Se incarca...

 
https://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2018/05/border_bottom_white.png

Balanta

SEP 23-OCT 22
https://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2018/05/libra.png
https://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2018/05/border_top_white.png
https://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2019/04/marte-160x160.jpg
MARTE

23 septembrie – 22 octombrie

– Semn de aer, cardinal,(activ), masculin (extrovertit), guvernat de planeta Venus (aspectul diurn)
– Verbul caracteristic: “a pendula, a echilibra”
– Dominanta: altruism, pacifism
– Piatra norocoasă: chrysolitul, aquamarin
– Metalul: cuprul
– Culoarea norocoasă: albastru pastel, roz
– Ziua norocoasă: vineri
– Cifre norocoase: 6, 9
– Locurile norocoase: centre de întruniri sociale

Plan General

În încercarea de restabilire a atmosferei idilice de la începutul lumii, semnul Balantei este preocupat de altruism, îndreptându-si atentia mai mult asupra celorlalti decât asupra propriei persoane. Sare în ajutorul tuturor si se mobilizează pentru reglarea situatiilor conflictuale sau tensionate, chiar dacă nu este implicat în mod direct.

Spre deosebire de semnul opus, Berbecul, care vrea să se cunoască, nativul din Balantă este interesat mai mult de relatiile interumane. Venus, planeta care guvernează zodia Balantei, semnifica în panteonul roman iubirea, frumusetea si plăcerea. Zeita reprezenta bucuria de a trăi si bunul gust, care exacerbat poate deveni decadent. Venus guvernează atât Balanta (aspectul masculin), cât si Taurul (aspectul feminin). Ambele semne zodiacale apreciază în mod deosebit frumusetea, Taurul – pe cea a lucrurilor – iar Balanta pe cea a oamenilor.

Spiritul de dreptate si echidistantă o posedă. Nu suportă conflictele. Are tendinta de a analiza foarte mult lucrurile pentru că se teme să fie incorect. Din acest motiv nu poate lua rapid decizii, căci nu vrea să se pripească si să facă greseli. De fapt, teama că ar putea gresi si că nu ar sti cum să reactioneze diminuează mult din spontaneitatea nativului care ar putea fi unul dintre punctele lui forte.

Desi vede clar toate aspectele unei probleme, reflectă îndelung până ajunge la o concluzie, pentru acest motiv este etichetat ca nehotărât si oscilant. Dă dovadă de mult tact si diplomatie, reusind să evite multe situatii dificile. Are oroare de situatiile tensionate, desi i se poate întâmpla câteodată să le provoace chiar el.

Atunci când consideră că ceilalti sunt niste ingrati, îsi focalizează toată energia si perseverenta în atingerea scopurilor personale. De obicei reuseste, pentru că îsi doreste îndeajuns să reusească. Autocontrolul si autodisciplina pe care si le impune îl ajută în afaceri.

Nativul este o prezentă agreabilă în societate, mereu vesel si plin de energie. Este usor dependent de părerea celorlalti, semn de slăbiciune pe care, cel mai adesea, îl constientizează. Crede în utilitatea compromisurilor. Îsi împărtăseste experienta de viată, relizările sau esecurile, bucuriile sau tristetile.

Bucuria nativului din Balantă este alimentată de numărul cunostintelor făcute. Îi place să fie înconjurat de oameni bine-crescuti si loiali. Nu suportă viclenia si bârfa. Este atrăgător în orice anturaj, iar uluitoarea sa capacitate de comunicare îl fac dorit ca interlocutor. Este generos, oferindu-si ajutorul camarazilor săi, însă are mari dificultăti în întelegerea problemelor personale ale acestora.

Acumulează experientă, pentru a o utiliza ulterior. Nu face altceva decât să stea în expectativă, în eventualitatea posibilitătii implicării sale în activitătile care il pasionează. Are o memorie bună, simt analitic dezvoltat si o logică solidă. Pentru a-si asigura succesul în viată îsi va folosi propriile calităti si nu slăbiciunile celorlalti. În comparatie cu Fecioara (semnul zodiacal anterior) – critică si protestatară – Balanta este discretă, retrasă si lipsită de pretentii costisitoare.

În general nativul este optimist iar convingerile lui ferme îl fac să vadă în mod obiectiv realitatea. Propria dorinta de perfectiune este foarte puternică si îi poate face viata insuportabilă. Cu toate că este rational, deschis si prietenos, acceptă cu greu si opinii contrare celor proprii. Este sensibil si visător, fiind interesat de artă. Modul său de gândire si de actiune poate fi un atuu în domeniul relatiilor publice; poate fi un bun psiholog, judecător, arbitru sau diplomat.

Este foarte activ din punct de vedere emotional, trăind din plin fiecare clipă. Este foarte pasional si exuberant din punct de vadere erotic. Desi nu este un partener usor de tolerat, se simte împlinit doar atunci când se dăruieste trup si suflet într-o relatie sentimentală. Când este îndrăgostit, nativul devine cochet, foarte romantic si dinamic. Trăieste totul la intensitatea maximă, iar dacă avansurile lui sunt respinse sau ignorate, dragostea de până atunci oarbă se poate transforma în ură.

Nativii născuti în această zodie au o tinută îngrijită, cazurile în care nativii sunt neglijenti fiind rare pentru că pune mare pret pe aspectul său fizic – un fel de completare, în opinia sa, a calitătilor sale intelectuale si etice. Balanta zâmbeste aproape în permanentă si transmite o stare de liniste, creând bună-dispozitie. Nu se agită decât atunci cind este nevoie.

Defecte

Din cauza predispozitiile artistice, îi este greu să accepte realitatea care nu ese prezintă prea roz. Va avea de suferit din cauza instabilitătii sale, îndeosebi pe plan sentimental si financiar.

Desi posedă o inteligentă nativă va fi acuzat ca fiind nestatornic. Schimbă frecvent partenerii si locurile de muncă, lăsând impresia că nu se poate pune bază pe ea. Instabilitatea emotională a Balantei o împiedică să realizeze că a venit momentul să ia o anume decizie si că ar trebui să o pună în aplicare si din această cauză va avea de suferit.
Numai cu un mare efort de vointă nativul s-ar putea mobiliza, luptând împotriva propriului fel de a fi.

Profesii potrivite

Balanța este deseori în poziție de conducere, dar pentru cǎ este dornicǎ de echilibru, poate prefera deseori sǎ lucreze in parteneriat/asociere. Balanțele se pricep foarte bine la relații publice și vânzǎri, datoritǎ farmecului personal deosebit.

Şi pentru cǎ este îndrǎgostitǎ de artǎ, poate face o frumoasǎ carierǎ în artǎ (cantaret, actor, make-up artist, hair stylist,etc), modǎ, design interior.
Semn justițiar prin definiție, Balanța poate alege profesia de avocat/judecǎtor, profesie pe care ar putea-o face foarte bine, dacǎ învațǎ sǎ fie mai fermǎ în decizii.

Şi nu în ultimul rând, acești nativi sunt excelenți consilieri si consultanti, pentru cǎ știu sǎ fie imparțiali și sǎ asculte toate fațetele problemei înainte de a lua o decizie, dar și pentru cǎ sunt firi conciliante.
Pot fi gimnasti desavarsiti, balerini, dansatori, echilibristi.

Sanatate

În general, nativul se bucură de o sănătate excelentă. Tendinta de a pune totul la inimă, de a exagera si dramatiza aspectele nesemnificative îi poate afecta însă sistemul nervos. Printre alte punctele vulnerabile ale nativului se mai numără aparatul renal (este mai expus riscului aparitiei pietrelor la rinichi), zona dorsală (dureri musculare) si ficatul.

Desele depresii nervoase pot fi contracarate prin respectarea strictă a unui programului zilnic. Îsi poate fructifica energia, prin practicarea un sport de preferintă de echipă. Este recomandabil să apeleze frecvent la masaje, care-i pot aduce un extraordinar confort fizic si psihic.

Plan Sexual

La fel ca talerul unei balante, nu-si găseste echilibrul decât atunci când este încredintat că si-a găsit perechea căreia să i se dedice si alături de care să descopere deliciile vietii.

Balanta este, mai înainte de orice, semnul iubirii. Calitătile intelectuale si sarmul său se evidentiază cu predilectie atunci când nativul este îndrăgostit.

Este deosebit de sentimental iar dorintele lui sexuale sunt puternice. Romantic si pasional, va face tot ce-i va sta în putintă pentru a face persoana de lângă el să se simtă deosebit de confortabil. Nevoia lui de a iubi, de a-si împărtăsi sentimentele si emotiile este imperioasă. Nu este impulsiv si nu se îndrăgosteste la prima vedere, asa cum se întimplă în cazul semnelor de foc. Nu este sclavul simturilor ca Taurul sau Scorpionul, si nici nu-si va face iluzii precum Racul sau Pestii. Nu-si reprimă dorintele asa cum face nativul din Fecioară, se controlează si răspunde atunci când este convins că celălalt i se dedică cu aceeasi intensitate.

În privinta căsătoriei este opusul Leului, care cel mai adesea preferă celibatul.

Balanta actioneză involuntar si crede în împlinirea iubirii prin căsătorie.

Principala tintă a Balantei este realizarea sentimentală, motiv pentru care urmăreste îndelung alegerea viitorului său partener. Nativul are nevoie de un companion care să-l înteleagă si să-l aprecieze. Detine atuurile unei conversatii încântătoare. Are o precupare specială pentru arte (plastice, audio-vizuale, muzică) cât si pentru distractiile extravagante.

O calitate de bază a Balantei o reprezintă răbdarea, fiind convinsă că seductia este o artă.
Nativa este plină de inhibitii si prejudecăti dar odată ce s-a creat între ea si partener un echilibru si se simte în sigurantă va satisface orice capriciu al partenerului său. Are si tendinte exhibitioniste, considered că trupul ei este un obiect care trebuie admirat.

Nativul este caracterizat de răbdare si încearcă să fie la înaltimea dorintelor partenerei, fiind ceea ce se cheamă amantul ideal. Îsi doreste o femeie deosebită, rafinată, drăgută si senzuală.

Acceptă orice sugestie si este capabil să facă orice a-si satisface partenera, de preferat nativii din zodiile Berbecului, Gemenilor, Leului, Scorpionului, Săgetătorului sau Vărsătorului.

Plan Material

Lupta pentru bani i se pare dezgustătoare si inutilă. Este genul de persoană care nu riscă, deci nu se asteaptă să se îmbogătească peste noapte.

Poate deveni un bun om de afaceri, pentru că e diplomat si stie să-si folosească atuurile: inteligenta si putere de convingere.

Fiind timid, se decide greu să ceară o majorare a chenzinei, chiar dacă stie că merită. De obicei preferă să nu facă datorii, iar dacă are nu le uită. Preferă să se descurce singur, neagreând ideea că, pentru a face bani, trebuie să te folosesti de ceilati.

Nu este zgârcit, îsi doreste bani doar pentru a-i împărti cu cei din jurul său. Indiferent de starea sa materială, bugetul său va fi echilibrat: nu se va zbate în cea mai neagră sărăcie dar nici nu va opta pentru cheltuieli costisitoare.

Explicatia pentru acest aspect o constituie dorinta de dezvoltare a laturii sale spirituale care i se pare mult mai importantă decât prosperitatea din punct de vedere material.

Personalitate

Bărbatul din zodia Balanta

Impresionează sexul opus prin cunostinte si vestimentatie. Oriunde apare face impresie si se află în centrul atentiei tuturor pentru că este comunicativ, manierat si vesel.

Atunci câ doreste să cucerească pe cineva acordă mai multă importantă cuvintelor sale în privinta cărora este un abil mânuitor decât faptelor sale. Nu utilizează atacul ci asteptarea: se va face remarcat înainte de trece la flirt. Bărbatul Balantă poate fi partenerul ideal pentru că atunci când s-a îndrăgostit devine blând si supus, capabil de orice sacrificiu pentru persoana iubită pe care o copleseste cu daruri. Se lasă dominat de o femeie inteligentă, cu un caracter puternic.

Urmăreste să găsească o femeie rafinată, educată si decisă. O relatie cu nativul din Balanta este pasionantă si în acelasi timp comodă. Este în stare să facă compromisuri oricât de mari, numai pentru a avea liniste în cămin. Nu ridică tonul si nici nu urmăreste să-si impună punctul de vedere, dar din păcate acest lucru este interpretat de partenerele sale ca un semn de slăbiciune, iar când ele sunt si persoane foarte hotărâre, indecizia lui este de-a dreptul iritantă. De aceea ar trebui să încerce să se impună în viata conjugală pentru că desi este foarte conciliant, poate fi considerat oscilant.

Nativul optează pentru o viată comodă si un cămin conjugal armonios, unde să-si poată întâlni consoarta. Adeptul educatiei mai mult camaraderesti decât a uneia autoritare, este deschis dialogului si comunicării si în relatiile cu copiii, care îl vor accepta ca pe un prieten. Pune accent pe o instructie aleasă oferită progeniturilor sale, pe care va încerca să-le învete să gândească în mod obiectiv.

Femeia din zodia Balanta

Cochetăria este una din principalele sale ocupatii. Plină de feminitate, gratioasă, foarte preocupată de rafinamentul vestimentar, flirtează ori de câte ori are ocazia, dar îi lipseste curajul să meargă până la capăt. Îi place flirtul si nu va refuza niciodată să răspundă avansurilor unei persoane pe care o consideră atrăgătoare, chiar dacă nu este la fel de inteligentă.

Acceptă cu bucurie complimentele. Îsi poate modifica personalitatea în functie de partenerul pe care îl acceptă lângă ea, fără să considere că a făcut un sacrificiu. Participă cu trup si suflet la realizările sau esecurile acestuia dar caută un partener hotărât. Este dificil de păstrat pentru că desi îsi sustine companionul, va rămâne alături de acesta atâta vreme cât consideră că i se răspunde cu aceeasi intensitate emotională.

Este cucerită de bărbatii sarmanti si generosi, capabili de fapte deosebite care să o impresioneze. Este inteligentă, de bună credintă, nu evită discutiile sau relatiile iar un bărbat care vrea să se realizeze trebuie să stie că se poate baza pe ea. Dacă însă realizează că partenerul ei nu face altceva decât să se folosească de ea, nerăspunzându-i din punct de vedere afectiv, îl va părăsi imediat fără nici un fel de remuscări si se va răzbuna pe următorul bărbat cu care va avea o relatie.

Pare mai fragilă decât este în realitate si în domeniul sentimental este oscilantă.

Este deschisă fată de copii si îi creste în functie de optiunile acestora, fiind un sfătuitor util si abil. Îi place să viseze cu ochii deschisi la ceea ce si-ar fi dorit să aibă si ceea ce are …..

Copilul din zodia Balanta

Se va distinge încă din copilărie prin inteligenta si ideile sale mai mult decât originale.

Va încerca să pună în aplicare diversele sale “inventii” una mai năstrusnică decât alta, preferând să descopere lucruri noi decât să-si piardă timpul cu fleacuri.

Părintii ar trebui să tină cont că este recomandabil să-si educe copilul Balantă fără a se recurge la clasica “altoire”. Nu suportă să fie umilit si dacă acest lucru se întâmplă totusi, se transformă fie într-un copil retras, închis în sine, considerând în sinea lui că a fost pedepsit pe nedrept, fie într-un rebel fără cauză.

În majoritatea cazurilor este un copil ascultător, disciplinat si de aceea trebuie discutat cu el, ca si cu un adult pentru că este un foarte inteligent si întelege ceea ce doresc părintii de la el. Nu agrează corectiile fizice sau pedepsele chiar si atunci când a fost obraznic si dacă este pedepsit, va răspunde prin încăpătânare, considerând că nu a fost tratat cum merita.

Plin de entuziasm, fermecător până si în răspunsurile impertinente pe care obiceiul să le mai dea, copilul Balantă stie să-i cucerească pe adulti cu farmecul si inteligenta pe care le are.

Seful din zodia Balanta

Este potrivit pentru pozitia de lider pentru că în acest post îsi poate evidentia cunostintele, creativitatea si puterea de convingere. Rafinamentul său intelectual îl determină să aleagă metoda de conducere care nu cere prea mult efort fizic ci mai mult unul bazat pe rationament si comunicare interumană.

Optează pentru un mod deschis de colaborare si în tot ceea ce face îsi urmează propriul ideal, echilibrul si armonia. Consideră că cheia succesului o reprezintă eficientizarea permanentă a muncii, calmul si optimismul si că nu are rost să te zbati aiurea, făcâns exces de zel.

Nu se impune prin fortă ci prin tact si diplomatie. Evită loviturile sub centură, pledând pentru cooperare.

Nu reuseste să-i domine pe cei care-i contestă calitătile, dar nu suportă să fie contrazis mai ales atunci când el consideră că are dreptate si în cele mai multe cazuri chiar are. Are o logică de fier si argumente solide pe care stie cum să le folosească însă are dificultăti în luarea deciziilor rapide si de aceea ceilalti au tendinta de a-l considera lipsit de randament si eficientă.

Detestă conflictele si tensiunile de la locul de muncă si poate că ar fi mai bine pentru el să-si urmeze vocatia în domeniul artelor plastice si audio-vizuale, în litere si muzică, în diplomatie sau în domeniul stiintelor socio-umane (psiho-sociologie, jurnalistică, relatii publice, justitie).

Subalternul din zodia Balanta

Trebuie să se disciplineze si să se preocupe si de calitatea serviciului pe care îl prestează. Este prea combativ si cu mult spirit critic ceea ce îl face să nu fie prea bine văzut în ochii sefilor.

Desi majoritatea apreciază soliditatea rationamentelor sale, acestea nu pot constitui întotdeauna o scuză pentru superficialitate, dezordine si slabă implicare.

Se poate întâmpla să nu fie persoana cea mai potrivită pentru postul pe care îl ocupă, dar inteligenta si rationamentul de necombătut fac din el un subaltern apreciat de sefi.

Nu se pricepe să demareze o afacere, nu are initiative strălucite în acest sens, de aceea el trebuie lăsat să termine ceea ce au început altii, să finiseze, să-i dea forma finală. Desi nu este un temerar consideră că metodele sale de management sunt mai eficiente decât ale celorlati, fie ei si sefi.

Datorită caracterului său contestatar va depune eforturi serioase pentru a ajunge la consens cu ierarhia firmei, iar când îsi dă seama că nu este sprijinit de ceilalti va încerca să ia totul pe cont propriu chiar dacă nu este foarte sigur că va reusi să se descurce cu problema respectivă si va avea tendinta să abandoneze.

Desi are nevoie de aprecierile anturajului nu trebuie să să se descurajeze dacă consideră că nu i se dă suficientă atentie.

Compatibilitati cu alte zodii

Balanta-Balanta

Deoarece modul în care văd viată este apropiat, relatia dintre ele este excelentă. Niciuna nu este contrariată de defectele celeilalte pe care le cunoaste din proprie experientă si acestea sunt: oscilatiile, imprevizibilitatea si libertinajul din comportamentul lor. În plus le uneste aceeasi dorintă de găsire a binelui, adevărului si frumosului.

Balanta-Scorpion

Desi sunt foarte diferiti, îi aproprie pasiunea pentru dimensiunea sexuală a vietii care constituie un liant între ei. Balanta este fascinată de misterul care-l încojoară pe Scorpion, iar acesta va sti să aprecieze fidelitatea conjugală a Balantei, dar si tactul si diplomatia acesteia. Din păcate, Balanta nu poate suporta mult timp mândria si felul răzbunător al Scorpionului.

Balanta-Sagetator

Dorinta de aventură si de a descoperi cât mai multe lucruri noi, de a stabili cât mai multe contacte cu cei din jur reprezintă câteva din preocupările comune. Pe plan sentimental se vor întelege minunat, însă pot apărea scântei atunci când Balanta va constata că temperamentalul Săgetător îsi permite mici escapade amoroase care o deranjează teribil de mult pe devotata Balantă.

Balanta-Capricorn

Relatia dintre cei doi nativi este conflictuală: Balanta este exuberantă, comunicativă si instabilă iar Capricornul decis si pragmatic. Acesta îi poate reprosa Balantei nu numai că este prea schimbătoare dar si că este superficială iar aceasta la rândul îl găseste pe Capricorn mult prea rece pentru ea. Pot face echipă bună doar din punct de vedere profesional.

Balanta-Varsator

Ambele zodii sunt preocupate mai mult de viata apropiatilor decât de cea proprie. Sunt doi interlocutori vivaci si se simt bine pentru că pasiunile comune îi vor face să petreacă timp îndelungat împreună fără a se plictisi. Un punct comun este pasiunea pentru artă, cunostintele lor împletindu-se în mod armonios, preluînd ideile unul de la celălalt.

Balanta-Pesti

Vor descoperi foarte repede că nu au nimic în comun si că este mai bine să păstreze doar relatii de amicitie. Desi ambii sunt binevoitori, diferenta este clar una de atitudine: Balanta tine să-si facă cunoscute opiniile, pe când Pestii sunt introvertiti, nefiind în stare să se adapteze la o viată mult prea agitată pentru ei.

Balanta-Berbec

În opozitie cu Balanta, Berbecul este mult mai interesat de propria lui viată decât de problemele celorlati. Desi sunt semne diametral opuse, se pot completa unul pe celălalt dacă au răbdarea să se cunoască mai bine, fiecare încercând să înteleagă modul de viată al celuilalt.

În relatia lor pot apărea conflicte destul de des, datorită temperamentului coleric al Berbecului dar calmul Balantei reuseste să aplaneze orice diferend si să readucă lucrurile la firesc.

Balanta-Taur

Pot face o echipă pentru că ambele semne sunt guvernate de planeta Venus. Amândoi au înclinatii spre artă, sunt sensibili la frumos, prudenti si diplomati, atasati de valorile familiale. Au totusi modalităti diferite de abordare a frumosului: Balanta vede frumusetea din oamenii în timp ce Taur este pasionat de frumusetea lucrurilor.
Fiecare dă dovadă de disponiblitate sufletească, de sensibilitate si romantism.

Balanta-Gemeni

Una dintre legăturile aproape ideale, ambele zodii fiind semne de aer. Sunt atrasi unul de celălalt pentru că au în comun volubilitatea, imprevizibilitatea chiar si superficialitatea.

S-ar putea ca pe plan profesional să aibă opinii diferite dar se va stabili o comuniune afectivă si spirituală care va tinde spre perfectiune.

Balanta-Rac

Rezervatul si ascunsul Rac va fi contrariat si în final iritat de expansiva si mobila Balantă. Desi amândoi îsi doresc un cămin linistit, plin de căldură vor avea probleme în realizarea acestui lucru pentru că Balanta îsi doreste un cerc cât mai larg de prieteni si cunostinte iar Racul preferă să aibă relatii cât mai strânse cu familia.

Balanta-Leu

Au interese comune care se manifestă mai ales în privinta vietii mondene pe care ambii o iubesc cu pasiune. Colaborarea dintre ei poate fi deosebit de fructuoasă pentru că au gusturi comune traduse prin nevoia de lux si elegantă.

Ambii sunt expansivi, cu un plus din partea Leului, care va avea nevoie de aprecierile Balantei, iar aceasta va trebui să învete metode de abordare de la experimentatul Leu.

Balanta-Fecioara

Între ei se instaurează un soi de tolerantă reciprocă fiecare crezând că si-a găsit partenerul ideal. Desi au idealuri comune pentru care luptă, ambele cautând confortul si calea de mijloc, eventuala superficialitate a Balantei o va deranja pe metodica si meditativa Fecioară, o relatie pe termen lung fiind contraindicată.

https://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2019/04/logo-white2.png

In armonie cu Universul…