Se incarca...

 
https://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2018/05/border_bottom_white.png

Fecioara

AUG 23-SEP 22
https://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2018/05/virgo.png
https://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2018/05/border_top_white.png
https://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2019/04/mercury-160x160.jpg
MERCUR

23 august – 22 septembrie

– Semn de pământ mobil (schimbare), feminin, introvertit, guvernat de planeta Mercur (aspect nocturn)
– Verbul caracteristic: “a analiza”
– Dominanta: simtul practic
– Atuuri: minutiozitatea, amabilitatea
– Piatra norocoasă: onix
– Metal: mercur
– Culoarea norocoasă: gri, galben
– Ziua norocoasă: miercuri
– Cifre norocoase: 4, 8
– Locurile norocoase: târguri de provincie

Plan General

Al saselea semn al zodiacului, Fecioara este guvernată de Mercur ca si zodia Gemenilor ceea ce îi conferă o disponibilitate aparte pentru analiză si o viziune pragmatică asupra vietii. Spre deosebire de Gemeni, Fecioara nu se opreste la aspectele superficiale ale lucrurilor si caută esenta lor. În opozitie cu semnul Fecioarei se află zodia Pestilor iar acest lucru se evidentiază în primul rând prin faptul că Pestilor le place să se integreze într-un grup, au nevoie ce compania celorlalti, în timp ce Fecioara este mai individualistă si preferă să-si asume rolul care i-a fost încredintat cu responsabilitate.

Dacă semnele care îl preced sunt axate pe cunoasterea si dezvoltarea propriei personalităti, cei născuti sub semnul Fecioarei utilizează toate disponibilitătile proprii pentru a-i ajuta pe ceilalti.

Nativul din Fecioară este foarte ordonat. Eficient si harnic, are simt practic si o logică solidă. Cea mai importantă calitate este capacitatea de a analiza în profunzime toate aspectele unei probleme. Metodic, atent la detalii si capabil să reziste muncilor de rutină, se poate impune în lumea afacerilor.

Fiind un semn de Pământ, nativul analizează lumea cu obiectivitate si detasare emotională. De obicei, nu actionează înainte de a fi convins de utilitatea demersului său. Pe de altă parte, din cauza meticulozitătii poate deveni pedant, cicălitor si chiar enervant; se poate lansa în incisive ironii, nesfiindu-se să-i critice vehement pe cei apropiati.

Este deosebit de interesat de bunăstare. Poate fi considerat cam avar atunci când este vorba de bunurile pe care le posedă si îi este în permanentă frică că s-ar putea să piardă ceea ce a agonisit. În afaceri este ajutat de aceeasi gândire practică: tatonează întotdeauna terenul, este sceptic atunci cînd i se fac promisiuni si acordă o deosebită importantă negocierilor.

Datorită atentiei acordată detaliilor, nu poate fi altcumva decât perfectionist. Intră repede în panică atunci când lucrurile nu functionează asa cum si-ar dori el. Din păcate, multi dintre cei care îl înconjoară confundă dorinta sa de a se autodepăsi cu o pedanterie inutilă si excesivă.

Preferă să-si petreacă majoritatea timpului meditând la lucrurile importante pentru el. Rareori acceptă să facă lucruri neasteptate care să-l scoată din rutină. Poate părea rece si inabordabil din cauza faptului că impartialitatea de care dă dovadă nu este percepută asa cum trebuie, însă tendinta de a critica, sarcasmul si zeflemeaua îi poate deranja pe ceilalti.

Desi încearcă să-i domine pe ceilalti, atunci când realizează că atitudinea lui nu este cea mai potrivită renuntă la tentativa de a-si impune punctul său de vedere. Foarte modest si emotiv nu reuseste întotdeauna să-si expună propria părere, desi dispune de argumente convingătoare. Are încredere în instinctele sale, dar nu actionează întotdeauna conform lor. Reactiile lui pot părea încete si nesigure, pentru că vin după o îndelungată analiză.

Este sensibil la influentele exterioare, intuind cu usurintă mesajele negative venite din partea celorlalti. Acest lucru chiar îi crează stari de indispozitie care îl fac nefericit, si care afectează relatiile sale cu apropiatii.

Timid si cam nervos în manifestările sale, nativul este retras si îsi doreste să nu deranjeze pe nimeni. Este prea orgolios pentru a cere ajutorul celor din jur, detestând să fie compătimit, asa că se străduieste să ascundă emotiile în spatele unei măsti impenetrabile.

Datorită capacitatii sale de a desprinde ideile importante din context, nativul poate impresiona auditoriul fără un efort deosebit; datorită acestor artificii reuseste să-si mascheze caracterul său introvertit, sensibil si meditativ.

Îsi doreste o viata din toate punctele de vedere linistită, evitând să devină patetic. Nu tine să devină un înflăcarat care trebuie sa cucerească inima persoanei iubite sau respectul rudelor. Căminul, în opinia lui, este locul unde se poate retrage după confruntările cu problemele cotidiene care din punctul lui de vedere sunt prea multe si prea grele.

Nu poate fi acuzat că nu trăieste cu intensitate fecare clipa; preferă să-si ascundă sentimentele, să savureze în solitudine bucuriile si să nu dea curs resentimentelor. Câteodată, are senzatia că nu poate exprima adevaratele sale gânduri si trăiri sufletesti. Pretinde sinceritate apropiatilor si le acordă cu bunăvointă sfaturi. Este foarte critic si uneori dă dovadă de cinism în raporturile cu cei pe care îi consideră mai putin inteligenti decât el.

Fiind foarte nervos, nativul din Fecioară nu are o constitutie fizică puternică, fiind mai mereu uscativ si nu foarte înalt. Ceea ce este distinctiv la Fecioare este privirea lor inteligentă, expresia sarcastică, rictusul nelipsind din coltul gurii.
Sunt genul de persoane care nu îmbătrânesc niciodată, netrădându-si decât foarte rar vârsta. Manierat si sobru, de teamă să nu devină ridicol nu-si manifestă trăirile adevărate controlându-se în permanentă.

Miscările nativului Fecioară sunt calculate. Mersul este calm iar pasii mici si egali. Nu ridică decât foarte rar vocea, tonul său calm fiind mai mult persuasiv decât unul artăgos. Este o persoană ordonată, prudentă si echilibrată, astfel că are toate sansele să urce în ierarhia socială.

Defecte

Are tendinta de a critica în permanentă iar aprecierile ei de cel mai multe ori malitioase îi irită din cale afară pe cei care sunt în jurul ei. În plus, stie să-si ascundă prea bine sentimentele, pentru a nu intra în conflict cu cei mai temperamentali decât ea, astfel încât acestia nu stiu niciodată ce gândeste si ce simte de fapt.

Dacă ajunge la concluzia că partenerul de discutie nu este pe măsura pretentiilor sale se plictiseste si nu are remuscări în a-i întoarce spatele.

Niciodată nu este multumit de ceea ce face pentru că este un perfectionist si nici de ce fac ceilalti, neezintând să-i critice în mod deschis. Replicile sale usturătoare s-ar putea să-i atragă multi dusmani.

Profesii potrivite

Nativii Fecioarǎ sunt foarte buni organizatori, au înclinație cǎtre detalii și au o foarte bunǎ manualitate. Sunt responsabile și își duc cu bine sarcinile la bun sfârșit.

Fecioarele își pot aduce contribuția în domenii precum sǎnǎtatea (medicinǎ, farmacie, nutritie), marketingul, contabilitatea, informatica, și în orice alt domeniu care cere analizǎ, simț practic, manualitate și meticulozitate.

Pot fi înclinați cǎtre lumea necuvântǎtoarelor, ca medici veterinari, dresori sau îngrijitori.
Pot face fațǎ cu succes în toate domeniile care au legǎturǎ cu serviciile, pentru cǎ le place sǎ fie utili, sa se puna in slujba semenilor.

Li se potrivesc toate profesiile care necesită gândire clară, spirit analitic şi de observaţie, ordine, disciplină, organizare, atenţie îndreptată către detalii. Pot fi excelenţi pedagogi, medici, chimişti, ingineri. Dar se descurcă de minune şi ca ceasornicari, jurişti, critici, opticieni, funcţionari, croitori, asistenţi medicali, educatori.

Sanatate

Din punct de vedere fizic este destul de fragil si din aceast cauză se îmbolnăveste destul de des, dar cu toate acestea nu se plânge niciodată, deoarece consideră că durerea este ceva mult prea personal si nu doreste să fie compătimit de cei din jur.

Este o fire mai agitată si din această cauză suferă des de migrene, neurastenii, boli care afectează întregul organism, consecintele resimtindu-le mai ales stomacul.

Cel mai indicat lucru pentru ei ar fi să-si exteriorizeze sentimentele si în felul acesta energia nervoasă s-ar disipa mult mai usor si nu s-ar mai simti frustati afectiv.

Plan Sexual

Si în viata sentimentală nativul refuză să se implice emotional pentru că în felul acesta crede el că si-ar pierde simtul realitătii la care tine atât de mult. De aceea de fiecare data încearcă să-si controleze pasiunile si să se detaseze.
Ceea ce îl interesează într-o relatie nu este de fapt pasiunea ci respectul, întelegerea, comunicarea. Si acest lucru trebuie să fie reciproc.

Îi va destul de greu să-si găsească un partener de viată care să se împace cu felul lui de a fi. Pentru că preferă un mod de viată linistit, fără conflicte interioare, se va împăca cu propria solitudine considerând că este mai confortabil.
Datorită unui simt de conservare foarte dezvoltat, Fecioara s-ar putea să pară rece si inabordabilă pentru posibilii parteneri de sex opus.

Teama de a nu fi ridicol, folosind cuvinte mari care să impresioneze partenerul care asteaptă o manifestare de afectiune din partea lui îl fac să se eschiveze si să adopte o atitudine rezervată, tocmai acolo unde nu ar fi cazul.

În primul rând prietenii nativului din Fecioară trebuie sa fie caracterizati de mobilitate, nonsalantă si curiozitate pentru că el este atras de persoanele comunicative.

Îi displac locurile zgomotoase sau de prost-gust. Este rezervat si detestă vulgaritătile de orice natură. Nu îi place să se confeseze. De felul lui foarte critic, nu face complimente si nici nu doreste să le primească. Preocupat de starea lui materială nu se va grăbi niciodată să facă cadouri si niciodată acestea nu vor fi costisitoare.

Caută pe cineva la fel de practic si ambitios ca si el si nu se va arată entuziasmat după primele întâlniri cu cel care vrea să-i devină partener. Dacă crede că a găsit persoana care i se potriveste va deveni extrem de loial si posesiv. În aparentă distant si cinic este senzual si sensibil. Poate să vă împărtăsească multe, putând oferi în orice împrejurare un sfat bun.

Nativa Fecioară nu acordă importantă sexului si nici nu o interesează să-si îmbogătească experienta din acest punct de vedere. Preferă o relatie în care să primeze aspectul spiritual, dorind ca partenerul să o trateze cu multă diplomatie si răbdare. Dacă găseste un astfel de partener se va transforma într-o altă persoană, plină de tandrete, lucru care s-ar putea să-l surprindă pe cel care are norocul să o descopere.

Cei mai indicati parteneri sunt cu cei nascuti în zodia Gemenilor, Racului sau a Vărsătorului.

Nativul este prea timid pentru a avea initiativa în cadrul unei relatii. Însă în momentul în care ia această decizie, e gata să faca orice pentru partenera lui, satisfăcându-i cele mai caudate dorinte. Cu meticulozitatea caracteristică va afla ce îi place si chiar dacă nu dă dovadă de o imaginatie extraordinară puteti fi siguri că va face tot ce îi stă în putintă să o vadă satisfăcută.

Plan Material

Nativul din Fecioară este econom si chibzuit, uneori avar, preferând să-si asigure strictul necesar. Caută sa detină suficiente resurse, fie în perspectiva bătrânetii, fie pentru a-si ajuta familia.

Detestă să umble mult prin magazine, să-si permită lucruri extravagante si costisitoare, chiar dacă bănuie că uneori ar fi bine să-si depăsească precautia, si să se bucure de viată asa cum o fac cei mai multi din jurul lui. De cele mai multe ori se privează de lucruri importante, numai pentru că speră că peste o vreme va putea să demareze un plan de anvergură: construirea unei case la care năzuise, întreprinderea unei călătorii, achizitionarea unui nou produs ethnic de care e pasionat, demararea unei afaceri, urmarea unor cursuri etc.

Nu acordă încredere câstigurilor acumulate într-o perioadă foarte scurtă, bazându-se pe ideea că nu poti reusi decât dacă esti prudent si îti apreciezi corect posibilitătile.

Personalitate

Bărbatul Fecioară

Static, rezervat si prudent, pare un nobil englez care a depus un jurământ de castitate.
Pentru că, pur si simplu, crede că are lucruri mai importante de făcut nu este foarte interesat de latura romantică a vietii. Nu dispretuieste femeile, însă îi e teamă că nu s-ar putea ridica la înăltimea exigentelor partenerei de viată.
În bună parte conservator si puritan, este practic incapabil de efuziuni sentimentale, de înflăcărate declaratii de dragoste, de jurăminte de fidelitate, desi aceasta constituie unul dintre principiile lui. Evită să pozeze într-un romantic, chiar dacă în interiorul său visează la ipostaza unei morti pentru persoana iubită,într-un duel.

Desi nu este extrovertit, cunoaste îndeajuns arta seductiei, conversatia cu el fiind o adevăra delectare.
Dacă se hotărăste să renunte la celibat (destul de târziu) va prefera o sotie blândă si nepretentioasă, pe care să o protejeze. Nativul este capabil de curaj pentru a-si apăra consoarta si va face orice pentru a-i oferi un trai îndestulător.
Nepunând mare accent pe viata sa sexuală, prefera mai degrabă să-si împărtăsească ideile si să simtă că e pe frecventă similară cu partenera sa. lubeste copiii, dar nu-si doreste prea multi din convingerea că nu va fi tatăl perfect si că nu se va apropia suficient de ei iar acestia nu vor întelege indisponibilitatea lui de a se exterioriza.

Femeia Fecioară

Elegantă, fină si rafinată, produce adesea o impresie deosebită în societate. Desi atrage privirile bărbatilor datorită rafinamentului ei si a usurintei cu care abordează unele domenii delicate, este în realitate rece, introvertită si incapabilă de a face primul pas într-o relatie. Este greu accesibilă, rezervată si sceptică în privinta celor care o curtează, numai un bărbat extrem de insistent putând ajunge la inima ei.

Este dificil de descoperit adevărata ei personalitate, si cele mai multe încercări de a sparge gheata vor fi sortite esecului: va lăsa impresia că nu are nici o taină (desi ea însăsi este una), că este foarte comunicativă (desi poate fi catalogată si ursuză), că se apropie de blândetea întruchipată (când, de fapt, se chinuie să îsi reprime accesele de sarcasm).

Copilul Fecioarâ

În relatiile cu copiii de vârsta lui, dă dovadă de timiditate si nesigurantă, simtindu-se bine în compania adultilor. Refuză adesea sugestiile părintilor, pe care le consideră prea fanteziste. Nu încearcă să se refugieze în lumi imaginare căci se plictiseste usor de ele. Tentativa de a fi adormit prin lectura unei povesti nu va avea succesul scontat pentru că copilul va adormi de plictiseală, gândindu-se la treburile lui, nu imaginându-si că are ceva în comun cu personajele de legendă.

Are un simt critic dezvoltat, lucru care nu prea e pe placul prietenilor lui (care e posibil să nu-l mai caute) si nici al părintilor sau rudelor care vor fi agasate de corecturile lui. Devine sârguincios dacă e convins că face un lucru util.

Seful Fecioară

Desi nu are calităti înnăscute de conducător, cu certitudine poate deveni un excelent întreprinzător. Ajuns în functii de conducere, va fi însă un sef greu de suportat pentru că nu este neapărat exigent, ci foarte critic, câteodată doar pentru a arătă că este mai puternic decât ceilalti. Va da însă dovadă de spirit analitic si de multă perseverentă.
În relatiile cu colaboratorii săi va aprecia întotdeuna seriozitatea, sinceritatea si lucrul bine făcut, si mai ales fidelitatea fată de compania pe care o conduce. Desi afacerea pe care o detine nu va înregistra cresteri spectaculoase, munceste pentru a o mentine mereu pe o linie ascendentă.

Poate lăsa impresia că este necomunicativ si fixat în cadre proprii de gândire si actiune, si câteodată chiar asa si este.

Nu agrează planurile hazardatate si riscante. Nu este lipsit de fantezie, însă rigiditatea si luciditatea de care nu se dispensează îl pot face să rateze sansa de a se îmbogăti foarte repede, ci numai după eforturi sustinute si îndelungate.

Tinând seama de tendinta lui de a controla, de a disciplina si de a analiza, ar putea face carieră în munca de cercetare-inovare.

Subalternul Fecioară

Este foarte potrivit pentru această pozitia de colaborator (subaltern), căci este un bun executant, metodic, precis si eficient. Minutiozitatea, perseverenta si modestia lui vor fi foarte apreciate de sefi, care stiu că pot conta pe discretia si pe corectitudinea sa, mai ales că nu se vor plânge niciodată de lenevia sau de încăpătânarea lui.

În biroul său va domni ordinea si va încerca să-si convingă si colegii de utilitatea acesteia. Îsi asumă responsabilităti si este sigur că le va indeplini, căci stie foarte bine să-si eficientizeze munca.

Nu are pretentia de a fi răsplătit cu sume umflate sau să fie avansat, dar se asteaptă ca eforturile lui să fie recompensate la adevărata lor valoare.

În cazul in care se va considera nedreptătit, va ajunge să-si desconsidere sefii si nu se va putea abtine să nu-i ironizeze, ceea ce poate duce la clasarea lui drept arogant, impertinent, sau chiar inutil si deci bun de dat afară.

Meseriile cele mai indicate, în această postură, sunt cele de operator calculator, stenograf, secretar, bibliotecar, arhivar, tehnician, matematician, statistician, farmacist, chimist, bijutier sau ceasornicar, contabil.

Compatibilitati cu alte zodii

Fecioară-Fecioară

Au o multime de puncte comune – pragmatismul, meticulozitatea, pedanteria care îi pot apropia si vor ajunge la comuniune dacă fiecare dintre ele întelege nevoia celeilalte de a analiza.

Fecioară-Balantă

Desi au idealuri comune pentru care luptă, ambele cautând confortul si calea de mijloc, eventuala superficialitate a Balantei o va deranja pe metodica si meditativa Fecioară, o relatie pe termen lung fiind contraindicată.

Fecioară-Scorpion

Ambii nativi se simt atrasi irezistibil unul de celălalt, fiind mari posibilităti de a realiza un cuplu perfect. Răceala si dezinteresul manifestat de Fecioară în ceea ce priveste viata intimă îl pot îndepărta, însă, pe temperamentalul Scorpion.

Fecioară-Săgetător

Au viziuni complet diferite asupra vietii, având putine lucruri în comun pentru a si le împărtăsi. Stabilitatea si meticulozitatea sunt apreciate defecte majore de capriciosul, temperamentalul si infidelul Săgetător. Adesea pot colabora cu succes pe plan profesional, cu conditia ca Săgetătorul să preia conducerea iar Fecioara să se ocupe de detaliile afacerii.

Fecioară-Capricorn

Se inteleg foarte bine pe plan profesional si sentimental. Ambele semne sunt temperate, rezervate, logice si realiste. Capricornul va încerca să-si ordoneze viata după modelul Fecioarei, iar aceasta va admira rezistenta la efort sustinut si usurinta acestuia de a lua decizii.

Fecioară-Vărsător

Conservatorismul si scrupulozitatea nativulul din Fecioară sunt total incompatibile cu libertinajul si instabilitatea Vărsătorului. Între ei există o deosebită atractie fizicâ, dar ea dispare rapid pentru că Fecioara nu este capabilă să răspundă avansurilor Vărsătorului. O colaborare bună se prefigureaz pe plan intelectual.

Fecioară-Pesti

Nu au afinităti comune. Fecioara va simti nevoia să-l ironizeze pe sensibilul nativ din Pesti, care va fi afectat pentru că nu poate răspunde atacurilor lipsite de corectitudine.

Fecioară-Berbec

Sunt din toate punctele de vedere incompatibili pentru a putea colabora: cinismul si spiritul pragmatic al Fecioarei nu au nimic în comun cu impulsivitatea si pasiunea Berbecului.

Fecioară-Taur

Ambele semne sunt de pământ, practice si realiste. Taurul tolerează tendinta critică a Fecioarei, care admiră răbdarea si încăpătânarea lui. Legătura dintre ei este solidă, fără riscul unor neîntelegeri majore.

Fecioară-Gemeni

Dominate de planeta Mercur, se pot completa cu atât mai mult cu cât sunt foarte diferiti: Fecioara vrea să descopere mecanismul de functionare al fiecărui lucru, iar nativul din Gemeni încearcă să stie câte putin din cât mai multe domenii. Pot apărea disensiuni majore pe plan afectiv, căci Fecioara este legată de cămin, pe când nativul din Gemeni este inconstant si schimbător.

Fecioară-Rac

Desi ambii sunt introvertiti si sensibili, fiecare în parte are nevoie să depindă de cineva, asa că vor fi ca doi marinari pe o corabie fără căpitan. Fecioara va contesta tendinta Racului de a se ascunde de oameni, iar acesta nu va intelege pragmatismul si totodată susceptibilitatea Fecioarei.

Fecioară-Leu

Sunt extrem de diferiti dar se pot completa reciproc. Dacă Fecioara va acepta tendinta dominatoare a Leului relatia lor poate fi încununată de succes.

https://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2019/04/logo-white2.png

In armonie cu Universul…