paranormal.ro

Zodiac: Scorpionul

Scorpionul

OCT 23-NOI 21
https://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2018/05/scorpio.png
PLUTO

23 octombrie – 21 noiembrie

– Semn de apa, fix (stabilitate), feminin (introvertit), guvernat de planetele Marte (nocturn) si Pluto
– Verbul caracteristic: “a dori”
– Dominanta: ambitia
– Atuuri: dinamism, independenta, capacitate de a finaliza
– Piatra norocoasă: topazul
– Metal: fierul
– Culoarea norocoasă: rosul, negru
– Ziua norocoasă: marti
– Cifre norocoase: 3, 5
– Locurile norocoase: malurile apelor

Plan General

Este guvernat de Pluto (zeul misterelor, al subteranelor) si de Marte (zeul războiului), deci personalitatea sa va fi marcată de o latură învăluitoare, ezoterică, ascunsă, si de una victorioasă, acerbă, dinamică, luptătoare. Este tenace si va astepta momentele prielnice pentru atac. Nu este de interesat de a acumula valori materiale ci de a-si face relatii care îi pot aduce confortul dorit. Doreste si reuseste să relationeze cu oamenii, pentru că, în opinia lui, ei sunt cu adevărat importanti si cei pe care te poti baza atunci când ai nevoie. Este interesant si vast, fiind greu de cuprins si înteles. Analizează cu trăinicie fiecare context si fiecare miscare, pentru a face următorul pas. Chiar dacă se află într-o situatie jalnică nu se lasă coplesit de aceasta, ci asa cum coada Scorpionului se reface după ce a fost pierdută, asa si nativul are tăria de a reveni. Iar dacă nu pare suficient de ambitios, este pentru că, de-a lungul vietii, va constata că poate dobândi orice, fără prea mare efort.

Ceea ce-i caracterizează pe nativii acestei zodii este tendinta de introspectie a interiorului celorlati, analiza psihologică a individului. Nu se multumesc să cunoască suprafata, superficialul ci vor fi preocupati de profund, de ascuns, de misterios. Sunt interesati de latura emotivă si sentimentală a persoanei, de maniera în care aceasta vede si reactionează în contexte diferite. Este considerat simbolul sexualitătii si al mortii.

Nu renuntă usor la caracterizarea situatiilor, ci vor căuta să fie onesti si obiectivi, fiind preocupati de latura de dreptate a vietii.

Punctele lui forte sunt vointa si perseverenta. Scorpionul reprezintă Forta si deci nu se va da în lături de la escamontarea greutătilor. Va căuta să-si simplifice munca, pentru a-si atinge într-un timp cât mai scurt telurile propuse.

Apropiatii săi vor fi nedumeriti dacă vor încerca să descifreze intentiile Scorpionului, pentru că acesta si le camuflează cu dibăcie.

Opusul Scorpionului este Taurul, amândoi fiind caracterizati de tendinte dominatoare. În timp ce Taurul este preocupat de agonisirea si dobândirea a numeroase psesiuni, Scorpionul este interesat de controlul oamenilor cu care vine în contact si de care are nevoie. Dominatia lui Marte se exercită si asupra Berbecului, care va fi tot timpul la înaintare pe când Scorpioanul este strategul. Are un impresionat spirit de initiativă, un fond pozitiv si un trend ascendent. Nu-i place să fie la mâna altora, ci va căuta să se impună pentru a-si asigura independenta. Datorită caracterului său temerar, poate ajunge unde îsi propune. Este încăpătânat si nu se lasă până nu duce la bun-sfârsit ceea ce vrea. Poate avea accente de melancolie, însă are puterea pentru a le depăsi.

Decis, tenace si agresiv se implică în ceea ce-l pasionează. Stie să-si ascundă adevăratele intentii si este un polemist e temut. Nu va uita cu usurintă prejudiciile aduse, si va astepta momentul când să răspundă neprietenilor săi. Are un psihic solid si o capacitate sporită de regenerare, după un esec sau o experientă nefastă.

Prietenos, entuziast si popular vrea să-si trăiască intens viata. Nu are pretentia ca ceilalti să-l înteleagă si poate riposta violent dacă este admonestat.

Este dur si studiază feluritele fatete ale adevărului. Echidistant si obiectiv, va privi realitatea cu detasare, fapt pentru care va fi apreciat. Desi pare retras, se exteriorizează fără probleme iar conversatia cu el este agreabilă.

Ca semn de Apă, Scorpionul este caracterizat si de sensibilitate. Trăieste intens viata si stie să interpreteze si să înteleagă valoarea sentimentală a fiecărei persone cu care vine în contact. Datorită laturii înclinată spre misterios dar, în acelasi timp, si realiste, nativul va sesiza întotdeauna ceea ce gravitează si se desfăsoară în jurul lui. Poate usor însă să-si supradimensioneze calitătile, devenind astfel foarte mândru de sine si orgolios.

Nu refuză aprecierile pozitive, însă aceste îi pot modifica propria părere despre sine. Se lansează în aventuri de orice gen, fie si ele amoroase, pentru că vrea să afle caracterul si pasiunile genului opus. Inteligenta lui filtrează emotiile, dar nu le analizează si nici nu le critică, ci doar se miră si încearcă să le înteleagă. Este un colectionar, însă unul deosebit, care vrea să surprindă, să imortalizeze si să expună frumusetea ascunsă a indivizilor. Fată de Balantă, care este blajină si romantică, nativul din Scorpion tinde să fie posesorul minunătiilor pentru a le contempla în singurătate.

Caracterul său temerar si combativ, îl va determina să-si asume responsabilităti dar să si să profite de oportunităti. Îsi împărtăseste frustările, succesele si experientele, încercând să fie un bun sfătuitor. Simte nevoia să fie respectat si apreciat si va specula cu abilitate farmecul să personal. Se poate însă manifesta si ironic si nepoliticos, autoritar, perfid si răzbunător, motiv pentru care prestigiul său va avea de suferit.

Are o prezentă agreabilă si fermecătoare iar compania sa este urmărită în toate ipostazele. Tinde să-si acorde o prea mare importantă în fata partenerului său iar calitătile sale nu sunt întotdeauna cele care pretinde că le are. Îsi poate atrage, pe bună-dreptate, reprosuri pentru că prin zeflemeaua de care este capabil va răni pe cei care-l simpatizează. Iubeste libertatea de miscare si de actiune, ripostând cu brutalitate la constrângerile de orice fel. Din cauza suspiciunii, geloziei adesea nejustificate si al libertismului pe care-l invocă va avea discutii înflăcărate cu partenerul său.

Pretinde reciprocitate în relatiile cu ceilalti si vrea să primească la fel de mult cât oferă el. Conservator, în mare parte, nu îsi reprimă pasiunile: îi plac expeditiile, sporturile, sau extavagantele. Pentru că este atras de potentialul pozitiv al fiecărui, nu va insista pe accidentele sau esecurile vietii. Este atras de întelepciune. Îsi iubeste familia si are nevoie de suportul ei dar nu ezită si nu evită escapadele.

Ceea ce impresionează la chipul acestui nativ este proeminenta nasului său care îi conferă un aspect interesant si atrăgător. Nu are o statură foarte înaltă, însă are un corp bine proportionat. Dinamismul si forta sa interioară pot fi sesizate în mobilitatea globilor săi oculari.

Culoarea pielii este maronie, iar ochii de culoare închisă, sunt pătrunzătoari si pot chestiona cu usurinta, din priviri, pe oricine.

Tonul cu care se adresează persoanelor cu care vine în contact este foarte nuantat, fiind fie blajin si unduitor atunci când flirtează, fie penetrant si distins atunci când vrea să-si exteriorizeze forta sa interioară, precum si pentru a-si impune punctul de vedere. Desi nu suferă de limbarnită, are o capacitate ridicată de persuasiune.

Defecte

Fiti precaut si prevăzător în relatia cu acest nativ. Este viclean si poate oricând să-înlocuiască pe oricine la locul de muncă fără remuscări.  Doreste să se impună si să reusească, asa că dacă oportunitătile sunt create, scrupulele nu mai contează. Are o capacitate imprevizibilă de a-i manipula pe oameni. Este răzbunător si nu doreste imixtiunea altora în problemele sale. Atunci când cineva îl calcă sufficient de mult pe coadă poate riposta vehement si acid, iar prieteniile sale pot fi pierdute, uneor, datorită slobozenie gurii lui. Este încăpătanat si frecvent obtuz, necomunicativ sau orgolios. Îl relatiile de cuplu se poate manifesta discretionar, tiranic si brutal.

Profesii potrivite

Li se potrivesc toate profesiile care cer profunzime și spirit pǎtrunzǎtor. Au un fin simț de psiholog și o mare capacitate de a scoate la ivealǎ ascunzișurile lucrurilor. De aceea, pot fi excelenți detectivi, psihologi, cercetǎtori, oameni de științǎ.

Pot fi și doctori de top (cu precǎdere chirurgi), biochimiști sau consilieri. Scorpionii se pot implica cu succes în medicinǎ alternativǎ, științe oculte și esoterice, nutriție. Sunt foarte puternici și li se potrivesc de minune și funcțiile de conducere, în orice domeniu .

Se pot implica cu succes și în acțiuni de protecția mediului sau în epurarea deșeurilor.
În privința banilor, Scorpionii sunt foarte precauți. Ei strâng bani în liniște și îi folosesc pentru atingerea scopurilor personale.

Pot fi excelenţi psihologi, psihiatri, chirurgi, ginecologi, urologi, biologi, speologi, chimişti, farmacişti, spioni, agenţi, poliţişti, detectivi sub acoperire, filozofi, teozofi, mistici, esoterişti.
Sporturile spre care se îndreaptă sunt cele care cer rezistenţă deosebită şi disciplină (arte marţiale, maraton).

Sanatate

Are o stare de sănătate deficitară, fiind cel mai expus îmbolnăvirilor dintre toti reprezentantii celorlalte zodii. Cu toate acestea are o putere fantastică de a depăsi aceste probleme medicale, nesuportând să se plângă sau să fie compătimit. Acestă rezistentă se bazează pe fondul său interior si pe dorinta de nu se lăsa pradă deznădejdii, chiar dacă, uneori nu sunt foarte multe sperante.

Are sensibilităti mai acute la aparatul digestive (ficatul), renal si excretor (rinichii, anusul si uretra) si genital. Datorită faptului că îsi schimbă des parteneri de viată iar pasiunile si extravagantele sexuale nu îi sunt indiferente, si nu se protejează, va fi un client constant al bolilor venerice. Deoarece depune un impresionant efort, atât psihic cât si emotional, se va resimti atunci când va face excese, si va fi obligat să-si ia pauze pentru a se reface si pentru a depăsi pasele proaste care pot apărea dacă nu a avut succes în ceea ce a întreprins. Datorită nestatorniciei sale, va fi sensibil de atent la variatiile stării sale de sănătate, si nu trebuie să exagereze la aparitia febrei sau la primul strănut.

Plan Sexual

Ca simbol al sexualitătii, se implică cu pasiune în viata amoroasă. Este interesat de tot ce înseamnă sexul opus si se dedică activitătii de seducere. Nu este chiar partenerul potrivit pentru discutii, ci pentru “actiune”, preocuparea în acest domeniu este debordantă. Va trăi intens orice relatie, si va oscila între cavalerism si bărădănie. Purtarea sa este contradictorie, fiind când tandru, senzual si atent când impulsiv, distant si zeflemitor. Trece prin aceste stări cu repeziciune, reusind să-si deruteze partenerul, care nu va sti să reactioneze.

Nu este adeptul unei apropieri doar sentimentale, ci va căuta să-si facă partenerul să se simtă cât mai confortabil, si mai împlinit din punct de vedere fizic. Viata cu el este agitată, iar momentele de dragoste dezlăntuită vor alterna cu cele mai sordide reprosuri si bănuieli. Nu se poate spune că este monogam, pentru că desi este fidel vietii de cuplu, va căuta aventura. Nu este lipsit de principii morale sau de sensibilitate, însă are nevoie să-si găsească marea iubire. Are o forta deosebită de atractie, stiind să-si planifice atacurile si “acrosajele”. Este viril si seducător iar iubirea pentru el, este o chestiune fundamentală de viată.

Nativul Scorpion nu este adeptul clasicelor metode erotice si va fi interesat tot timpul să descopere si să experimenteaze ultimele “descoperiri” în domeniu. Nu trebuie să-l întelegeti gresit pentru că el stie că pasiunea si cuplul sunt ceva mai mult decât un raport sexual. Se controlează perfect si stie cum să procedeze pentru ca partenerul să nu obosească niciodata. Utilizează afrodisiace si căuta să exploreze trupul partenerului.

Poate părea agresiv si repezit, însă acestea pot fi din cauza vulnerabilitătii sale. Ia întotdeuna iubirea în serios, iar cerinta fundamentală a vietii sale este admiratia si respectul. Este greu de sesizat adevărata lui personalitate. Poate crea senzatia că este este un tip retras si îndăgostit de solitudine, însă aceast este perioada de refacere. Dacă a optat pentru un mariaj va încerca să fie fidel, si va lupta pentr a-i asigura partenerului său confortul material si armonia conjugală.

Îi place să relationeze cu numeroase persoane. Dacă vreti să aveti o întâlnire cu acest nativ invitati-l într-o discotecă, într-un club, la un concert sau pe stadion. Nativului ii place să se exteriorizeze. El caută un partener afectuoas, tandru pe care să se poate baza oricând. În schimb, va avea de oferit pasiunea si devotamentul lui.

Plan Material

Semnul Scorpionului simbolizează Puterea si datorită acestui aspect, nativul va încerca să manipuleze oamenii în favoarea sa, punând stăpânire pe sufletul si mintea lor iar pentru a atinge acest scop nu va ezita să folosească orice mijloace.

Aceste caracteristici se fac resimtite, mai ales, în ceea ce priveste aspectul financiar al vietii Scorpionului.

E adevărat că munceste mult dar profită de slăbiciunile altora si caută să aibă mereu ceva de câstigat, oricât de putin. Îsi doreste să strălucească în societate si acest lucru costă bani, de ceea va urmări întodeauna să ajungă într-o pozitie dominantă, care să-i permită să câstige suficienti bani pentru a-si satisface dorinta de lux sau se va căsători din interes pentru acest scop.

Desi îi place să-i socheze pe ceilalti cu posibilitătile sale materiale, în general este avar si cu greu va fi convins să împrumute bani cuiva, oricât de apropiat i-ar fi acesta.

Se poate sesiza la acesti nativi o sfâsiere între două tendinte opuse: o parte din sufletul lor tinde spre evolutia spirituală iar cealaltă parte este dominată de dorinta de a obtine cât mai multi bani, de a-si impune vointa în mod absolut.

Personalitate

Barbatul din zodia Scorpion

Reprezintă un magnet pentru femei pentru că impresionează prin virilitatea si prin constitutia sa atletică. Urmăreste să găsească o parteneră pe care să o domine. Actionează instinctiv si se comportă autoritar, fiind exuberant si mândru.

Scorpionul este cel mai posesiv semn zodiacal, iar o relatie cu el este pasionantă. Li se reprosează marjele extreme între care se miscă, fiind când protectori, fermecători, onesti, generosi, întelegători si sinceri, când violenti, egoisti, răzbunători, orgoliosi si de o gelozie feroce.

Vrea să găsească o consoartă pe care supună si s-o plămădească din nou după propriul model, singurul scop al vietii ei fiind acela de a i se dărui si de a-l sluji. Cea pe care o vânează, trebuie să aibă forte similare cu ale lui pentru ca victoria să fie pe deplin savurată. Chiar dacă este amorezat se poate comporta tiranic, iar partenera sa poate fi derutată de alternarea dintre accesele sale, fie de romantism si pasiune, fie de răceală si indiferentă.

Este sigur pe sine iar potenta sa este apreciabilă. Are o imaginatie erotică debordantă. Desi îsi contrariază partenera prin schimbările sale comportamentale, prin caracterul misterios al vietii sale si prin modul său curios de a fi, si desi aceasta se va adapta greu la cerintele sale, când îl va descoperi va remarca loialitatea si dăruirea sa, sensibilitatea si interesul ardent pentru ea. Este atasat de cămin si de valorile familiale, însă pretinde libertatea sa pentru a-si permite mici escapade si extravagante. Îi place tot ceea ce este neconventional, straniu, paradoxal, iar printre lucrurile pe care le detestă este conformismul.

Până la mariaj, nu scapă nici o aventură sau vreun flirt. Caută să înteleagă natura intimă a femeilor, si va face totul pentru ca acestea să fie satisfăcute. Nu se dă în lături de la aventuri si de la chestii neformale. Este libertin si va zbura dintr-o relatie în alta, în căutarea iubirii vieti sale. Nimeni nu este stăpânul său si îsi protejează cu fermitate intimitatea.

Stârneste pasiuni pe care nu le poate controla. Nu neapărat pentru că este usuratic, ci pentru că stie că nu se poate dărui într-un totul decât alesei inimii sale. Poate fi deopotrivă amant, prieten, sfătuitor si tată. Este vivace, volubil si expansiv, însă si instabil sau inconsecvent.

Îsi va creste cu autoritate copii, pe care va încerca să-i determine să aibă un caracter puternic. Doar în calitate parentală va opta pentru un parteneriat cu copiii săi, pentru dezvoltarea unei personalităti armonioase.

Femeia din zodia Scorpion

Apartinând celui mai senzual semn al zodiacului, femeia-Scorpion este pasională. Este genul de femeie care nu este sedusă ci seducătoare. Are o personalitate foarte puternică si are numeroase ambitii personale. Cariera ei implică de cele mai multe ori un grad de duritate, care este în concordantă cu temperamentul lor. Munceste din greu si nu se menajeaza atunci când e vorba de relizarea unei lucrări importante. Temperamentală si sentimentală, deschisă si fără prea multe complexe, se străduieste să fie mereu în centrul atentiei. Are un farmec aparte pe care stie să-l pună întotdeuna în valoare. Este o femeie energică, de aici adoptarea unor tendinte masculinizante. Stie foarte bine ce vrea si îsi urmareste cu tenacitate interesele si scopurile.

Are mare priză la bărbati si se va avânta în flirturi, nu nepărat pentru a se împlini si pentru a fi iubită, ci pentru vrea să domine si să nu fie dominată. Poate si pentru că este si o modalitate de a-si apăra independenta si intimitatea. Este orgolioasă, sigură pe sine si doreste întotdeauna să aibă ultimul cuvânt. Îsi va atrage multe gelozii si invidii feminine.

Nu o interesează care sunt reputatiile bărbatilor, iar dacă va pune ochii pe cineva nu se va lăsa până nu avea o aventură cu acesta.

Dinamică si dominatoare, nu va opta decât pentru un tip special de relatie, partenerul ei trebuind să fie curajos si puternic, care să o sustină si să-i accepte independenta, pe care să-l influenteze într-o măsura importantă. Ceea ce vrea de la un bărbat este ca acesta să fie bine dotat intelectual si fizic, si nu va ezita să i se dăruiască cu frenezie. Impulsivă si exuberantă, va fi nefericită dacă bărbatul său o va trata cu brutalitate sau va avea accese de lasitate.

Dacă acest tratament va continua nu va ezita să se revolte, iar dacă se va prelungi îsi va părăsi partenerul. Poate trece si prin puseuri de nefericire sau de depresie, însă nu se va complace în această stare ci va căuta să găsească pe cineva care s-o împlinească.

Desi este interesată de ascensiunea profesională (prin care îsi poate suporta cele mai multe cheltuieli), ea poate fi o parteneră ideală pentru mariaj. Va pune întotdeauna piciorul în prag, deci are nevoie de bărbat care să-i poată tine piept. În ceea ce priveste copiii, îi va creste cu afectivitate si va încerca să le imprime propria conceptie despre viată.

Cum însă este o fire libertină, nu îsi va consacra tot timpul educării lor, căci este bine ca fiecare să aibă propriul spatiu.

Copilul din zodia Scorpion

Au o mare putere de intuitie si de analiză, care îi va mira si si îi va impresiona în mod plăcut pe părintii săi. Curios si plin de energie, se avânta la vârsta necesară în “misiuni” de explorare si se va cufunda în lectură. Este interesat de profunzimea lucrurilor, deci analiza asupra naturii va fi incisivă.

Constiincios si inteligent, va fi un elev silitor. Nu trebuie să fie pedepsit prin metode severe, ci mai degrabă sfătuit si îndrumat. Sunt foarte dotati pentru studiu si sunt constienti de propriile avantaje. Se apleacă cu interes asupra diverselor pasiuni, si trag adeseori concluzii corecte, surprinzător de mature pentru vârsta sa. Îsi afirmă personalitatea si se încăpătânează să-si sustină propriul punct de vedere, chiar dacă uneori stiu că nu are dreptate. Nu acceptă ca spatiul său intim să fie agresat. Părintii vor constata că le e foarte greu să-l strunească, si este recomandabil să fie tratat cu delicatete. Îsi va descoperi singur din timp propriile înclinatii si va sti să opereze selectiv în alegerile sale.

Seful din zodia Scorpion

Acestă pozitie este nimerită pentru nativul Scorpion, pentru că temperamentul său de învingător îl va determina întotdeuna să lupte pentru a se situa pentru o pozitie cât mai înaltă. Este inteligent si persuasiv, decis si exigent, iar capacitatea sa ridicată de muncă îl vor ajuta să sträbată toate pistele pentru a-si atinge scopurile. Ca si Racul, este preocupat de bunăstarea materială, iar dacă este co-interesat în diverse initiative va lupta din răsputeri pentru a confirma încrederea acordată si pentru a-si asigura succesul.

Este dinamic si tenace, iar reputatia este unul din lucrurile la care tine cel mai mult. Cunoaste în detaliu punctele vulnerabile si forte ale institutiei unde lucrează, fiind abil pentru a sesiza potentialitătile fiecărui departament, cât si ale fiecărei persoane. Crede că succesul poate fi asigurat numai prin muncă de echipă, de aceea va căuta să stie care sunt intuitiile si performantele fiecărui muncitor. În ceea ce priveste negocierile, Scorpionul adoptă un stil elaborat, de analiză consistentă a fiecărei oportunităti. Propunerile hazardate si concuziile eronate îl agasează, iar subalternii lui care s-au lansat în astfel de initiative trebuie să se astepte la mustrări din partea lui. În relatiile cu colaboratorii săi este autoritar, inspirând respect prin tinuta si comportamentul său. Concluziile pe care le formulează sunt adesea juste, iar ideile sale sunt eficace. Încearcă să-I convingă pe oameni că gândeste mai profund decât ei, iar competenta sa este unanim recunoscută. Stările sale fluctuante si metodele sale de lucru pot fi contestabile însă experienta îsi va spune cuvântul, iar slăbiciunile temporare se recomandă a nu fi comentate. Chiar dacă nativii acestei zodii pot oscila între extreme, ceea ce impune este pasiunea pentru precizie si disciplină.

Apreciază fidelitatea, sinceritatea si seriozitatea, iar cel care va călca gresit va putea să simtă pe propria lui piele zeflemeaua si batjocura, pe care Scorpionul o are pregătită pentru astfel de situatii. Poate fi caracterizat drept rigid, însă motivatiile pe care foloseste în orice discutie sunt solide si abile. Priveste cu circumspectie orice politete si caracterizare măgulitoare, chiar dacă acestea îl fac să fie binedispus.

Are o dorintă irezistibilă de a se impune si de a-si asuma riscuri, fiind dependent de principalele roluri. Va pune mare accent pe ajutorul si ideile subalternilor, chiar dacă uneori are probleme în a le recunoaste întâietatea profesională.

Ambitia si capacitatea de a duce la final ceea ce si-a propus îl fac pe Scorpion să se remarce. Meticulos, perfectionist si bun organizator, cu o bună perceptie a realitătii si cu spirit intuitiv se va putea impune în numeroase domenii: medicină (chirurg, stomatolog, neurolog sau psihiatru), politie (investigator), transporturi (sofer, pilot, marinar), drept (avocat, procuror) etc.

Subalternul din zodia Scorpion

Nu se simte confortabil în această pozitie, însă este omul în care se poate pună baza. Datorită tendintelor sale ascensioniste va căuta să se facă necesar si să devină un foarte bun profesionist. Nu acceptă conditia de subordonat pentru că este greu adaptabil unui sistem, spiritul său liber nefiind interesat de îngrădiri. Va încerca să se facă remarcat, atât prin solicitudine – este capabil să se dedice serviciului – cât si prin capacitatea sa de a răzbate.

Va consuma nervi si energie pentru a se impune si pentru a se achita rezonabil de sarcinile încredintate.

Nu îsi va face publică frustrarea si nici nu-si va trâmbita aspiratiile, pentru că este omul care tace si face. Gradul ridicat de competentă si constiinciozitatea sa îl vor recomanda, iar scopurile sale se vor modifica cu cât pozitia sa profesională va fi mai importantă. Îsi urmăreste cu prudentă si tenacitate propriile interese, motiv pentru care îsi poate atrage critici din partea colegilor, si va tinti să-si confectioneze un sistem de relatii care să-l propulseze. Este un camarad necesar, poate nu chiar foarte iubit, însă va răspunde ferm la solicitările ierahiei. Este carierist si nu îsi găseste linistea interioară până când nu va ajunge într-un post cu responsabilitate si cu putere de decizie. O calitate importantă o reprezintă ingeniozitatea de care dă dovadă în orice situatie.

Compatibilitati cu alte zodii

Scorpion-Scorpion

Legătura dintre ei este paradoxală, fie armonioasă fie distructivă. Între ei va fi o atractie deosebită, însă fiecare trebuie să-l înteleagă pe celălat pentru a ajunge la comuniune. Ambii au fortă si preocupări speciale, si ceea ce trebuie să-i apropie este faptul că nu trebuie să vadă în celălalt un adversar ci un partener.

Fiecare este dinamic si seducător, iar stabilitatea cuplului este asigurată doar prin munca de echipă.

Scorpion-Săgetător

Sunt atrasi unul de celălat pentru că au în comun spiritul de aventură si pasiunile erotice. Acestea nu îi pot ajuta să formeze un cuplu pentru că dacă Scorpionul este mai calculat, în schimb Săgetătorul este mai agresiv.

Relatia va fi excelentă dacă vor sti să învete unul de la celălalt si vor învăta să facă compromisuri.

Scorpion-Capricorn

Capacitatea ridicată de devotament, efortul sporit si vointa puternică comune la ambele zodii fac ca acesti nativi să se întelegă bine. Atitudinea rezervată si misterioasă a Capricornului îl vor atrage pe Scorpion, iar discretia acestuia îl va impresiona pe primul, relatia lor fiind una de succes cu conditia ca niciunul să nu îsi asume întâietatea.

Scorpion-Vărsător

Ambii sunt imprevizibili si capriciosi. Între ei va fi o atractie erotică fulminantă si o admiratie reciprocă. Ca diferente, Vărsătorul va fi neplăcut surprins de tendintele posesive si dominatoare ale nativului Scorpion, iar acesta va fi agasat de libertinajul si egocentrismul Vărsătorului.

Fiecare are nevoie de spatiu de manifestare si de independenta asa că depinde de ei ca relatia lor să aibă un deznodământ fericit.

Scorpion-Pesti

Legătura dintre cele două semne poate fi una de lungă durată. Un impediment ar fi modalitatea de raportare la realitătile exterioare (unul optimist si exuberant, celălat melancolic si tragic). Independenta si mobilitatea Sorpionul vor fi apreciate de sensibilul Pesti, iar Scorpionul va accepta sinceritatea si nesiguranta lui.

Scorpion-Berbec

Comuniunea afectivă si sexuală dintre ei tinde spre perfectiune. Se înteleg excelent, însă fiecare va încerca să se impună. Ciondănelile por apare rapid pentru a că ambii sunt orgoliosi, si vor să aibă ultimul cuvânt. Ambele semen sunt guvernate de Marte, deci fiecare este războinic, temerar si răzbătător si cu dorinta inevitabilă de a învinge.

Scorpion-Taur

Diferentele dintre ei desi par antagonice, nu diferă decât prin punctul din care privesti. Scorpionul urmăreste să-si asigure dominatia psihică asupra celorlati si să-si edifice un sistem eficace de relatii, iar Taurul să-si sporească situatia materială si privilegiile. Pot găsi afinităti si în cadrul căminului conjugal, unde ambii urmăresc stabilitate si iubire.

Scorpion-Gemeni

Ambii sunt combativi, iar nativul din Gemeni si-a găsit un partener pe măsură în ceea ce priveste polemicile. Ironiile dintre ei sunt savuroase, fiecare neezitând să pregătească si scoată la atac invective “măgulitoare”. Si unul si celălalt sunt oarecum dezinterasti de caracterul formal al vietii, fiind pasionati de cunoastere, Gemenii remarcându-se – poate – printr-o vagă tendintă de superficialitate.

Scorpion-Rac

Se pot completa reciproc. Fiecare caută să găsească marea iubire, realizarea sentimentală, profesională si ascensiunea socială. Ambii sunt atrasi de inefabil si misterios. Excesul de sensibilitate va fi tolerat de Scorpion, iar tendinta dominatoare a acestuia va fi abil acceptată de Rac. Scorpioul se poate impune si prin inventivitate sau mobilitate.

Scorpion-Leu

Nu sunt sanse mari pentru ca cele două semne să formeze un cuplu. Leul este mai extrovertit decât Scorpionul si nu va sesiza pasiunea pentru ascuns si subtilitatea acestuia. Desi sunt compatibili sexual, gelozia si ranchiuna Scorpionului îl vor dezgusta pe Leu, iar atunci când acesta nu se poate impune va avea accese de orgoliu si ironie.

Scorpion-Fecioară

Desi ambele sunt semne analitice, care diseacă si scormonesc, Scorpionul va acorda o atentie specială erotismului, iar frenezia si exuberanta sa n-o vor sensibiliza pe rezervata Fecioară. Criticismul acesteia îl poate exaspera pe nativul zodiei prezente, însă fiecare va aprecia calitătile celuilat. Ambii nativi se vor simti atrasi unul de celălalt, însă răceala si caracterul introvertit al Fecioarei îl pot îndepărta pe temperamentalul Scorpion.

Scorpion-Balanta

Sunt diferiti, iar Scorpionul va avea de învătat de la abila si diplomata Balanta o nouă tehnică de luptă. Se prefigurează o bună colaborare pe plan intelectual, iar relatia lor va avea succes dacă Balanta se va simti atrasă de el.

Trebuie să fie prevăzător pentru că desi Balanta este tolerantă, nu apreciază mai mult decât echilibrul său interior, fidelitatea conjugală si trăinicia mariajului.

Exit mobile version