Se incarca...

 
https://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2018/05/border_bottom_white.png

Leul

IUL 23-AUG 22
https://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2018/05/leo.png
https://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2018/05/border_top_white.png
https://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2019/04/sorele-160x160.jpg
SOARELE

23 iulie – 22 august

– Semn de foc fix, (stabil), masculin (extrovertit), guvernat de Soare
– Verbul caracteristic: “a vrea”
– Dominanta: creativitatea si imaginatia
– Atuuri: generozitatea si entuziasmul
– Piatra norocoasă: rubin
– Metal: aur
– Culoarea norocoasă: galben, orange
– Ziua norocoasă: sâmbăta
– Cifre norocoase: 1, 8, 10
– Locurile norocoase: orase foarte mari, spatii deschise

Plan General

Reprezentând cel de al cincilea semn zodiacal, Leul este guvernat de Soare si acest lucru este sesizat imediat. La fel ca si Soarele, considerat în mitologie centrul univesului, Leul simte că este centrul universului si totul trebuie să se rotească în jurul său. Semnul aflat în opozitie cu Leul este Vărsătorul si în timp ce acesta este preocupat de bunăstarea celorlalti, de ideea de colectivitate la Leu se manifestă din plin egocentrismul, pentru el contând propria personalitate si bunăstare.

Ambitios si plin de energie, Leul are nevoie să-si găsească un mediu care să-i stimuleze creativitatea si în care să-si poată pune în valoare calitătile de care este constient. Forta de convingere si vointa de fier tipice zodiei le va pune întotdeauna în slujba unor idealuri nobile pentru că ceea ce contează pentru el cel mai mult este adevărul si dreptatea pentru care e în stare să meargă până în pânzele albe.

Foarte orgolios îsi doreste să fie tratat ca un rege si ceilalti să-l asculte. Posedă o energie fizică si psihică uriasă care-l fac să-si ducă întodeauna la îndeplinire planurile. Ambitia si încrederea în fortele proprii sprijinite de o puternică personalitate pe care stie să si-o pună în evidentă îl vor conduce spre o carieră strălucită indiferent de domeniul abordat.

Dintre toate semnele zodiacale, Leul este cel care dispune de certe calităti actoricesti, fiind o figură teatrală si charismatică care-i atrage pe ceilalti ca un magnet. La popularitatea de care se bucură contribuie umorul său si altruismul de care dă dovadă.

Iubeste oamenii si simte nevoia să fie în permanentă înconjurat de acestia si desi este foarte egocentric poate fi în acelasi timp generos si afectuos în manifestările sale.

Este inteligent dar uneori temperamentul impulsiv îi poate crea probleme pentru că nu suportă jumătătile de măsură iar ceea ce detestă cel mai mult este incompetenta, lasitatea si minciuna.

În relatiile cu cei din jur poate fi câteodată cam naiv dar are noroc si se descurcă în orice situatie. Îi place să fie primul în orice face si este cu sigurantă semnul zodiacal care are calităti înnăscute de lider. Demn de încredere si bun organizator, sociabil si comunicativ, îi place să trăiască bine si are toate sansele să reusească acest lucru. Idealul

Leilor este să devină cunoscuti de toată lumea si atât timp cât sunt în centrul atentiei se simt excelent iar lucrul acesta îi conduce spre succes.

Se afirmă prin propriile forte si dorinta de a obtine victoria, dublată de o vointă de neegalat îl ajută să reziste în conditii oricât de vitrege. Memoria excelentă, modul de a gândi practic si intuitia vin de asemenea în sprijinul lui si fac din el o persoană de invidiat.

Se poate câteodată să reactioneze exagerat în fata unui obstacol, dar felul lui decis si optimist de a vedea lucrurile la care se adaugă mândria si încăpătânarea îl determină să nu abandoneze si să încerce să resolve totul singur fără a cere ajutorul cuiva.

Ca semn de foc care se respectă, caracteristica lui este de a actiona mai înainte de a analiza situatia. Vrea să trăiască viata cu entuziasm, pentru el momentul de acum contează, nu ce a fost sau ce va fi. Idealist, pasional, cald si sensibil, nu tine cont dacă ceea ce vrea el este posibil sau nu.

Cu toate că mereu pare sigur de sine îi este teamă că ceilalti l-ar putea critica sau, mai rău, că ar fi ridicol. Are nevoie în permanentă de atentia celor din jur si vor fi destui cei care să-i flateze orgoliul, spunându-i că este cea mai veselă, drăgută si atrăgătoare fiintă pe care au întâlnit-o dar acestia nu urmăresc de fapt decât să profite de bunătatea si generozitatea Leului.

Foarte risipitor, nu ezită să-si cheltuiască toti banii pentru a-si satisface capriciile si pentru a dovedi celorlati de ce sunt în stare, impresionându-i. Îsi doreste atât de mult să primească complimente din partea tuturor si chiar dacă îsi dă seama că aceste complimente nu sunt decât linguseli nu se supără. Dacă nu se simte apreciat se închide în sine însusi si devine agresiv cu cei din jur. Nu are răbdare să-i asculte pe ceilalti si nici nu se poate controla mai ales că are tendinta de a dramatiza si convins cum este că are în permanentă dreptate va încerca să-si convingă anturajul că lucrurile stau asa cum spune el.

În atitudinea lui predomină eleganta si un aer usor ostentativ. Poate părea inaccesibil si arogant dar cu toatea acestea este departe de a fi un bloc de gheată. Dimpotrivă, are toate calitătile pentru a atrage partenerii de sex opus, prin felul în carea arată si se miscă. Trăsăturile lui sunt foarte bine conturate iar dincolo de privirea lui poti simti puterea pe care o degajă. Nu-si ascunde sentimentele niciodată si îi va molipsi si pe ceilalti cu manifestările lui de bucurie sau de mânie.

În permanentă încordat pentru că Leul este o persoană activă, gata să facă fată oricărei situatii. Are reflexe rapide si gesticulează mult pentru că vrea să impresioneze dar si să se impună oricum, oricui si oricând.

Defecte

Nu stie să facă compromisuri, considerând întodeauna că el are dreptate, ceea ce îl face să fie nesuferit. Replicile malitioase si aroganta afisată îi poate irita pe cei din anturajul său dar acest lucru nu-l interesează pe nativul Leu. Are o părere prea bună despre el si este foarte mândru, nerecunoscându-si niciodată greselile.

Comportamentul inflexibil si tendinta de a despica firul în patru îi atrag critici din partea celorlalti, lucru pe care nu-l suportă. Ceea ce contează din punctul lui de vedere este propria părere, făcându-l să pară în ochii celorlalti egoist si lăudăros.

Profesii potrivite

Nimeni nu conduce mai bine ca un Leu și de aceea nativii acestei zodii se vor îndrepta cu prioritate spre domenii care le permit sǎ fie în frunte, sǎ conducǎ, sǎ strǎluceascǎ. Pot fi generali și regi, dar pot fi și profesori, inspirându-i permanent pe studenți/elevi și molipsindu-i de entuziasm.

Pot sǎ se ocupe cu succes de arte, strǎlucind cu puterea Soarelui și având din plin, carismǎ și magnetism. Dacǎ este în atenția publicului, Leul este foarte fericit.
Scena a fost inventatǎ parcǎ pentru acesti nativi și vor face cunoștințǎ cu ea într-un fel sau altul. Se înțelege cǎ pot fi excelenți actori , fiind ajutați și de teatralismul lor impresionant.Se descurca de asemenea de minune, ca oameni de televiziune, artisti, decoratori, designeri, bijutieri.

Au nevoie de profesii care sǎ le permitǎ sǎ fie creativi, sǎ aibǎ libertate de mișcare și posibilitatea de a se exprima nelimitat. Ca subalterni , sunt destul de incomozi.

Sanatate

Ca puncte sensibile, cei mai multi Lei au probleme cu spatele si capul. Îsi suprasolicită organismul si din această cauză au probleme cu circulatia, sunt hipertensivi si aceasta datorită felului lor de a fi, a implicării maxime pentru a-si îndeplini planurile. Niciodată nu se va plânge că este obosit sau că îi este de ajuns, el se află într-o permanentă stare de agitatie. Are noroc pentru că în general dispune de o sănătate de fier si de o energie cvasi-inepuizabilă ceea ce îl ajută să facă tot ceea ce si-a propus. Din cauza dramatismului lor pot ajunge neurastenici, dar ceeace îi îngrijorează cu adevărat nu este boala în sine ci faptul că aceasta I-ar putea împiedica să probeze de ce sunt în stare prin actiunile lor.

Plan Sexual

Desi întretine relatii foarte bune cu cei cu care vine în contact, pentru că nu se poate dărui total din punct de vedere afectiv s-ar putea să se căsătorească târziu sau deloc.

Foarte complicat în relatiile sale, se poate întâmpla să se îndrăgostească la prima vedere dar totul să fie doar un simpu foc de paie si Leul să pornească în căutarea unei noi aventuri.

Nu este superficial, numai că se implică foarte greu într-o relatie, dar atunci când o face totul pentru el devine foarte serios – vrea totul sau nimic si pasiunea lui ardentă s-ar putea să-l coplesească pe celălalt.

Ceea ce nu suportă într-o relatie este minciuna si trădarea din partea partenerului si pe cât de îndrăgostit a fost, dragoste manifestată si prin generozitatea si înflăcărarea cu care înconjoară persoana iubită, pe atât de intolerant si neiertător va deveni.

Nativul Leu simte nevoia în permanentă să-i fie hrănit orgoliul leonin si de aceea dacă doriti să-l cuceriti si mai ales să-l păstrati nu vă sfiiti să-i faceti complimente – nimic nu o să-i placă mai mult pentru că el crede că merită tot ce e mai bun. De asemenea îl interesează schimbul de idei pentru că el are păreri personale pe care trebui să le împărtăsească.

Veti descoperi în el o latură dominatoare, chiar tiranică, dar în acelasi timp blândă, caldă si calină, gata să vă satisfacă orice dorintă. Cere de la partenerul său fidelitate, dar detestă accesele de gelozie pentru că din punctul lui de vedere odată ce s-a implicat serios într-o relatie va rămâne credincios, chiar dacă în drumul lui apar si alte posibile aventuri.

Femeia Leu obtine întotdeauna ceea ce vrea. În materie de sex un bărbat trebuie să tină cont de pretentiile ei, pentru că îi place să domine. Îi place să-si impună propriile reguli până si în materie de sex. Plină de pasiune, temperamentală, vrea să placă si acordă multă atentie în privinta felului în care arată.

Adoră schimbarea si lucrul pe care-l detestă este monotonia, care o deprimă.

La fel ca nativa, nici bărbatul nu suportă să i se impună o anume conduită în relatiile sale. Dă dovadă de tandrete si sensibilitate dorind din tot sufletul să-si satisfacă partenera. Apreciază partenerele cu o personalitate la fel de puternică ca a lui încercând totodată să le domine prin virilitatea sa.

Plan Material

Generos cu sine însusi si cu ceilalti, nu urmăreste să strângă bani albi pentru zile negre, dorind doar să-si satisfacă micile capricii iar prin cheltuielile pe care le face încearcă doar să-si facă viata mai frumoasă.

Face cu plăcere cadouri celor dragi, important fiind faptul ca acestia să se simtă bine si să împartă bucuria cu el.
Stie să câstige bani pentru că indiferent de domeniul abordat lucrează bine si răsplata va fi pe măsură. Nu îsi face probleme din cauza banilor si nici nu are de ce, pentru că niciodată nu-i vor lipsi, norocul fiind de partea sa. Ceea ce urmăreste de fapt este o carieră solidă care să-l impună în fata celorlalti si să-i aducă si bani, bineînteles.

Personalitate

Barbatul din zodia Leu

Foarte mândru de felul în care arată, – de obicei bărbatii Lei sunt înzestrati cu un fizic atrăgător – orgolios si plin de sine atrage persoanele de sex opus, având multe aventuri la activ, doar din dorinta de a fi admirat. Este foarte inteligent dar si cam îngâmfat din păcate, defect care îl poate transforma într-un individ fără scrupule.

Se erijează în lider oriunde s-ar afla, în familie sau în anturajul său. Are fortă de convingere si stie o multime de lucruri cu care îsi uimeste prietenii. Dorinta lui de a trăi viata intens si de a fi adulat de ceilalti îl fac să ducă lucrurile la extrem.

Se îmbracă extravangant, îsi cheltuieste toti banii la petreceri, provoacă scandaluri, bea până când cade sub masă si totul nu pentru că îi place, ci pentru a-i impresiona pe ceilalti.

În familie vrea sa fie nr. 1, el este capul familiei si lui trebuie să i se dea ascultare. Va face orice sacrificii pentru familia sa, pentru ca acesteia să nu-i lipsească nimic. Este cald si întelegător, încercând să-i protejeze pe cei apropiati lui fără a deveni posesiv pentru că în primul rând vrea să se simtă el însusi liber.

Sotia lui trebuie să fie o femeie frumoasă si cu mult bun simt pentru a nu încerca să-i submineze autoritatea. Nu admite să fie contrazis si odată ce a hotărât într-un anume fel asa rămâne. Dincolo de aparentele explozive si temperamentul vulcanic se ascunde însă singurătatea si mai ales teama că i-ar putea dezamăgi pe ceilalti.

Femeia din zodia Leu

Inteligentă si plină de farmec, nu are probleme în a-i cuceri pe reprezentantii sexului opus si îsi doreste lângă ea un bărbat puternic. Va avea putine prietene femei deoarece stârneste invidii datorită felului în care arată si îi cucereste pe bărbati. Foarte orgolioasă si plină de încredere în fortele sale, îsi doreste o dragoste profundă, dar este constientă că este inutil să-l astepte pe Făt-Frumos, care să o înteleagă si să o iubească asa cum visează ea.

Pentru o Leoaică contează foarte mult aspectul exterior, hainele scumpe, bijuteriile si nu va ezita să le etaleze ori de câte ori va avea ocazia. În dragoste este foarte pretentioasă si va găsi foarte greu un bărbat care să-i satisfacă toate pretentiile. Vrea să fie în permanentă admirată si înconjurată de oameni care să-i facă complimente. Desi se îndrăgosteste greu, atunci când o face se transformă în femeia cea mai tandră si afectuoasă.

Este sotia ideală pentru un bărbat ambitios, pentru că femeia Leu este sprijinul ideal pentru partenerul său în tot ceea ce vrea acesta să realizeze. Îsi iubeste copii foarte mult, răsfătându-i exagerat, prin faptul că le oferă o viată de lux, multă libertate si multă dragoste maternă. Nu-si va pierde pea mult timp pentru a le face educatie fiind o fire independentă care tine foarte mult la libertatea sa.

Pe ansamblu este genul de femeie originală care stie ce vrea de la viată.

Copilul din zodia Leu

Orgoliul caracteristic se manifestă încă din fragedă copilărie, copilul Leu nesuportând să fie admonestat sau criticat în fata unor straini. În anturajul său, bineînteles că este sef pentru că este generos si întodeauna prietenii stiu că pot conta pe el.

Este din fire curios, niciodată multumit cu ceea ce stie, dorind să cunoască cât mai multe si să se perfectioneze. Vesel, exuberant, foarte activ, îsi ascunde cu abilitate emotivitatea si teama că ceilalti s-ar putea îndoi de calitătile sale.

Este inutil ca părintii să încerce să-l educe folosind forta pentru că se va încăpătâna si mai mult în convingerile sale si atunci dintr-un copil drăgut si afectuos se va transforma într-un rebel de nestăpânit.

Dacă este înconjurat de afectiune si tratat cu întelegerea pe care crede el că o merită are toate sansele să-si pună în valoare cât mai bine calitătile.

Seful din zodia Leu

Incontestabil, Leul are calităti native de lider si în sprijinul acestor afirmatii se pot enumera calităti cum ar fi: puternica încredere în sine, simtul organizatoric, vointa de fier si charisma cu care îi cucereste pe ceilalti.

Stie să se pună în situatii favorabile iar farmecul si optimismul de care dă dovadă îl fac să aibă succes iar popularitatea lui să fie în permanentă crestere. În relatiile cu angajatii si colaboratorii săi este foarte exigent, dar în acelasi timp foarte generos.

Îi este greu să recunoască că uneori subordonatii săi pot avea idei mai bune decât ale sale dar va tine cont întotdeauna de părerile lor, fiind corect si răsplătindu-i, uneori mai mult decât merită, pentru că vrea să lase o impresie bună.

Este foarte mândru, nu acceptă criticile si doamne fereste! să te îndoiesti că deciziile luate de el nu sunt tocmai cele mai corecte. Apreciază un subaltern cu simtul umorului, dinamic, ordonat si spiritual, care stie să-i flateze orgoliul.

Va practica meserii care să-i pună în valoare calitătile si pe care exercitându-le să se afle în centrul atentiei tuturor, să culeagă aplauze la scenă deschisă, să fie admirat si să reprezinte un adevărat exemplu pentru ceilalti

Subalternul din zodia Leu

Chiar si în situatia de subaltern, Leul încearcă să-si manifeste rolul de conducător. Dinamismul său si-l va pune în slujba unui singur ideal, acela de a avansa cât mai repede si de aceea va face mari eforturi pentru a dovedi de ce este în stare, convingându-i pe ceilalti că merită să fie sef.

Foarte greu se acomodează cu o pozitie inferioară, să primească ordine sau să suporte autoritatea altei persoane.

Ceea ce îl deranjează cel mai mult este nerecunoasterea meritelor sale. Constiincios în ceea ce priveste profesia sa, nu-i place sa-si piardă timpul cu fleacuri pe care le lasă în seama altora. Dacă în postul pe care îl are nu reuseste să urce pe scara ierarhică va părăsi imediat acel post si îsi va căuta un altul în care să se simtă propriul său stăpân.

Compatibilitati cu alte zodii

Leu-Leu

Se înteleg foarte bine numai din punct de vedere profesional pentru că se completează reciproc. Din punct de vedere sentimental, relatia este un esec pentru că firile orgolioase îi împiedică să ajungă la o întelegere.

Leu-Fecioara

Afectiv s-a putea ca lucrurile să evolueze destul de bine, cu conditia ca Fecioara să nu fie prea curioasă iar Leul destul de tolerant. Profesional nu se înteleg deloc pentru că Leul nu suportă să fie criticat în permanentă de Fecioară iar aceasta nu admite autoritarismul si aerul de superioritate afisat de Leu.

Leu-Balantă

Dacă fiecare va sti să renunte la orgoliile personale si să facă anumite concesii este posibil ca relatia să meargă foarte bine. Amândurora le place viata mondenă, sunt sociabili si au gusturi comune.

Leu-Scorpion

Ambele zodii posedă o personalitate puternică dar diferentele prea mari de caracter nu se pot compensa prin atractia sexuală pe care o resimt unul pentru celălalt. Pentru Leu, ranchiuna si gelozia Scorpionului sunt insuportabile iar dorinta de libertate a Leului nu este înteleasă de Scorpion.

Leu-Săgetator

Legătura dintre cele două semne de foc este ideală, din toate punctele de vedere. Orgoliul, entuziasmul si dorinta de a învinge îi apropie si în sfârsit fiecare poate spune că si-a găsit un partener pe măsură.

Leu-Capricorn

Dacă ajung la un echilibru în relatia lor va fi o relatie solidă. Din punct de vedere temperamental Leul este extrovertit, expansiv în timp ce Capricornul este mai retras, mai rational si tocmai modul diferit de abordare a problemelor îi poate ajuta pe amândoi.

Leu-Vărsător

Întelegerea este excelentă in plan sexual dar nu si pe celelalte planuri, iar o relatie nu se reduce doar la sex. Aerul impetuos al Leului îl intimidează pe Vărsătorul plin de fantezie care vrea să trăiască liber. În final este o relatie care poate să dureze dar se si poate încheia brusc ca si cum n-ar fi fost.

Leu-Pesti

Poate că la începutul relatiei pe Leu să-l flateze dependenta Pestilor de el dar pe parcurs neîncrederea si sensibilitatea Pestilor îl deranjează iar acestia se simt jigniti de agresivitatea Leului.

Leu-Berbec

Relatia promite să fie trainică datorit afinitătii stabilite între semnele de foc. Berbecul nu se simte dominat si acceptă ca Leul să preia conducerea iar acesta îsi doreste ca de partea lui să se afle o persoană dinamică precum Berbecul.

Leu-Taur

Desi pe plan sexual, legătura este excelentă, Leul nu poate întelege încăpătânarea mergând până la fanatism a Taurului iar acesta este deranjat de dorinta Leului de a domina cu orice pret. În final, relatiile dintre ei ajung atât de tensionate încât o ruptură este inevitabilă.

Leu-Gemeni

Dorinta de libertate atât de arzătoare la ambele semne îi uneste si relatia poate fi excelentă pentru că vointa puternică a Leului este sustinută de inteligenta Gemenilor. În timp în relatia lor pot apărea complicatii pentru că Leul îi găseste pe Gemenii superficiali iar acestia la rândul lor îi consideră pe Lei mult prea sentimentali.

Leu-Rac

Cu conditia ca Leul să accepte slăbiciunile Racului, sensibilitatea si pesimismul acestuia, se poate ajunge la stabilirea unei relatii, desi este putin probabil. Impulsivul Leu are în comun cu introvertitul Rac atasamentul pentru familie dar nu se stie dacă este de ajuns pentru evitarea unui conflict. Depinde doar de fiecare nativ.

https://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2019/04/logo-white2.png

In armonie cu Universul…