Se incarca...

 
https://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2018/05/border_bottom_white.png

Capricornul

DEC 22-JAN 19
https://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2018/05/capricorn.png
https://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2018/05/border_top_white.png
https://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2019/04/Saturn-1-160x160.jpg
SATURN

21 decembrie – 19 ianuarie

– Semn de pamant, cardinal (spirit intreprinzator), feminin (introvertit), guvernat de planeta Saturn
– Verbul caracteristic: “a folosi, a organiza”
– Dominanta: constiinciozitatea, disciplina
– Atuuri: organizarea, ambitie, perseverenta
– Piatra norocoasă: onixul
– Metal: plumbul
– Culoarea norocoasă: kaki, negru
– Ziua norocoase: duminica
– Cifre norocoase: 3, 6, 25
– Locurile norocoase: cele linistite si retrase

Plan General

Capricornul reprezintă cel de al zecelea semn zodiacal si este este total diferit de zodiile care-l preced, adică Scorpionul si Săgetătorul care preferă să cunoască lumea din interior cu ajutorul senzatiilor în cazul Scorpionului si al intelectului, în cazul Săgetătorului.

Este dominat de planeta Saturn, planeta destinului, ceea ce înseamnă că nativii acestei zodii vor avea ca ideal suprem progresul spiritual si social chiar dacă pentru a-si atinge acest obiectiv va trebui să consume multă energie.
Simbolistica zodiei este data de imaginea zeului Pan, protector al oierilor si turmelor, care era reprezentat în antichitate cu barba rosie, fata arsă de soare si picioarele bifurcate.

Ca semn de pământ este profund legat de acesta si nu întâmplător se spune despre el că este cu picioarele pe pământ, la propriu si la figurat. Din pământ el ia energia si forta de care are nevoie pentru realizarea planurilor sale.

În cadrul zodiacului, semnul Capricornului este opus Racului, care îsi fixează toată atentia asupra familiei în timp ce

Capricornul este preocupat mai mult de statutul lui social. Capricornul este guvernat de planeta Saturn. În mitologia romană, Saturn reprezenta puterea supremă, Tatăl tuturor zeilor. Simboliza disciplina, responsabilitatea, eficienta.

Atât Capricornul cât si Vărsătorul sunt semne dominate de Saturn, primul reprezentând aspectul masculin iar cel de-al doilea, pe cel feminin. Ambele semne au predispozitii pentru efortuti îndelungate pentru realizarea scopurilor, dar Vărsătorul este ceva mai idealist si doreste să-si vadă visurile transpuse în realitate, în timp ce Capricornul este dispus să muncească din greu numai pentru a-si consolida statutul social, pentru a obtine puterea.

Este foarte ambitios si disciplinat si priveste lucrurile extrem de hotărăt, practic si realist. Nativul este o persoană rezervată, închisă în sine însusi care se dedică în totalitate scopurilor sale urmârind să se realizeze profesional si material. Are un profund simt al datoriei si nu va lăsa pe altcineva să se ocupe de treburile lui, chiar dacă acest lucru implică un efort mult mai mare din partea lui.

Acordă un foarte mare respect titlurilor si autoritătilor, impunând si celorlalti atitudinea lui si acest comportament al Capricornului se datorează nevoii sale de organizare, pentru a obtine o imagine clară a situatiei în care se regăseste.

Dispune de atuu-ri importante cum ar fi: disciplina, tenacitatea si organizarea.

Traiectoria nativului se poate compara cu ascensiunea începută la cel mai de jos nivel si se continuă până când ajunge pe cea mai înaltă treaptă ierarhică.

Stie perfect că drumul pentru el nu este prea usor, dar nu se va abate niciodată de la el, urmărindu-si scopul cu o rară perseverentă. În tot ceea ce întreprinde se vede că urmăreste stabilitatea si siguranta materială.

Nativul vrea din tot sufletul să lase o impresie bună celorlalti, fiind generos si loial, disciplinat si încrezător în ceea ce poate face, dar vesnica luptă pe care o dă pentru a-si păstra libertatea pe care vrea să si-o afirme cu orice pret prin actele si faptele sale, neacceptând nici o constrângere sau contrazicere ea îl poate împinge, câteodată, spre o abordare fatalistă a vietii sau, dimpotrivă, î pun în imposibilitatea de a-si exprima adevăratele sentimente. Pentru că nu va abdica niciodată de la dorinta de a-si atinge idealul, ambitia lui ar putea fi confundată cu egocentrismul sau cu dorinta de a domina, fără a avea o bază reală.

Capricornul este o persoană practică, nu se lasă dominat de sentimente, actiunile sale având la bază întotdeauna de ratiune si nu primul impuls sau de emotii.

Pentru că el din fire este conservator, nu va renunta sub nici o formă la principiile sale, manifestându-se în orice împrejurare plin de scrupule. Desi este zgârcit are toate sansele să devină un bun om de afaceri, pentru că stie întotdeauna cum si de unde va dobândi banii de care are nevoie.

Foarte inteligent si pragmatic, stie să analizeze perspectivele care i se oferă si nu lasă înselat de capcanele întinse în drumul spre obiectivul propus. Este în stare să-si dedice întreaga viată unui singur scop, cucerind nu numai toate bătăliile ci războiul, ca atare.

Desi pare rece si chiar sumbru în relatiile cu ceilalti, este sensibil din punct de vedere emotional. Este temător fată de multe lucruri care-l înconjoară si încearcă să-si ascundă această teamă cu demnitate si să dovedească că este în stare să-si îndeplinească responsabilitătile asumate. Preferă lucrurile simple, fără extravangante inutile, viata la tară, dacă se poate spune asa, alături de oamenii simpli, cu care să muncească pentru a obtine o situatie economică stabilă, nu o viată de lux.

Este profund în gândire, ambitios si multumit de propria persoană, nepunând pret pe părerea celorlalti. Uneori are tendinta de a-si plânge de milă când se simte obosit de toate luptele pe care trebuie să le dea, dar cu toate acestea îsi continua disciplinat drumul înainte. Este foarte critic cu cei din jur si chiar dacă pare insensibil, nemanifestându-si pe fată emotiile sau mila fată de problemele unor persoane cu care vine în contact Capricornul este hipersensibil dar nu-si poate stăpâni accesele de furie si de contrazicere, chiar dacă îsi dă seama că nu are dreptate. Dacă însă, îl interesează cineva sau ceva devine foarte blând si întelegător.

Nu reuseste să-si păstreze interesul mult timp pentru ceva anume, astfel că se plictiseste si se afundă în “borcanul cu melancolie”. Realizează că este mult mai profitabil pentru el să fie o persoană sociabilă iar cei din jur să aibă o părere “constructive” decât să le întoarcă spatele.

Este adevărat că posedă mult simt practic, o gândire analitică si pragmatică, fiind în stare să transpună în realitate ideile, dar n-ar strica să pună putin suflet în ceea ce face. Capabil să surprindă esentialul lucrurilor fără o prea mare analiză, cu un dezvoltat simt de observatie stie să-si influenteze partenerii de discutie, actionând plin de tact si abilitate. Îl ajută foarte mult nu numai simtul de observatie dar si memeoria excelentă pe care o are asupra figurilor si a faptelor la care participă.

Este dotat pentru studii si chiar dacă nu acordă foarte multă importantă acestora poate aborda variate domenii, fiind în principal atrasi de profesiile care implică într-o mai mare măsură latura umană, socialul, cum ar fi medicina, jurnalistica.

Poate fi în acelasi timp un bun politician si principala orietare va fi spre păstrarea valorilor traditionale, el din fire fiind un conservator plin de realism care nu se lasă cuprins de emotii. În viată va juca mai mult rolul de arbitru sau de observator neutru pentru că nu-i place să se implice emotional.

Stie că uneori este cam snob în manifestările sale dar ascunde acest lucru cu abilitate astfel încât nimeni să nu poată să-l critice din cauza acestui motiv.

Instinctiv, nativul se opune căsătoriei care după el i-ar suprima libertatea dar îsi doreste o uniune care să-i lase deplina libertate de miscare. Nu este o persoană infidelă dar simte nevoia ca persoana cu care îsi împarte existenta să fie demnă de încrederea lui. Nu iartă niciodată dacă a fost înselat si desi este capabil de emotii profunde, iar pe plan sexual este romantic, arzând de pasiune, toată dragostea lui se va transforma într-o furie oarbă, răzbunându-se fără milă pe cel care l-a trădat.

Dacă simte că nu i se răspunde cu aceeasi intensitate si sentimentele lui sunt batjocorite va socoti că orgoliul său a fost călcat în picioare si atunci se îndepărtează si marea lui dragoste devine doar o mare de ură.

Structura lui interioară îl va ajuta în eforturile pe care le face pentru a se întelege cu toată lumea si de a nu avea conflicte. Vrea să binedispună pe toată lumea dar cu toate că este optimist are momente de tristete care îi descumpănesc pe ceilalti. Nu suportă să fie compătimit pentru că este foarte mândru si niciodată nu-i va lăsa pe ceilalti să vadă că se simte rănit si se va retrage în castelul lui de fildes pentru a-si linge rănile, chiar dacă îsi dă seama că asa îi îndepărtează pe toti din jurul său.

Desele lui conflicte interioare îl pot face să abandoneze lupta pentru ceva timp dar în sinea lui el stie că mai devreme sau mai târziu va dobândi ceea ce altii doar visează că vor avea într-o zi.

Simte nevoia de a fi singur, din când în când, pentru a se aduna si pentru a medita în liniste undeva departe în mijlocul naturii, departe de oameni, de agitatia de zi cu zi. De aceea are nevoie ca partenerul lui să fie o persoană întelegătoare care să-i respecte dorinta de singurătate.

S-ar putea ca în tinerete să nu aibă o situatie materială prea bună dar acest lucru se va ameliora pe măsură ce va ajunge la maturitate si va putea să-si folosească mai bine capitalul, adică munca si tot ceea ce va dobândi se va datora propriilor merite.

Ca fizic, Capricornul este de obicei o persoană robustă, mai degrabă scund iar impresia generală este completată de temperamentul său nervos, care se evidentiază mai mult în fizionomia sa: fata prelungă, ochii mici si vioi, buzele subtiri, nasul ascutit.

Merge întotdeauna calm, cu pasii egali, ca un om decis si tenace care stie ce are de făcut si cel asteaptă mai departe.

Rânjetul sarcastic din coltul gurii poate tăia cheful de orice al interlocutorului care a avut proasta dispozitie să se afle în preajma nativului tocmai când acesta se simtea mai chinuit de propriile probleme. În discutii nu încearcă să-si impună punctul de vedere personal, simpla lui prezentă este de ajuns pentru ce ceilalti să-l asculte.

Dincolo de mască impenetrabilă pe care o afisează se află un om timid cu tendinte rebele pe care si le reprimă de teamă că acestea i-ar putea strica imaginea în ochii celorlati. Remercabila inteligentă, simtul umorului si un suflet plin de afectiune se ascund în spatele aparentelor pe care încearcă să le păstreze cei născuti sub semnul Capricornului iar persoanele care vor avea răbdarea să-i cunoască mai bine vor avea surprize plăcute.

Defecte

Datorită unor influente negative provenind fie din circumstantele concrete în care se desfăsoară viata lor, fie unei miscări retrograde a planetei Saturn nativul Capricon poate avea un comportament caracterizat prin: pesimism, intolerantă, avaritie si o încăpătânare dusă la absurd. Lasă impresia că se foloseste de ceilati dar de fapt în realitate nu face altceva decât să-si ridice singur piedici în drum. Si încă ceva – trebuie să înteleagă că viata nu înseamnă numai succese sau esecuri profesionale. Este bine pentru ceilalti să-l evite în momentele lui de depresie pentru că îi va agasa fără rost.

Nu poate să recunoască că este plin de snobism si ipocrit pentru că are impresia că asa face impresie bună. Dacă întâlneste persoane pe care el le consideră mai putin motivate este inflexibil, dând dovadă de obtuzitate în gândire si foloseste un ton foarte sarcastic

Sanatate

La o privire generală, Capricornul este o persoană robustă care nu se lasă doborât de boli si are mari sanse de trăi multi ani, cu conditia să nu facă excese, menajându-se si luându-si din timp măsuri de precautie. Dacă doreste să fie mereu în formă si să se simtă bine trebuie să practice mai mult sport si mai ales să evite pe cât posibil inactivitatea.

Punctele lui cel mai expuse sunt articulatiile astfel că în mod frecvent va suferi de pe urma entorselor, a luxatiilor sau a fracturilor. Îi este teamă de boli dar din păcate pentru el acestea nu-l vor ocoli, având mult de furcă cu dantura si în general cu aparatul osos si asta si datorită faptului că pe el îl afectează cel mai mult frigul si la cel mai mic semn de frig, gata, îl dor genunchii. De asemenea, poate fi afectat gâtul si zona rinichilor.

A fi bine pentru el să evite excesul de mâncare, alcool sau de tigări pentru că toate cumulate îi pot scădea tonusul si îl pun în imposibilitatea de a mai actiona, limitându-i foarte mult sansele de a obtine ceea ce îsi doreste. Este predispus insomniilor, lucru care îl va surmena si acest fapt se va simti în activitatea lui, chiar dacă face eforturi prelungite să acopere lipsurile.

Plan Sexual

Dintre toate semnele zodiacale, Capricornul nu este un om de societate si îi place să abordeze problemele la modul cel mai serios, chiar dacă astfel devine antipatic. Îi este teamă că s-ar putea să fie repins de persoana de sex opus pe care o abordează si atunci se retrage mai înainte de a începe flirtul cu aceea persoană. Pentru el nu are sens să caute fiinta perfecta, ceea ce contează cu adevărat din punctual lui de vedere este stabilitatea iar idealul este să obtină puterea indiferent cât l-ar costa acest lucru.

Într-o relatie nu se implică niciodată cu adevărat, fiind taciturn si plin de replicii malitioase si nu se poate spune că o astfel de atitudine poate cuceri pe cineva.

Dacă totusi o persoană îsi face curaj si înfruntă sloiul de gheată si reuseste să treacă dincolo de platosa lui de fier s-ar putea să descopere un Capricorn pasional, gata să erupă, precum un vulcan si va avea parte de tot ceea ce înseamnă pasiune, dăruire totală, sensibilitate, romantism, fiind de a dreptul coplesit.

În ciuda tenacitătii care-l caracterizează, domeniul sentimental este singurul pe care îl abordează cu pudoare ca si cum i-ar fi frică că i s-ar putea întâmpla ceva rău. De aceea de cele mai multe ori preferă solitudinea, desi si aici are o atitudine cel putin paradoxală, pe de o parte îi este teamă să se îndrăgostească, iar pe de altă parte îsi doreste nebuneste să iubească si să fie iubit.

Despre el se poate spune că asteaptă să fie cucerit pentru că el nu este dispus să ia nici o initiativă. Iar pentru a fi cucerit persoana în chestiune trebuie să fie pasionată de teatru, muzică, de artă în general care să-l provoace la discutii erudite pe diferite teme si mai ales să se tină de cuvânt, atunci când promite ceva.

Îl interesează starea materială a partenerului lui, tocmai pentru că doreste să se simtă în sigurantă nu pentru că este materialist. Evită persoanele prea patetice care se lasă dominate de emotii deoarece Capricornul este foarte rezervat si se controlează în permanentă.

Atunci când se îndrăgosteste, nativul se transformă într-o persoană plină de tandrete si afectiune, devotată fiintei iubite, dorind să fie răsfătat, alintat, înconjurat de dragoste.

Atât femeia cât si bărbatul din zodia Capricornului nu-si pierd timpul cu preludii inutile după ei, trec direct la fapte. Nu au pretentii foarte mari, preferând lucrurile pe care le stiu, nefiind amator de extravagante, cu cât mai simplu cu atât mai bine. Pe nativă nu o interesează decât obtinerea propriei plăceri si îi place să-si domine partenerul, impunând propriile reguli. Pentru ea, sexul este un fel de competitie iar orgasmul premiul pe care trebuie să-l câstige. Se pricepe să simuleze plăcerea maximă, chiar dacă, în realitate, este la fel de rece ca un sloi de gheată!

Cei mai potriviti parteneri sunt cei născuti în zodia Taurului, Scorpionului si Pestilor.

Capricornul bărbat este foarte prudent si îsi face planuri dinainte pentru a nu avea surprize.

Îsi doreste o parteneră care să-l cunoască foarte bine, să-i stie preferintele si să-i satisfacă oricând dorintele. Sunt foarte rezistenti în pat si vor face tot ce le stă în putintă pentru ca partenera lor să fie multumită.

Plan Material

Urmăreste să câstige bani cu orice pret, dar ceea ce contează cu adevărat pentru el este lupta în sine si mai putin obtinerea lor. Poate ajunge un bun om de afaceri pentru că dispune de multă energie creatoare si mai ales pentru că stie să speculeze lucrurile în favoarea sa.

Din fire econom, chiar avar, în lupta pe care o dă pentru a-si face o stare materială va fi prudent, abil dar tenace si va izbuti în cele din urmă să realizeze ceea ce si-a propus.

În relatiile cu ceilalti este susceptibil, în permanentă temându-se că va fi trădat si înselat si această lipsă de încredere îl ajută să fie pregătit si să se descurce în orice împrejurare.

Este tentat să strângă bani albi pentru zile negre si încetul cu încetul va ajunge să fie invidiat pentru ceea ce are însă nu stie ce să facă cu ei si de aceea cei care vor profita de pe urma averii strânse de el vor fi cei apropiati.

De felul lui este foarte modest, o persoană care preferă singurătatea si îsi va sacrifica viata personală în favoarea carierei profesionale, neglijând să-si trăiască viata si să se bucure de realizările sale, lăsând acest lucru pe seama copiii săi fată de care îsi va manifesta o generozitate fără margini.

Personalitate

Barbatul din zodia Capricorn

Bărbatul Capricorn este în general avantajat de un fizic aspectuos care atrage partenerele. Profund atasat de viată pe care o priveste cu foarte mult pragmatism. Este genul de om care tace si face, la el dragostea nemanifestându-se prin cuvinte ci prin fapte, demonstrând că este un om plin de afectiune si generozitate. La prima vedere poate fi considerat o persoană nesociabilă dar compensează lipsa de amabilitate în relatiile cu ceilalti prin hotărârea cu care îsi duce planurile de înfăptuire. Este introvertit, emotive în fond si nu permite nimănui să afle ce se află dincolo de aparentele de om posac si plicticos. Foarte rezistent la eforturi sustinute, stei cum s-si folosească energia pentru că în final să obtină victoria de care toti cei din jur se îndoiau. Siguranta sa aproape sfidătoare pe care o afisează în fata femeilor este doar masca care trebuie să ascundă vulnerabilitatea de care dă dovadă atunci când s-a îndrăgostit de cineva. Nu este persoana care să aprecieze efuziunile sentimentale, părând din acest punct de vedere foarte rece. Îsi doreste, cu toate că se manifestă tipic ca misogin să întâlnească o femeie care să-l înteleagă si care mai ales să nu se folosească de el, pentru că atunci va deveni cel mai înversunat dusman al ei. Preferă să se lase cucerit decât să facă el primul pas iar în cazul lui femeia ideală trebuie să fie sinceră, linistită care să-i lase deplina libertate de miscare, neîncercând să-si impună propria vointă. Ar fi bine pentru el dacă si-ar găsi o parteneră din acelasi semn pentru că ar avea sansa ca în felul acesta să formeze o uniune foarte solidă, durabilă, ambii având în comun dorinta de libertate personală, dar si linistea, pacea interioară si nevoai de singurătate pentru a putea medita. Ca o concluzie, bărbatul Capricorn este adeseori închis în el însusi, intolerant si refuză să comunice cu cei din jur, preferând să se refugieze într-o lume ireală, pe care si-a construit-o singur. În ceea ce priveste relatiile cu copiii săi va face tot ce îi stă în putintă pentru ca acestora să nu lipsească nimic, implicându-se în mod efectiv la educatia.

Femeia din zodia Capricorn

Nativa Capricorn este genul de femeie pe care maturitatea o face mult mai atrăgătoare decât era în tinerete.

Frumoasă, inteligentă dar si cinică îsi uimeste admiratorii dar acestia de cele mai multe ori trebuie să se multumească cu frumusetea de gheată a unei statui pentru că ea este inaccesibilă si foarte conservatoare, scopul pe care îl urmăreste cu obstinatie fiind realizarea unei cariere solide. Nu o preocupă viata sentimentală, un loc cât mai important în ierarhia socială părândui-se mult mai valoros de cât împlinirea din punct de vedere afectiv, adică întemeierea unei familii – un sot, copiii. Nu renuntă să înfrunte orice obstacol care îi apare în drum oricât de greu i-ar fi. Se îmbracă elegant dar sobru si preferă culorile închise, în special negrul. Nu va accepta lângă ea decât un sot care să o considere egalul lui si care să fie la fel de ambitios si pragmatic ca si ea. Preferă compania bărbatilor mai mult decât pe cea a femeilor si încearcă să-i domine, demonstrându-le că din multe privinte le poate fi superioară. Chiar dacă încearcă să arate tuturor că este o persoană foarte sigură pe sine si echilibrată, femeia Capricorn este în spatele acestor paravane o fiintă chinuită de propriile nelinisti pe care ar vrea să se ascundă si fată de propria persoană. Pe plan sexual nu excelează si s-ar putea să-si dezamăgească partenerii, acestia considerând-o prea rece si chiar frigidă, pentru că nu se oboseste să facă vreun efort pentru a-si satisface partenerul. Aceste manifestări “mai înghetate” se datorează faptului că femeia Capricorn a ajuns la concluzia că ceea ce îsi doreste mai mult este să fie respectată decât iubită. Dacă se simte trădată de sot va taxa foarte dureros acest fapt, plecând fără să astepte nici o explicatie si fără putinta de a se mai întoarce. Îsi creste copiii acordând foarte multă importantă educării lor în spiritul responsabilitătii si le va permite să îsi formeze propriile lor personalitătii cât se poate de independent.

Copilul din zodia Capricorn

Sunt foarte inteligenti, ordonati si constiinciosi si se consacră studiului din plăcere dar si pentru că realizează că dacă vor să avanseze trebuie să dispună de foarte multe cunostinte din cât mai variate domenii. Este un copil mai sensibil pe care părintii trebuie să-l sprijine în permanentă si să-l încurajeze pentru a nu rămâne cu impresia permanentă că viata are numai părti urâte. Copiii Capricorn sunt prietenosi, expansivi, pasionati de sporturile în aer liber si amicii stiu că întodeauna pot conta pe ei dacă au nevoie de ajutor. Sunt mai atasati de mama lor si au tendinta de a-si judeca tatăl foarte sever dacă crede ei că acestea nu face fată rolului de sef al familiei. Îi caracterizează bunul simt si părintii le pot încredinta mici responsabilităti de care vor fi mândri să le ducă la bun sfârsit singuri. Sunt prudenti si analizează în mod matur lucrurile si de aceea în anturajul lor de multe ori sunt considerati lideri. Înclinati mai mult spre meditatie îsi va crea o lume imaginară în care să se poată refugia ori de câte ori se va simti ignorat de ceilalti. Din păcate spiritul lui contemplativ în fata vietii îl va aduce devreme la concluzia că trăieste degeaba dar îsi va pune la bătaie vointa de fier si va reusi să realizeze ceea ce si-a propus. Sunt foarte inteligenti, ordonati si constiinciosi si se consacră studiului din plăcere dar si pentru că realizează că dacă vor să avanseze trebuie să dispună de foarte multe cunostinte din cât mai variate domenii. Este un copil mai sensibil pe care părintii trebuie să-l sprijine în permanentă si să-l încurajeze pentru a nu rămâne cu impresia permanentă că viata are numai părti urâte. Copiii Capricorn sunt prietenosi, expansivi, pasionati de sporturile în aer liber si amicii stiu că întodeauna pot conta pe ei dacă au nevoie de ajutor. Sunt mai atasati de mama lor si au tendinta de a-si judeca tatăl foarte sever dacă crede ei că acestea nu face fată rolului de sef al familiei. Îi caracterizează bunul simt si părintii le pot încredinta mici responsabilităti de care vor fi mândri să le ducă la bun sfârsit singuri. Sunt prudenti si analizează în mod matur lucrurile si de aceea în anturajul lor de multe ori sunt considerati lideri. Înclinati mai mult spre meditatie îsi va crea o lume imaginară în care să se poată refugia ori de câte ori se va simti ignorat de ceilalti.

Din păcate spiritul lui contemplativ în fata vietii îl va aduce devreme la concluzia că trăieste degeaba dar îsi va pune la bătaie vointa de fier si va reusi să realizeze ceea ce si-a propus. Sunt foarte inteligenti, ordonati si constiinciosi si se consacră studiului din plăcere dar si pentru că realizează că dacă vor să avanseze trebuie să dispună de foarte multe cunostinte din cât mai variate domenii. Este un copil mai sensibil pe care părintii trebuie să-l sprijine în permanentă si să-l încurajeze pentru a nu rămâne cu impresia permanentă că viata are numai părti urâte. Copiii Capricorn sunt prietenosi, expansivi, pasionati de sporturile în aer liber si amicii stiu că întodeauna pot conta pe ei dacă au nevoie de ajutor. Sunt mai atasati de mama lor si au tendinta de a-si judeca tatăl foarte sever dacă crede ei că acestea nu face fată rolului de sef al familiei.

Îi caracterizează bunul simt si părintii le pot încredinta mici responsabilităti de care vor fi mândri să le ducă la bun sfârsit singuri. Sunt prudenti si analizează în mod matur lucrurile si de aceea în anturajul lor de multe ori sunt considerati lideri. Înclinati mai mult spre meditatie îsi va crea o lume imaginară în care să se poată refugia ori de câte ori se va simti ignorat de ceilalti. Din păcate spiritul lui contemplativ în fata vietii îl va aduce devreme la concluzia că trăieste degeaba dar îsi va pune la bătaie vointa de fier si va reusi să realizeze ceea ce si-a propus.

Seful din zodia Capricorn

Desi nu este înzestrat cu calităti deosebite de lider, nefiind în stare să anticipeze evenimentele viitoare în desfăsurarea unei afaceri, prin tenacitatea, vointa de a reusi, atentia si nu în ultimul rând puternicului simt de organizare pe care îl posedă se face remarcat si îi este recunoscută eficienta. Promovează genul de muncă entuziast, tinând cont mai putin de consecinte, important fiind să înfrângă obstacolele pe care le întâlneste în cale. La locul lui de muncă încearcă să impună stilul de muncă “24 din 24” si dacă unii dintre subalternii nu se conformează nu vor avea nici o sansă să se afirme în fata sa.

Nu se aventurează în actiuni riscante datorită modului lui prudent de abordare a problemelor si dacă este un lucru pe care îl detestă este acela să rateze, indiferent cât de mare sau de mica ar fi ratarea, este un lucru care îl poate opri din drum.

Nu este un sef autoritar dar îi displac familiarismele cu angajatii si reuseste prin atitudinea lui să impună respect si chiar teamă în rândul subalternilor despre care se crede că nu pot fi dominati decât cu ajutorul fortei. Nu este foarte “mintos” dar dacă practică o profesie care îi place va depune toată energia de care dispune si cum are o mare fortă de muncă va acoperi cu succes celelalte minusuri. Desi nu este deloc sociabil si cei din jur îl consideră o fiintă posacă, lipsită de fantezie el este un om care datorită abilitătii si a cunostintelor sale poate transforma o afacere falimentară într-una de success, fiind cu alte cuvinte omul potrivit la locul potrivit. Vrea să tină totul sub control, neezitând să analizeze orice situatie si să tragă concluzii si de aceea meserii potrivite pentru el ar cele de: contabil, jurist, politician, filozof dar si cele de anticar sau de muzeograf i se potrivesc pentru că îi place să se ocupe de lucruri mărunte foate minutios.

Este foarte legat de pământ si de aceea în cazul lui îi este indicată si profesia de agricultor iar pentru că el personal crede cu toată tăria în ceea ce face si are un deosebit curaj ar putea fi un extraordinar deschizător de drumuri în orice domeniu.

Subalternul din zodia Capricorn

Despre subalternul Capricorn nu se poate spune că nu se dăruieste trup si suflet profesiei sale. Va prelua sarcinile cele mai dificile, mobilizându-i si pe ceilalti în jurul său. Este foarte constiincios si decis în actiunile sale dar toate acestea le face nu pentru că doreste să fie luat drept exemplu de colegii săi sau să fie remarcat de sefii si să fie recompensat material. Pe el nu-l interesează decât ascensiunea socială, saltul pe scara ierarhică si în final obtinerea puterii ceea ce i-ar permite să-i conducă pe ceilalti. Nu are nevoie să fie încurajat pentru că stie foarte bine ce are de făcut si nu comite erori, datorită prudentei. Răbdarea si eficienta de la locul de muncă, precum si împăcarea cu muncile de rutină pe care aceasta le presupune, acceptate fără nici cel mai mic protest din partea lui fac parte din felul lui de a fi si niciodată nu va ezita să-si sacrifice viata personală pentru a-si duce la îndeplinire sarcinile oricât de dificile ar fi acestea.

Compatibilitati cu alte zodii

Capricorn-Capricorn

Cu aceleasi calităti si defecte au toate sansele ca relatia lor să fie excelentă. Se pot întelege aproape telapatic, fiecare stiind dinainte ce gândeste celălalt. Se vor împăca foarte bine din punct de vedere professional, pentru că amândoi sunt mânati de acelasi ideal – vointa de a reusi în viată si dispun de aceeasi perseverentă în realizarea planurilor.
Pe plan afectiv, s-ar putea să apară unele probleme datorită firii lor mai rezervate, fiecare dorind să fie cucerit.

Capricorn-Vărsător

Cu nativii din Vărsător, Capricornul poate avea relatii de colaborare bune desi la un moment dat se poate ca prudentul Capricorn să fie iritat de superficialitatea si nestatornicia Vărsătorului. Îi apropie totusi dorinta ambilor de a reusi si pragmatismul, iar dacă se vor îndrepta spre un scop comun se poate ca micile diferende dintre ei să treacă neobservate.

Capricorn-Pesti

Numeroase afinităti dintre Pesti si Capricorn vor facilita întelegerea dintre aceste două semne, stabilindu-se un acord aproape total între ei. Îi uneste pe de o parte eficienta si prudenta comune celor doi iar dacă vor găsi o cale de mijloc astfel încât Pestii să tolereze ambitia nemăsurată a Capricornului iar acesta sensibilitatea exagerată a semnului de apă poate fi o legătură solidă si de lungă durată.

Capricorn-Berbec

Profesional se pot întelege destul de bine dar afectiv legătura lor ar fi unn dezastru total, asa că ar fi mai bine pentru ei să se ignore reciproc si dacă totusi nu o fac se va ajunge foarte greu la o întelegere între ei, deoarece Berbecul este mult prea dinamic si impetuos pentru calmul si prudentul Capricorn.

Capricorn-Taur

Capricornul îsi va simti stimulată ambitia în actiunile sale de către Taur iar acesta cu răbdarea care-l caracterizează va stii cum să treacă de aparenta răceală a Capricornului. Atât din punct de vedere sentimental, dar si afectiv există sanse pentru o relatie foarte bună, ambii fiind romantici si fiecare va respecta profesional ideile celuilalt.

Capricorn-Gemeni

Cel mai bine ar fi să nu se încurce unul pe celălalt deoarece firile lor extrem de diferite îi pun într-un flagrant conflict.
Capricornul este o fire echilibrată care preferă sigurantă, nu au gustul aventurii si din acest punct de vedere sunt în total dezacord cu Gemenii care urmăresc în permanentă schimbarea si care nu au răbdare să stea prea mult timp într-un loc. Ar fi posibilă o colaborare pe plan profesional, dar este destul de îndoielnică.

Capricorn-Rac

Se stabilesc foarte greu relatii între aceste două semne pentru că Racul nu stie cum să riposteze la remarcile ironice ale Capricornului si renuntă să-l mai abordeze chiar dacă se simte atras de el. Diferente mult prea mari pentru a fi trecute cu vederea se întâlnesc nu numai pe plan afectiv dar si pe cel socio-profesional. Capricornul urmăreste să-i câstige pe cei din jur de partea sa si acestia să-si formeze o părere favorabilă despre el în timp ce pe Rac nu-l interesează decât propria familie.

Capricorn-Leu

Relatia sentimentală nu are nici o sansă, pentru că Leul este un temperament impulsiv, extrovertit care vrea să se impună în timp ce Capricornul este mai sensibil si precaut în actiunile sale, gândindu-se în permanentă la consecinte.
Poate din punct de vedere profesional, lucrurile să meargă mai bine deoarece rationalul Capricorn îi va putea fi de folos bătăiosului Leu si împreună vor avea rezultate bune.

Capricorn-Fecioară

Cu Fecioara poate avea mici dificultăti dar dacă reusesc să le depăsească între ei se poate stabili o colaborare excelentă atât pe plan profesional cât si pe plan afectiv. Cum ambele semne sunt de pământ sunt caracterizate de realism, calme si rationale. Felul ordonat de a fi al Fecioarei va reprezenta un model pentru Capricorn în timp ce aceasta va admira fără rezerve capacitatea Capricornului de a lua decizii în mod rapid, precum si rezistenta lui la eforturi prelungite.

Capricorn-Balantă

Se pot completa reciproc doar pe plan profesional, pentru că realizează că au nevoie unul de celălalt. Pe celelalte planuri – social sau sentimental – îi despart mult prea multe lucruri cum ar fi, de exemplu, faptul că Balanta este o persoană sociabilă, cam superficială, plină de viată, în timp de Capricornul este un un pesimist singuratic, rece si flegamtic. Deci, pe ansamblu o relatie fără mari sanse de reusită.

Capricorn-Scorpion

Respectul reciproc care se instaurează între aceste două semne se datorează acceptării situatiei că fiecare posedă o vointă de fier si un orgoliu pe măsură. Relatia lor trebuie să plece de la recunosterea faptului că amândoi sunt egali si din cauza asta pot colabora excelent iar relatia lor poate fi ideală, Capricornul admirându-l pe Scorpion care îi întelege felul mai retras de a fi iar acesta considerându-l cel putin la fel de interesant ca sine însusi.

Capricorn-Săgetător

Calmul si dramatismul Capricornului se izbesc de mobilitatea si optimismul Săgetătorului si de aceea pe plan afectiv se pare că legătura nu va dura prea mult. Pe plan profesional este posibil să se stabilească o relatie excelentă, fiecare având câte ceva de învătat de la celălalt: Capricornul, ca uneori viata merită trăită si altfel, decât după o schema dinainte pregătită iar Săgetătorul că lucrurile trebuie să fie privite dincolo de aparente, în profunzimea lor.

https://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2019/04/logo-white2.png

In armonie cu Universul…