Se incarca...

 
https://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

MagiaIerburi vrăjitorești

https://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2019/06/1-mandrake_blog.jpg

Acestea sunt multe, iar recunoasterea lor o veti putea face in multi ani de invatatura vrajitoreasca. Pana atunci e bine sa le cereti de la persoane cunoscatoare sau de la alta vrajitoare si sa le folositi cu mare grija si bagare de seama. Caci cele mai multe sunt ierburi cautate de duhuri bune ori rele si a le dispretui va pune in mare pericol. Ierburile vrajitoresti sunt cele care fac legatura intre cele doua taramuri, cel de aici si cel de dincolo, intre taramul zilei si cel al noptii vesnice, De aceea nu trebuie sa uitati ce anume stele si planete sunt cele care dau puteri ale anumitor buruieniu, plante sau ierburi. Iata cateva dintre legile dupa care ele se cunosc, se asculta, se respecta si se culeg pentru a putea fi folosite fara asi pierde puterile magice.
– Orice fir de planta se va rupe numai dupa ce rostiti cu glas tare scopul pentru care il culegeti
– Ierburile otravitoare, cele cu gust si miros puternic amarui sunt cele aflate sub puterea stelei Sirius
– Plantele cu flori mirositoare stau sub semnul Lunii. Se culeg si se folosesc cand Luna e pe cer.
– Florile cu multe culori, precum si ierburile care nu au fructe isi iau puterile de la Crucea Polara.
– Toate plantele ce le veti culege si nu le intrebuintati imediat trebuie tinute numai la loc alb si curat.
– Ierburile cu tepi, cu spini, buruienile otravitoare si plantele iuti care fac pe om sa lacrimeze sunt stapanite de planeta Marte.
– Buruienile de apa, in plus, crinul, nucul si maslinul, sunt sub puterea Luceafarului de seara, iar ierburile cu miros aromatic greu, precum si florile ce se deschid numai ziua si isi intorc fata de la Luna sunt stapanite de soare.
– Orice iarba vrajita o veti cauta si culege numai in ultima saptamana din luna, adica dupa data de 22 ale lunii.
– Pentru lucrarile vrajitoresti trebuie sa stiti ca, la randul ei, fiecare parte a unei plante capata puterea unei plante dupa cum urmeaza:
– Radacina de la Mercur.
– Frunzele si crangile de la Marte.
– Floarea de la Venus, planeta dragostei.
– Semintele de la Luna.
– Fructele de la Soare
– Ierburile ce le veti folosi uscate se leaga neaparat numai cu ata rosie, in trei fire, sau cu un fir din acea planta.
– Nu legati niciodata buchetele de plante, fie ca le uscati, fie ca nu, cu ata neagra, cu sfoara de canepa sau de urzica sau cu bucati de carpa murdara, caci ele devin impure.
– Ca sa nu isi piarda puterea magica, firele de ierburi nu se taie mai lungi de o palma.
– Nu veti culege ierburile vrajitoresti decat in zilele si perioadele in care frunzele, radacinile ori fructele acestora sunt incarcate de puterea planetelor ce vi le-am aratat.

Secretele plantelor vrajitoresti
Va voi dezvalui cateva secrete despre ierburile cele mari ale vrajitoriei. Acelea care sunt de importanta deosebita in lucrarile de legare si de dezlegare, precum si de acele cateva ierburi nestiute de cei mai multi, greu de gasit si care dau puteri peste intelegerea omului……

Iarba sarpelui
Cea careia i se mai zice si feriga, infloreste o singura data pe an, in noaptea Sanzienelor, de la 10 noaptea in sus, iar floarea dispare la cantatul cocosilor. Nimeni din cei nechemati de putere vrajitoreasca nu poate vedea floarea ierbii sarpelui, necum s-o poata atinge sau rupe din pamant. De aceea, ca sa gasiti o floare de iarba sarpelui trebuie sa stati treji intreaga noapte de Sanziene iar dupa clipa cand se deschid cerurile nu trebuie sa o pierdeti din ochi, orice ati auzi in jur, chiar daca veti simti impunsaturi, inghionteli sau veti auzi tipete neomenesti.
Daca veti reusi aceasta fara a adormi sau a intoarce o clipa privirea de la planta, o veti vedea inflorind cu o floare alb-albastruie, stralucitoare ca Luna. Atunci sa luati o singura floare, sa o ascundeti in san ca sa nu o vada privirea de om si sa o aduceti in casa. Lucrul trebuie sa se faca intr-o padure, departe de orice casa, pentru ca nu cumva sa se auda in timpul acestei nopti vreun cantat de cocos, iar floarea sa piara. Floarea de iarba sarpelui aduce bogatie celui care o are, iar cel ce o inghite intreaga poate sa vada soarta sa si a altor oameni pe care ai atinge cu mana.
________________________________________
Angelica
Este planta cea mai puternica pentru a prepara “elixirul vietii”. Radacina de angelica bauta in alcool tare, dimineata pe stomacul gol, sau chiar mestecata zilnic cate o bucatica aduce si pastreaza tineretea si puterea la orice varsta.
________________________________________
Matraguna
Numita si “Iarba Calului”, este buruiana cea mai periculoasa pe care o cunosc vrajitoarele. Ea poate fi o otrava mortala daca nu stii cum si cat sa folosesti din ea, dar poate sa-ti aduca si foloase deosebite. Matraguna, mai ales radacina si frunzele, se culege numai descantata, nu se rupe niciodata cu mana stanga, ea se sapa, se smulge din pamant si nu se taie niciodata cu instrumente de fier. De asemenea, nu se aduce decat din padure, departe de locuri locuite. Nu se culege decat inainte de Rusalii, caci dupa ceea, puterea ei se pierde si tineti minte neaparat ca, inainte de a lua din pamant, sa varsati pe ea un pahar de vin rosu. Buruiana o veti scoate fara sa o rupeti si veti ursi de bine. Daca e pentru descantece sau daca e de rau, trebuie sa o loviti bine de pamant inainte de a o aduce acasa. Daca o culegeti noaptea, faceti lumina de lumanare linga ea, pentru ca iarba sa va vada si sa stie ca o veti lua de acolo. Cum o atingeti, matraguna se pleosteste, caci ea are puterea de a sti viitorul, dar sa nu va temeti, ci sa continuati s-o luati caci va va oferi darul ei.
________________________________________
Socul
Este o planta cu mare putere, in special cand este in floare, dar trebuie sa tineti seama, si in cazul lui, de anumite oprelisti. Caci sa stiti, la umbra de soc, mai ales daca el creste pe loc parasit, sta necuratul ca sa pazeasca comori ingropate si tot locul din jur e periculos daca e calcat fara descantec. Nu ardeti niciodata lemnul de soc pe foc si, de asemenea, nu il sapati niciodata la radacina ca sa incercati sa-l scoateti din pamant. El trebuie lasat pe locul lui si, mai tineti minte ca niciodata, dar niciodata, sa nu va culcati si sa nu adormiti sub un soc, caci duhurile rele va pot poci sau innebuni.
________________________________________
Iarba fiarelor
Ca si buruiana vietii, este iarba cel mai greu de gasit si mai ales de pastrat. Iarba fiarelor este o iarba pe care o au numai putini dintre vrajitorii cei mai mari. Ea este imposibil de gasit fara sa stiti anume taine, caci este o iarba aproape obisnuita pe care nu o cunoaste nimeni dintre oameni. O singura noapte pe an, in noaptea de Sfantul Andrei, cand nici un muritor nu este bine sa iasa din casa, doar atunci se vede iarba fiarelor, caci toata noaptea ceea ea este rosie ca focul pana la rasaritul soarelui. La prima raza de soare, iarba se face din nou verde si nu se mai vede printre alte ierburi pana anul urmator. Tot asa, iarba fiarelor se muta in fiecare an din locul in care se afla, peste sase ape mai departe, vreme de noua ani pana ce, intr-al zecelea, ajunge inapoi de unde a plecat. Ca sa nu fie culeasa, iarba intra in pamant sau in apa, se ascunde caci nu are radacina si pleca totdeuna noaptea din locul in care a stat peste zi. Daca stiti un loc in care ar putea creste iarba fiarelor, luati toata iarba din acea zona, fara sa uitati nici un singur fir, si puneti-o intr-un vas cu agheasma luata de la noua biserici. Daca acolo este si un fir de iarba fiarelor, el va fi singurul care se va lasa la fundul vasului, caci iarba aceasta este de noua ori mai grea decat iarba obisnuita. Daca o ai, poti deschide orice incuietoare de fier, orice lacat, orice lant sau legatura pazitoare de comori.
________________________________________
Busuiocul
I se spune si iarba dragostei. Il veti folosi la toate farmecele de dragoste, la legaturile si filtrele amorului. Il veti pune in scaldatoarea copiilor si filtrele amorului. Il veti pune in scaldatoarea copiilor mici ca sa le aduca noroc la iubit. Iar ca sa luati cu folos floarea de busuioc, atunci cand o meniti cuiva, o veti ascunde inainte de a face lucrarea, intr-o bucata din carpa cu care ati sters ouale de la Pasi, alaturi de 7 boabe de tamaie si o bucata de paine.
________________________________________
Floarea de sanziana
Numita si “Iana Sanziana”, se culege numai in “noaptea dintre lumi”, noaptea de 24 iunie, cant timp de cateva clipe se deschid portile cerurilor, portile dintre lumea aceasta si cealalta. Floarea de Sanziana, galben-aurie, se culege numai de catre o fata, iar aceasta trebuie neaparat sa aiba capul acoperit cu o basma sau cu un sal de panza. Cea mai puternica este insa roua de pe florile de sanziene, stransa in zorii zilei de dupa noaptea Sanzienelor, care se bea pe inima goala sau se spala ochii cu ea, roua avand puterea de a dezlega orice farmec si orice lucrare de legare a barbatiei date in timpul anului.

https://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2019/04/logo-white2.png

In armonie cu Universul…