Se incarca...

 
https://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

MagiaDeochiul

https://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2019/06/evil-eye.jpg

        Să vă spun câteva lucruri despre deochitura, unul dintre lucrurile rele cele mai des întâlnite. Ce este deochiul? Este o uitătură ori o vorbă care vatămă, om, copil, ori animal și este cel mai des fără voia celui ce deoache. Deocheatul se poate face fără răutate, din plăcerea de a te mira sau de a lăuda peste măsură, fără nici un gând de a aduce vreun neajuns.

       Unele persoane au această însușire de când s-au născut iar altele au căpătat-o de-a lungul vieții, din cauza anumitor împrejurări. Acestea se pot deochea și ele singure atunci când se arată peste măsură de fericite de ele însele. Cel ce are această patimă de a deochea simte atunci când deoache pe cineva, căci îl dor ochii, îl ustură ori simte ca o arsură în ochi ori în față. Cei ce se știu că deoache, trebuie să scuipe de trei ori asupra persoanei de care se miră ori să lase un semn, o scamă de la haină, ceva, că să platessca această magie fără voie.

Cine poate fi deocheat?
Așa cum am spus,, cel mai adesea copiii, fețele frumoase, bolnavii, femeile care alăptează (de aceea nu se lasă să între în casă om străin, după ce femeia a născut) precum și mirele și mireasa în ziua nunții și imediat după aceea. Deochiul poate atinge și animalele din casă și chiar și plantele. Cum se mainifestă deochiul? El are semne sigure și dacă nu le cunoști, ori de multe ori nu le iei în seamă, boala de deocheat poate fi lungă și uneori chiar foarte gravă. Primul semn este iscarea din senin a mai multor dureri de cap și căscatul încontinuu, deși persoanei respective nu-i este pic de somn. Copiii se aprind la față, le țiuie urechile și au călduri mari, iar adulții sunt apucați de vărsături sau le curge sânge din nas. Animalele tremură din cap până la picioare, n-au chef și nici vlagă, tânjesc și zac fără motiv.

Cum să vă feriți de deochi
Așa cum am spus, pentru a feri pe cineva de deochi, calea cea mai simplă este să-l scuipi de trei ori zicând” Ptiu, ptiu, ptiu, să nu-i fie de deochi”.Copii nu trebuie lăsați să se uite în oglindă până la vârstă de un an, căci se pot deochea singuri.Tot așa, că să fie feriți de deochi, copilul nou născut trebuie cântărit înainte de ai face prima baie. Atenție însă, nu trebuie să spuneți nimănui care este greutatea indicată de cântar și nici să lăsați pe cineva să privească la cântar.

Usturoiul este cel mai bun apărător de deochi, prins de o panglicuță ori o ață roșie și atârnat la gât ori la căciuliță copilului.Tot la cei mici sau la animale se mai poate legă la încheietură o panglică roșie, simplă, căci uitătura rea se adună asupra acestei culori atrăgătoare și copilul sau animalul este ferit de vătămare.

Se mai poate face pe fruntea copilului un semn cu cenușă de vatră, cu praful de pe talpă amestecat cu puțin scuipat, ori cu funinginea de la horn. Dar acest semn, e făcut în mijlocul frunții, la încheietură sprincenelor, îl poate face doar mama copilului.

Aurul este iarăși un bun apărător contra deochiului, orice obiect de aur purtat la gât, la ureche ori la mână poate atrage energia rea din privirea vătămătoare.

Un talisman de mare efect împotriva deochiului, chiar dacă este mai greu de realizat, este cel făcut din 2, 4, sau 6 coarne de rădașcă uscate și prinse fie direct la gât, pe un șnuruleț, fie puse într-un săculeț de pânză.

Descântecele de deochi
Cel mai des folosit este descântecul de deochi, când cel bolnav sau atins de uitătură deocheată are dureri mari de cap, amețeli, uneori vărsături sau o stare de rău puternic și zace ca de somnolență, fără a putea dormi. În aceste situații, luați o cană cu apă magnetizată, luată numai în faptul zilei ca să fie vasul sau fântâna neîncepută și stingeți în ea nouă cărbuni aprinși luați de pe vatră. Pentru fiecare cărbune aruncat în vasul cu apă, numărați înapoi de la nouă la unu, iar la ultimul cărbune, după ce ați numărat doi…unu… spuneți următorul descântec, întepând cărbunii din vas cu cuțitul magic…

Sting toate strigările,
Toate pociturile
Cum se sting tăciunii
Să se stingă deochiul
Toate căscăturile,
Toate uităturile
Sting ochii cei răi din cale
Și gurile cele rele
Să n-aibă la ce se uita
Să n-aibă la ce striga
Să treacă de grijă lui….

(se rostește numele de botez a persoanei deocheate)

Sau se mai poate spune:
Fugi ochi de deochi
Ieși și fugi din calea lui…( numele de botez al celui deocheat)
Pe pământ pustiu
Unde vântul nu bate
Unde câinii nu latră
Și cocoșii nu cântă.
Amin!

Când veți descânta de deochi, veți vedea că veți căsca mai mereu, cu gură mare, că și cum v-ar fi pocnit un somn mare. Nu vă speriați, căci acesta este semnul vindecării celui deocheat și semn sigur că răul iese din omul respectiv.

Cum se dezleagă de deochi la copii
Se scuipă pe degete, se mânjeste talpa piciorului și se mânjeste copilul la frunte și la buric, rostind unul dintre descântecele de mai sus. Descântecele se spun de trei ori, apoi din apa unde stau carbunii stinși, bolnavul trebuie să bea câteva inghitituri și să-și ude tâmplele. Restul de apă ramasă se aruncă pe un câine din drum sau se varsă în loc curat, dar nu la radacină de pom. Descântecul se poate spune si asupra unui obiect al bolnavului, o camasă, batistă ori un maieu care se descântă la fel. Apoi se picură pe camasă apă descântată, iar cel bolnav trebuie să o imbrace, să guste de trei ori din cană, să se spele cu o parte din apă pe frunte, pe ochi si pe cap, iar restul s-o verse pe un câine ori o pisică, pentru ca deochiul să fugă și să fie aruncat atunci când animalul respectiv se scutură de apa de pe el.

Talisman protector deochiului
Descântatul de deochi este bun și poate fi făcut oricui atins de cuvinte rele, fie el bătrân fie el copil, iar efectul lucrării este sigur chiar și pentru animale, pentru ca și ele se pot deochea. Cel mai bine, după descântatul de deochi, este ca bolnavul să se pazască de alte trimiteri de deochi sau de uitături piezișe, pizmașe. Cum? Să capete un talisman vrăjit, ocolit cu descântece în trei fapturi de seară, pe care să-l poarte mereu asupra lui.
Iată cum se face un talisman de acest fel: într-un saculeț de panză albă puneți trei boabe de tămâie, trei fire de urzică și trei fire de păr din capul omului respectiv. Pe lângă acestea, puneți și un ban vechi, un cățel de usturoi și o bucățică, nu mai mare ca o unghie, dintr-o lumânare albă care a fost arsă la biserică.
Coaseți saculețul la gură așa fel încât să iasă un pătrat mic de pânză și descântați-l, timp de trei zile, cu unul dintre descântecele de mai sus. In toate aceste trei zile nu scoateți talismanul din camera magică și păstrați-l acoperit cu un pahar sau un glob de cristal. Omul trebuie sa poarte peticul de pânză lipit de piele tot timpul, fară a-l îndepărta de trupul lui. Pentru aceasta, saculețul va fi prins cu un șnur fie la brâu, fie în jurul gâtului.

https://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2019/04/logo-white2.png

In armonie cu Universul…