Se incarca...

 
https://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2018/05/border_bottom_white.png

BERBECUL

MAR 21-APR 19
https://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2018/05/aries.png
https://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2018/05/border_top_white.png
https://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2019/04/marte-160x160.jpg
MARTE

21 martie – 20 aprilie

– Semn de foc, cardinal, energic, masculin (extrovertit), guvernat de planeta Marte
– Verbul caracteristic: “a exista”
– Dominanta: cerebralitatea
– Atuuri: curajul, energia, initiativa
– Piatra norocoasă: diamantul si ametistul
– Culoarea norocoasă: rosul asociat cu actiunea directa
– Ziua norocoasă: marti
– Cifre norocoase: 6, 7
– Locurile norocoase: aglomerări urbane

Plan General
Semnul zodiacal al Berbecului este guvernat de planeta Marte care în mitologia romană, reprezenta pe zeul razboiului, un zeu agresiv, curajos si încăpătânat dar care iubea violenta si cu tendinte distructive. Desi si semnul Scorpionului este dominat de Marte si ambele semne sunt dominate de impulsivitate, exista diferente de atitudine: Berbecul reprezintă partea luminoasă, masculinitatea si în final initiativa, în timp ce Scorpionul este misterios, se asociază cu noaptea si cu rolul de strateg.

Berbecul este foarte activ, hotărât si independent, îi place competitia dar uneori poate părea în ochii celorlalti arogant si intolerant.

Pentru a-si duce la îndeplinire planurile ar trebui sa aibă răbdare, dar ca toate zodiile de foc Berbecul are tendinta de a actiona sub imboldul unui impuls de moment si abia după aceea analizează situatia.

Îsi asumă riscuri nebănuite din prea mult entuziasm si din dorinta de a face pe „grozavul” în fata celorlalti, care de cele mai multe ori spun despre el că este „putin sărit”.

Este considerat primul semn al zodiacului si de aceea este asociat cu începutul, cu primăvara si cu creatia, care datorită faptului că Berbecul nu constientizează consecintele pe care le pot produce actiunile lui poate fi benefică sau malefică.

Îi place să traiască într-o permanentă stare de presiune, are nevoie să-si traiască viata cu maximum de viteză, cu pasiune, ca pe o aventură ca si când fiecare zi ar fi ultima, fiind din punctul acesta de vedere în perfectă contradictie cu Balanta atât de calmă si meditativă.

În comparatie cu celelalte semne de foc, Leul si Săgetătorul, Berbecul reprezintă scânteia care aprinde focul de nestăvilit, adolescenta si entuziasmul în timp ce Leul, reprezintă focul stăpânit, maturitatea iar Săgetătorul, jarul care nu se stinge, întelepciunea care vine odată cu bătrânetea.

Plin de magnetism, îi poate molipsi cu entuziasmul lui pe cei din jur si odată ce i se va părea că o idee este excelentă va fi alături de dumneavoastră si nu va ezita să facă tot ce îi stă în putintă pentru o a pune în aplicare. Are mentalitate de învingător si de aceea pentru a-si duce ideile la capăt va da dovada chiar de agresivitate dacă întâmplarea îi va ridica un obstacol în drum.

Dar nu este mai putin adevărat că odată obstacolele depăsite poate să se plictisească si să abandoneze totul fără nici cea mai mică părere de rău.

Este o persoană extrem de orgolioasă iar dacă se simte înselat sau trădat va suferi în tăcere fără să se plângă cuiva pentru că nu suportă să fie compătimit.

Berbecul face greseala să îi judece pe cei din jur prin prisma propriilor sale trăiri, a propriilor sale sentimente si în final ajunge să se considere o victimă desi lucrul acesta nu e nici pe departe adevărat.

Dacă simte că a gresit fată de cineva din prea mult entuziasm face tot ce îi stă în putintă să se revanseze.

Berbecul este născut pentru a fi lider – dă dovadă în orice activitate desfăsurată de inteligentă, hotărâre, spontaneitate si are capacitatea de a lua decizii pe loc.

Este o persoană autoritară, diciplinată care atunci când îsi propune ceva trebuie să obtină acel ceva.
În viată Berbecul poate avea suisuri dar si coborâsuri bruste dar datorită inteligentei si entuziasmului său reuseste să iasă din orice împrejurare cu fruntea sus. Ca toate zodiile de foc si pe Berbec îl caracterizează generozitatea si altruismul.

Nu va ezita niciodată să le întindă o „mână de ajutor” persoanelor care înseamnă ceva pentru el, sacrificându-si timpul sau banii.

Pentru un Berbec totul în viată trebuie cunoscut, încercat cu o curiozitate aproape copilărească, fiindu-i greu să facă distinctia între posibil si imposibil si mai ales îi este greu să se oprească odată ce a pornit de cele mai multe ori pe căi nebătătorite de altii.

Ca parteneri de afaceri sau de viată sunt ideali, prieteni de încredere cu un mic amendament: pot părea uneori lipsiti de tact si chiar aroganti.

Berbecul este puternic nu numai din punct de vedere intelectual, dar si fizic. Remarci la el întodeauna privirea pătrunzătoare, fruntea înăltată, sprâncenele bine arcuite, gâtul puternic, părul închis la culoare si statura sa atletică.

Rămâne plin de vigoare chiar dacă înaintează în vârstă dar stie să-si păstreze sufletul tânăr.

Tonul în discutii este întotdeauna convingător, fără ezitări, fără îndoieli, ton care nu poate apartine decât unui om care stie dinainte ce are de făcut si care vrea să meargă întotdeauna cu 100km/h.

Defecte

Ca toate zodiile de foc, nici Berbecul nu face exceptie, manifestându-si egogcentrismul prin importanta pe care si-o acordă, mai mult decât merită. Este superficial, susceptibil, astfel încât nu are încredere nici in prieteni, iar acestia sunt iritati de impertinenta si aroganta lui.

Vorbeste prea mult, convins de cea ce spune si de cele mai multe ori reuseste să-i jignească pe ceilalti pentru că nu se gândeste la consecintele celor spuse de el.

Nu are tact si diplomatie si în relatiile cu ceilalti se manifestă destul de sarcastic si uneori chiar dispretuitor.

Dă dovadă de autosuficientă, este îngâmfat si îi place să fie lăudat chiar dacă îsi dă seama că unele dintre acestea laude seamănă cu linguseala.

Agresiv, foarte autoritar, chiar tiranic în relatiile cu cei care depind de el, nu va ezita să-si manifeste dorinta de a-i domina pe ceilalti prin tot ceea ce face.

Profesii potrivite
 
Au nevoie de profesii care îi provoacǎ permanent, în care nu este loc de rutinǎ. Rar vom vedea un Berbec stând la un birou, ocupându-se de niște acte și fiind și fericit cǎ face asta. Au nevoie de libertate de mișcare și de putere de decizie. Nu pot munci și nu pot fi performanți dacǎ nu au o mizǎ mare.
Pot fi excelenți directori, ofițeri, chirurgi, stomatologi, ingineri, mecanici, polițiști, pompieri, cascadori, sportivi. De asemenea, orice meserie liberalǎ li se potrivește.

Sanatate

Cel mai mult îl afectează durerile de cap si de dinti care i se par absolut insuportabile.
Nu suportă să fie imobilizat la pat si de aceea se teme de cel mai mic semn care i-ar putea cauza o boală.
Si toate acestea din cauza faptului că boala îl face incapabil să mai actioneze.
Fiind o persoană plină de energie, cu un metabolism demn de invidiat si de ce să nu o spunem foarte norocos, Berbecul are parte în general de o sănătate de fier, dar nu ar trebui să uite că rezervorul de energie nu este inepuizabil si că s-ar putea să-l lase bateriile atunci când se asteaptă mai putin.

Plan Sexual

În viata sentimentală are nevoie în permanentă de ceva nou care să alunge monotonia care să-l incite.
Crede cu toată forta în dragostea la prima vedere si atunci se lasă furat de val, trăind cu toată pasiunea momentul.
Pentru el, dragostea este la fel ca toate celelalte lucruri din viata lui: o aventură.

Planeta dominatoare, Marte îl face să pună înaintea sentimentelor dorinta, ceea ce înseamnă că Berbecul va acorda o mai mare atentie atractiei fizice decât tandretei.

Este un seducător si dacă si-a propus să cucerească o femeie aceasta n-are cum să-i reziste. Cu toate acestea, nu de putine ori a fost acuzat de misoginism în relatiile cu femeile.

Atunci când s-a îndrăgostit cu adevărat poate fi un partener atent si generos, în stare de orice sacrificiu pentru persoana iubită. Desi pretinde fidelitate el îsi permite să fie ceva mai libertin, pentru că, nu-i asa, viata trebuie trăită!

Va face casă bună bună cu o persoană dintr-o zodie de foc, pentru că acestea îl sustin si el le acordă respect, considerându-le niste partenerii pe măsura pretentiilor sale. Dacă v-ati îndrăgostit de un nativ Berbec, trebuie să stiti de la început că este o persoană foarte energică si noncomformistă.

Plin de entuziasm, puteti fi sigur că nu vă veti plictisi împreună cu el. Inteligent si plin de umor, poate face orice conversatie să fie plină de spirit si caută un partener care să fie la fel ca si el, un intelectual rafinat.

Pasiunea care-l macină, îl face să-si dorească să fie în permanentă alături de persoana pe care o iubeste.

Este gelos si cam agresiv în manifestările lui, asa că nu este bine să vă jucati cu sentimentele lui.

Foarte impulsiv si imprevizibil, nu acordă importantă amănuntelor, doar faptele contează.

Totul trebuie să se desfăsoare asa cum vrea el, pentru că nu suportă să fie dominat sau să i se spună ce să facă.

Îi place să-i să ceară părerea si si-o expune cu plăcere.

Nativa din Berbec este o femeie senzuală care iubeste aventura, dar în acelasi timp nu-si face iluzii, abordând toate situatiile cu foarte mult realism.

Are nevoie de un partener care să o tempereze pentru că uneori devine mult prea patetică.

Cei mai potriviti parteneri sunt nativii din Leu si din Săgetător.

Pasionali, senzuali dar si sentimentali, inteligenti si debordând de energie, toate aceste calităti îi fac pe Berbeci să fie parteneri ideali si de încredere.

Plan Material

Îi place să cheltuiască pentru a-si satisface micile capricii sau pentru a face o bucurie celor dragi dar si pentru a-i impresiona pe adversari.

Nu-si poate impune limite iar dorintele sale sunt prea multe si prea aprige ca să nu dorească să-si le satisfacă.
Îi plac jocurile de noroc si este genul de om care mizează totul pe o carte si nu se opreste până când nu pierde sau câstigă.

Dacă ajung în situatia disperată de a nu mai avea nici un ban se vor împrumuta la prieteni dar tot nu se va opri, pentru că ceea ce contează este întrecerea, competitia cu ceilalti.

Berbecii, fiind firi generoase, sunt gata oricând să-i ajute pe cei din jur si dacă constată că acestia vor doar să profite de ei se retrag fără nici un fel de protest pentru că nu vor să lase impresia că sunt zgârciti.

Personalitate

Barbatul din zodia Berbec

Ca o persoană orgolioasă ce este, berbecul vrea să fie admirat, respectat, indispensabil pentru femeia pe care vrea să o cucerească sau pe care a cucerit-o deja. Stie dinainte cum trebuie să arate femeia visurilor sale si bineînteles că aceasta este inteligentă, spirituală, cu mult farmec (care bărbat nu si-ar dori o astfel de femeie?). Este un bărbat mândru care nu acceptă compromisurile si dacă o femeie face greseala să îl însele Berbecul îi va întoarce spatele, pur si simplu, tratând-o cu indiferentă. Are nevoie de o femeie care să merite să fie cucerită pentru că si în acest caz nativul Berbec simte nevoia să se lupte si o femeie i se pare mai interesantă cu cât o obtine mai greu.

Femeia din zodia Berbec

Desi ca fizic pare fragilă femeia Berbec este ambitioasă, tenace si foarte rezistentă. Este o femeie constientă de propria valoare si din această cauză poate părea arogantă celor din jur, dar ea este genul care atunci când oferă mult pretinde la fel de mult. Nu este ceea ce poate fi numită „femeia de casă”, nu o pasionează statul în bucătărie, între oale, dar aceste minusuri se compensează prin inteligentă. Pentru un bărbat puternic care stie ce vrea de la viată poate fi un sprijin ideal căci stie să-l pună într-o lumină favorabilă si îl poate ajuta să urce pe scara socială. Îi place să fie în permanentă în centrul atentiei si este foarte generoasă cu prietenii cu conditia ca acestia să nu încerce să-i facă concurentă la „aplauze”. Plină de romantism dar si de o gelozie feroce îsi va obliga partenerul dacă nu vrea să o piardă să facă compromisuri si să o accepte asa cum este, intolerantă.

Copilul din zodia Berbec

Pustiul Berbec este foarte independent si de mic vrea să fie luat în serios, chiar dacă face o multime de năzbâtii. De aceea, adultii ar trebui să încerce să pătrundă în lumea lui pentru a-l întelege iar atunci când greseste să i se explice ca unei persoane mature de ce a gesit si cum ar fi trebuit să se comporte. Pedeapsa fizică în cazul unui copil Berbec nu are nici un efect, dimpotrivă spiritul rebel din el se va trezi si va avea tendinta de a comite aceeasi greseală. Au nevoie de foarte multă dragoste, lipsa acesteia marcându-i pentru tot restul vietii. Majoritatea sunt copiii inteligenti dar din cauza firii orgolioase au impresia că sunt în stare să decidă singuri ce ar trebui si ce nu să învete si de aceea studiul are de suferit.

Seful din zodia Berbec

Are impresia că rolul cel mai potrivit pentru el este acela de „salvator al omenirii” de aceea se implică în afaceri riscante, în are vrea să aibă ultimul cuvânt. De cele mai multe ori datorită entuziasmului si a energiei inepuizabile de care dă dovadă reuseste să ajungă în postura de sef iar de acolo vrea să controleze tot ce miscă. În place să manipuleze oamenii si nu-i pasă dacă acestia nu sunt de acord cu el si îl bârfesc. Este în stare să gasească rapid solutii la cele mai dificile probleme si nu suportă ca cei din jurul său să-i comenteze deciziile. La negocieri dă dovada de diplomatie si reuseste să-si impună punctul de vedere pentru că are capacitatea de a sintetiza aspectele problemei mai bine decât partenerii de discutii, argumentându-si solid propunerile. Meseriile cele mai indicate pentru un Berbec sunt: medic, avocat, ofiter, în general profesii în care trebuie să vină în contact cu oameni multi si în fată cărora să se impună.

Subalternul din zodia Berbec

Firea independentă si orgoliul îsi spun si în această privintă cuvântul, deoarece chiar si în situatia de subaltern Berbecul vrea să fie tratat asa cum crede el că merită, adică ca pe un egal căruia i se respectă ideile si nu i se impune să facă un anumit lucru. Ar vrea ca numai el să se ocupe de lucrurile importante nu de măruntisuri care îl plictisesc. Dacă atmosfera de la locul de muncă nu îi place preferă să-si dea demisia dar o va face în mod personal, adică trântind si bufnind. În aceste cazuri i se pare că toată lumea unelteste împotriva lui si că el este neîndreptătit si umilit.

Compatibilitati cu alte zodii

Berbec-Berbec

Fiecare încearcă să-si impună propriul punct de vedere astfel încât există putin sanse de a ajunge la o solutie de compromis. Ambii sunt ambitiosi, orgoliosi si încăpătânati.
Chiar dacă se admiră reciproc pentru că fiecare îsi vede imaginea sa ca într-o oglindă în ochii celuilalt, nu au sansa de a se întelege nici pe plan profesional, nici pe plan afectiv.
Relatia ar putea avea sanse de reusită doar în cazul în care unul dintre ei acceptă să renunte la locul pe podium.

Berbec-Taur

Agresivitatea fizică sau psihică de care dă dovadă Berbecul vinE în flagrant conflict cu calmul si prudenta Taurului.
Se vor întelege bine doar pe plan profesional, unde se vor ajuta reciproc.
Pe plan afectiv sunt putine sanse ca relatia să dureze, atât timp cât aceasta se bazează doar pe sex.

Berbec-Gemeni

Îndoielile si nesiguranta Gemenilor îl scot din sărite pe impulsivul Berbec.
S-ar putea ca din cauza dualitătii lor Gemenii să trezească interesul Berbecului în plan sentimental, totusi nu este o relatie care să se desfăsoare sub auspicii tocmai favorabile datorită atitudinilor total diferite.
Berbecul este plin de pasiune, spontan, tandru în timp ce Gemenii sunt reci, calculati, cu o imaginatie limitată.

Berbec-Rac

Racul este o persoană introvertită si foarte sensibilă, iar modul direct si fără menajamente pe care îl abordează Berbecul îi creează primului un puternic disconfort.
Nici pe plan profesional relatiile nu stau mai bine, Racul nereusind să-si impună punctul de vedere în fata Berbecului iar pe plan afectiv, în ciuda atractiei sexuale se prevede un esec total.

Berbec-Leu

Ca semne de foc modul de a reactiona al ambilor este asemănător. Au tendinta de a-si impune propriul punct de vedere ceea ce ar putea duce la conflicte.
Pe plan sentimental relatia este plină de pasiune si este posibil să dureze.

Berbec-Fecioară

Cu o Fecioară plină de prejudecăti si un Berbec expansiv se va ajunge greu la un consens.
Berbecul nu suportă spiritul critic al Fecioarei iar aceasta superficialitatea lui.
O relatie pe termen lung este putin probabilă.

Berbec-Balantă

Pe Berbec nu-l interesează decât propria persoană si mai putin să împace pe toată lumea cum face Balanta.
Sunt semne diametral opuse, iar Balanta trebuie în permanentă să inventeze ceva nou pentru a-i stârni interesul Berbecului. În acest caz, Balanta trebuie să dea dovadă de multă tenacitate si să suscite în permanentă interesul Berbecului.

Berbec-Scorpion

Personalitătile puternice ale ambilor îi împiedică să ajungă la o întelegere dar amândoi sunt constienti că au nevoie unul de celălalt. Chiar dacă vor exista frecvente discutii între ei, pe plan afectiv relatia este foarte bună, fiecare respectându-se reciproc.

Berbec-Săgetător

Faptul că ambii sunt născuti în zodii de foc, îi apropie, Săgetătorul reusind să-l linistească pe temperamentalul Berbec, iar acesta îl sustine pe Săgetător, redându-i încrederea în propriile forte.

Berbec-Capricorn

Berbecul îl găseste pe Capricorn mult prea rece si prudent iar Capricornul nu reuseste să se obisnuiască cu dinamismul actiunilor Berbecului. Profesional, amândoi realizează că au nevoie de celălalt si vor face efortul să se înteleagă.

Berbec-Vărsător

Si Vărsătorul si Berbecul sunt idealisti si din această cauză există toate premisele ca cei doi să se înteleagă foarte bine. Berbecul va tolera felul mai libertin al Vărsătorului, iar Vărsătorul nu va fi iritat de permanentul neastâmpăr al Berbecului.

Berbec-Pesti

Felul autoritar al Berbecului nu se împacă cu romantismul Pestilor. Conflictele dintre ei sunt dese iar Berbecul nu va face efortul să-si ascundă nemultumirea. Pe plan afectiv se vor întelege bine, datorită imaginatiei bogate a amândurora.

https://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2019/04/logo-white2.png

In armonie cu Universul…