numere arata fara probleme caracterul, scopul in viata, motivatiile si talentele ascunse. Expertii in numerologie folosesc numerele pentru a determina timpul cel mai propice pentru a face miscari majore in activitatile din viata. Numerologia este folosita pentru a decide usor si sigur cind sa poti inveti, cind sa te casatoresti, cind sa calatoresti, cind sa-ti schimbi slujba ori multe altele. Nu stim sigur daca vei devenii un expert in numerologie in urma acestui site dar cel putin calea ti-o putem arata.

Prima intrebare pe care am pus-o cind mi s-a prezentat numerologia a fost “de ce functioneaza?” A doua intrebare pe care am pus-o a fost “cum functioneaza?” E oare forta Domnului? Au numerele vibratii sau ceva de genul asta? Cine stie? Fii doar obiectiv si incearca, ce pierzi?

Actuala origine a numerologiei predata de Pitagora a devenit foarte populara de foarte vechea Kabbala. In secolul 20 vechea stiinta pare sa-si fi revenit sub forma unor carti publicate intre anii 1911-1917 de L. Dow Balliett si a fost imbogatita prin anii ’30 de catre Florence Campbell, si in cursul urmatoarelor decenii a devenit foarte accesibila publicului larrg. In fine, daca privesti in urma cu 90 de ani vei observa ca stiinta s-a miscat cu pasi foarte repezi. Poate ca toat aceste cunostiinte capatate le-am fi putut descoperii mai din timp daca nu s-ar fi “ascuns” de noi ceva vreme.

Introducerea in Numerologie incearca sa descrie baza fundamentala a acestei discipline. Te invata cum sa schimbi literele numelui tau in cifre care vor dezvalui multe despre personalitate si potential. Vei invata intelesul. Apoi veti deprinde maiestria organizarii si prepararii unui intreg tabel cu cifre pentru a putea descifra usor intelesul cifrelor continute de nume si data nasterii. Urmarind exemplele vei reusi sa descoperi chiar si Numarul Vietii, Perioadele Vietii,

Numarul Expresiv si Dorintele Interioare….

Ordinea pe care noi am dat-o este urmatoarea:

 1. Cifra Destinului
 2. Numerograma Zilei de Nastere
 3. Cifra zilei de nastere si cea a obiectivelor
 4. Cifra vocalelor
 5. Cifra consoanelor
 6. Cifra numelui complet si cifra energetica
 7. Alfabetul
 8. Cifrele intense si numerologia numelui
 9. Temperamentul si cum sa alegem un nume
 10. Cifra ciclului si cea a anilor
 11. Cifra de tranzit si cea a evenimentelor
 12. Profilul numerologic complet
 13. Numerele Supreme si Culorile Cifrelor Destinului
https://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2019/04/logo-white2.png

In armonie cu Universul…