Se incarca...

 
http://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

MagiaLeacuri și vindecări vrăjitoresti

http://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2019/06/45402506001_1009484661_b.jpg

Leacurile, apele magice, filtrele de dragoste și fierturile descântate fac parte din puterea albă a unei vrăjitoare. Ele sunt exact inversul fierturilor rele, de fapt, de dat ori de aruncat, aduc liniștire și vindecă. Nu am întâlnit decât foarte puține persoane pe care să nu le pot lecui de făcătură rea, de buruiană otrăvitoare sau de vrajă trimisă cu boală și cu gând rău.

Orice vrăjitorie are în cuprins un descântec, fie că este un blestem, fie că este o dezlegare. De aceea, mare parte din puterile unei vrăjitoare este folosită pentru a vindeca de atingere rea sau de boală trimisă. Sunt două feluri de lecuiri, cea cu sprijin curat, ceresc și cea cu sprijin necurat, căci puterile unei vrăjitoare pot să silească duhul rău să repare răul ce l-a făcut.

În amândouă felurile de vindecare, însă, trebuie multă credință în Cel de Sus, tărie sufletească mare și în plus, cunoașterea folosului tuturor ierburilor, florilor și buruienilor. Căci cu ajutorul lor se poate tămădui răul dacă ele sunt preparate așa cum cere legea vrăjitorească și sunt date bolnavului așa cum voi arată mai jos.


Reguli de bază pentru vindecări și leacuri

E bine să nu uitați sfaturile mele pentru a reuși în încercarea de a lecui și alina suferințele date de dușmani:

– Fiecare leac trebuie pregătit anume persoanei respective, căci fiecare om arată o altă față a bolii și primește în mod diferit vindecarea.
– De cele mai multe ori, apa vrăjită, cu puterea luată de la anume ierburi, trebuie pusă direct pe trupul omului și nu pe comprese și legături.
– Dacă este nevoie ca vindecarea să se facă prin atingere și fricționare în zonele bolnave, numai vrăjitoarea sau o ucenică de-a ei poate face asta.
– Fiertura, esența de plantă sau oblojeala de leac nu trebuie atinsă de altă mână decât de a vrăjitoarei, de a persoanei atinsă de boală ori de o rudă de primul grad al acesteia.
– Cele ce sunt spuse și cerute a se face cu leacul respectiv se vor urma întocmai fără abateri.
– Filtrele și băutura de leac ajută atâta timp cât există puterea în credința ei. O fiertură băută fără credința, așa, în dorul lelii, poate să facă mai mult rău decât bine.
– La fel ca și la vrăjile de legat sau de făcut, ori la blesteme, orice vindecătura trebuie plătită.
– În general se dă ca plată un ban vechi pentru că banul să poată deschide poarta celuilalt tărâm și să tragă boala înapoi.
– Se mai poate plăti cu o pasăre vie care să cheme răul și să-l înghită în măruntaiele ei, ori cu pâine și sare că să aibă boală la drum, să mănânce și să nu se mai întoarcă.
– Să știți că oricât de mare ar fi puterea de lecuire a plantei respective sau a filtrului făcut din ea, nu trebuie luată fără închinăciune și descântec.
– Leacul nu se dă din mâna celui ce l-a preparat decât după ce acesta suflă de trei ori asupra lui și îi face cruce.
– Buruienile se pot culege din locuri bine știute, numai de mână de vrăjitoare ori de mână de copil nevinovat.
– Leacurile se dau și se fac doar în perioada de creștere a Lunii, dar dacă atunci femeia respectivă este în perioada menstruală, nu se mai face nimic, căci e fără de folos.
– Nu se dau și nu se prepară fierturi sau băuturi vrăjitorești, din săptămâna Rusaliilor, până când se termină Paștele, căci nu sunt lecuitoare. Ele sunt sub puterea duhurilor nebune ale Rusaliilor.
– Tot în aceste șase săptămâni de peste an nu este voie a culege nici ierburi sfințite, nici plante ori buruieni, afară de două plante care au puterea de a nu fi fermecate de Rusalii și anume, Pelinul și Usturoiul.
– Există o singură zi și o noapte în an când buruiana culeasă își înzecește puterea, fie că este folosită proaspătă, fie că este uscată. Această zi este ziua de 1 august, când seva pământului se sfințește și urcă în toate ierburile de leac.
– Sunt numai două leacuri ce trebuiesc “furate”, adică luate fără a fi văzut de nimeni și cu ochii legați, căci altfel își pierd puterea și pocesc pe cel ce le folosește. Acestea sunt “fiertura de săgetuță” și faptul de “iarbă cu cinci degete”.
– Înainte de a folosi, orice leac vrăjit se arată către cele patru părți ale casei, începând de la răsărit și apoi se stropește cu puțină apă neîncepută, cu care mai înainte a fost spălată o icoană.
– Sunt și două ierburi care se iau, se descântă și se pregătesc de vindecare numai în ziua de Sânziene și anume, sulfină și siminocul, căruia i se mai zice și “vârtejul pământului”, ierburi bune de vindecat crizele de epilepsie, impotența, precum și pe cei lunatici, care umblă în somn.
-De altfel, cea mai bună noapte pentru dat și făcut de leac este noaptea vrăjită de Sânziene, dar cu o singură condiție: femeia ori bărbatul care vor să facă un altfel de leac trebuie să aibe mai mult de 40 de ani. Căci altfel, dacă purced la lucru și ies noaptea aceea afară din casă, duhurile apelor le iau chipurile și îi pocesc.
– Și un ultim sfat. Nu este bine, mai ales dacă sunteți începător într-ale vrăjitoriei, să încercați a face leac dintr-o plantă în trei culori, numită “iarbă vrăjitoarei”, căci v-ar pândi pericole foarte mari. De altfel, nici nu ar trebui să încercați să găsiți această iarbă, chiar dacă ați auzit de ea și de puterile ei, aici ea crește numai în locuri neștiute și poate fi văzută doar dacă te cerți ori te bați lângă ea, dar are de fiecare dată altă culoare.


Rețete de leac vrăjitoresc
Trei sunt felurile în care puteți da un leac de vindecare: spălăturile, băuturile și oblojelile. La acestea se mai adaugă alte câteva leacuri mai speciale, care au rețete secrete și nu pot fi date în vileag decât pentru ochi vrăjitoresc. Vă voi spune câteva cuvinte despre fiecare dintre acestea și am să vă arăt când și cum se pot ele folosi.

Uleiul de ou
Este un leac pentru trimitere de bubă rea și pentru înfloritură de la buză, căreia i se mai spune și herpes. Luați 11 ouă de țară, neapărat foarte proaspete, le fierbeți foarte tare (cel puțin o jumătate de oră, în doi litri de apă). După ceea le curățați și puneți gălbenușurile lor într-o tavă curată, pe un foc fără cărbune, făcut numai din lemn de soc or de salcie. Când gălbenușurile sau înnegrit bine de tot, se trage tava de pe foc spunând:

Blestemat de-ai fii
Ducă-se pe pustii

Apoi scuipați în cele patru vânturi. În tavă veți vedea un ulei închis la culoare, care trebuie strâns cu grijă și cu care veți unge locul bolnav de câte ori este nevoie până ce acesta se vindecă. Uleiul rămas nu mai poate fi folosit împotriva unei alte trimteri ori să fie dăruit unei alte persoane, căci nu mai are efect. El trebuie aruncat la o margine de apă curgătoare, pentru ca boala să nu se mai poată întoarce pe același drum, căci apa nu are cărări și astfel calea este pierdută pentru totdeauna.


Trasul firului de păr

Tot pentru anume bube, iscate în zona gâtului, la umeri, la mână ori pe față, procedați în felul următor: luați un fir de păr lung, de la o femeie brunetă, firul să fie mai tare și să nu se rupă ușor. Cel mai bine este că femeia aceea să fie lăuză, adică să aibe copil mic de tată și să alăpteze sau dacă nu este posibil, să fi alăptat de curând. Atenție însă, ca nu cumva femeia să fie în perioada rea a lunii, adică să fie în perioadă menstruală, căci truda va fi zadarnică. Firul de păr îl veți pune mai întâi pe un ștergar alb, curat, sub icoană, lângă puțină sare sfințită și veți aprinde o lumânare de ceară albă pe care, cu o seară înainte, ați trecut-o prin biserică, pe sub masă din față altarului. Asta ca să se desfășoară firul trimiterii vrăjite, iar lumânarea să capete puterea de a veghea, adică să nu se stingă tot timpul lucrării leacului.

Înconjurați apoi ștergarul cu firul de păr așezat pe el, de trei ori, cu o felie de pâine unsă cu miere, ursind astfel:

Așa te cinstesc
Și te veselesc
Cu miere, cu pâine și cu sare
Cu ceară de lumânare
Așa să mă cinstești
Pe…(numele persoanei bolnave) să-l sorocești
Cu leac și cu drag
Cu cinste, cu sănătate
Să rămână curat, luminat
Amin!

Stropiți apoi firul de păr cu câteva picături din zema buruienii zisă “laptele câinelui” și ținînd firul de păr bine întins cu amândouă mâinile, treceți de șapte ori prin zonele de piele cuprinse de semnele bolii. Părul se atinge de piele ușor, fără să trageți prea tare ca să nu se rupă, dar nici prea slab. Doar atât cât persoana respectivă să simtă o gâdilătură ușoară. La fiecare trecre, numărați cu glas tare îndărăt, de la 7 la 1 și la sfârșit ardeți părul la flacăra lumânării că să piară descântecul rău.

Dacă semnele trimiterii dușmănoase nu dispar în șapte zile, este sigur că lucrarea de fapt a fost puternic legată și trebuie să mai repetați încă odată sorocirea de vindecare sau să folosiți un alt leac.


Alifie vrăjitorească de luat junghiul din oase

Junghiurile sau durerile de încheieturi, durerile ascuțite care te seacă până la os sunt fapte trimise cel mai adesea prin pusul cuțitului, așa cum am arătat mai înainte. Dacă lucrul este sigur, iar lucrarea este cunoscută ca fiind făcută de un dușman, puteți face farmecul de ridicare a cuțitului pe care vi l-am spus mai sus. Dacă nu, folosiți leacul ce am să-l arăt acum, pe care l-am preparat eu însămi multor oameni atinși de farmecul ce se zice “al vântului rău”, farmecul ce aduce junghiurile ca de cuțit. Este o alifie vrăjitorească, greu de preparat dar cu efect sigur. Rețeta aceasta a fost ținută de mulți ani în mare secret și sunt puțini cei care o cunosc.

Trebuie să mergeți dimineața foarte devreme într-un cimitir unde știți că există un mormânt al unei fete ce a murit fecioară. În jurul locului cu pricina, căutați o gaură de șarpe și puneți lîngă ea o strachină cu lapte cald, care atrage târâtoarele. Câți șerpi vin la strachină cu lapte, trebuie să-i prindeți fără teamă și să-i puneți într-un vas de lut smăltuit și nefolosit până atunci, pe care îl acoperiți bine. Dacă șarpele nu vine, se poate ca culcușul să fie părăsit și atunci puteți scoate din pământ o mână de râme, dar numai de la capătul de la care nu se află crucea. Șarpele sau râmele le aduceți în casă în vasul smăltuit și puneți peste ele câteva fire de tulpină ori frunze de la cinci plante și anume: busuioc, mesteacăn, rodul pământului, năvalnic și buruiană de spurcat. Deasupra, turnați 19 picături de ulei de candelă și spirt alb, curăț, cât să acopere și ultima frunză. Vasul îl astupați bine, faceți de trei ori semnul crucii peste capac cu cuțitul magic și îl lăsați la foc foarte cald (pe sobă, pe vatră, în spatele cuptorului, ori afară la soare, dacă este foarte cald) fără a-l mișca din loc vreme de nouă zile. Într-a zecea zi, desfaceți vasul amestecați bine, cu o lingură nouă de lemn, până ce conținutul se face ca o pastă, zicând tot acest timp:

Junghi de ceas rău
Junghi de turbare
Junghi de sagetătură
Junghi de sperietură
Junghi pus
De fermecătoare prepus
Ieși, piei și raspiei
Din trupul lui… (numele de botez al bolnavului) să piei
Din culcare, în sculare
Din osteneală
Si din fierbințeală
Amin!

       Amestecarea trebuie să o faceți numai în sens invers mersului acelor de ceasornic, ca să se desfacă ața legăturii blestemate și trebuie să aveți grijă să nu învârtiți cumva înapoi, căci întregul leac “se taie” și nu mai e bun de nimic.

Alifia vrăjită o veți întinde peste locurile dureroase ale persoanei fermecate, frecând până ce intră bine în piele și mâna nu mai alunecă deloc. Frectia o veți face de două ori pe zi, dimineață dar să fie neapărat înaintea prânzului și seară numai după apusul soarelui. Leacul se ține la loc întunecos, rece și se folosește până ce se termină toată cantitatea.

Oblojeala o poate face și persoana bolnavă singură ori o rudă de sânge a acesteia, dar în acest caz, aveți grijă că atunci când dați leacul din mână, el să fie plătit și să suflați de trei ori asupra lui, așa cum v-am spus mai devreme.


Leac pentru tâietura de cuțit fermecat

       Cu această rețetă de leac se pot da înapoi lucrările de lovire, rănire prin cuțit, tăietură, rană deschisă, infecție sau “sânge otrăvit”.

Orice trimitere de farmec care poate să provoace aceste feluri de răni este o lucrare puternică și greu de desfăcut și asta se vede și prin aceea că omul căruia îi este destinat nu se poate feri de rănire, de lovitură ori de tăietură. Oricât ar fi de precaut, mai devreme ori mai târziu, persoana respectivă se rănește sau dacă rana s-a produs în alt fel, fără să fie provocată de lucrare vrăjită, aceasta se agravează brusc și nu dă nici un semn de vindecare.

Pentru oricare dintre aceste cazuri, am să vă dezvălui o taină de vindecare care are puterea de a opri drumul farmecului și de al întoarce către trimițător, fie că acesta este bărbat, fie că este femeie. Spun asta pentru că farmecul dat de femeie este de trei ori mai puternic decât cel al unui bărbat și foarte multe dintre celelalte leacuri vrăjite nu pot desface fermecătură bolii lucrată de mână femeiască. Afară de acesta de mai jos, care are mare efect de lecuire.
Luați o pâine de secară, dar aceasta să fie veche de mai mult de două zile, și tăiați două felii groase de două degete pe care le veți așeza pe o pânză albă, curată.
Apoi, postiți o zi întreagă. În dimineață în care vreți să faceți lucrarea de lecuire, spălați-vă bine fața și mâinile și clătiți-vă gura cu apă, apoi puneți feliile de pâine într-o strachină nouă care să nu fi fost niciodată folosită. Puneți deasupra pâinii un strat gros de sare tămâiată și un pumn de flori proaspete de cicoare și adăugati apă sfințită (agheasmă) cât să le acopere puțin.

Cel mai bine este să fie agheasmă luată în ziua de Bobotează, de la nouă biserici, între prima și ultima bătaie de clopot, adică exact în timpul cât se sfințesc toate apele. În timp ce turnați apa sfințită, descântați așa:

Dacă ți-e trimis cu o mână
Să se ia cu două
Dacă ți-e trimis cu două
Să se ia cu trei
Dacă ți-e trimis cu trei
Să se ia cu patru
Dacă ți-e trimis cu patru
Să se ia cu cinci
Dacă ți-e trimis cu cinci
Să se ia cu șase
Dacă ți-e trimis cu șase
Să se ia cu șapte
Dacă ți-e trimis cu șapte
Să se ia cu opt
Dacă ți-e trimis cu opt
Să se ia cu nouă.
AMIN!

      Iar la sfârșit, rostiți de trei ori, tare și clar: “Pentru…..” (adăugînd numele întreg, cel de botez și cel de familie al persoanei căreia îi este destinat leacul vrăjit).

Apoi acoperiți vasul de lut cu o pânză roșie de bumbac, nescrobită și nespălată vreodată și lăsați-l nemișcat un ceas încheiat. Între timp, luați (puteți să aveți pregătit dinainte) patru pânze de păianjen de la cele patru colțuri ale casei persoanei bolnave și atinse de farmec. Așezați-le cu grijă peste pânza albă. Deasupra puneți o cruce, dar această să fie numaidecât de lemn și închinați totul de trei ori, cu trei cruci mari făcute cu furca cu doi dinți, rostind deasupra leacului de fiecare dată: “Dat, plătit și trimis”.

La încheierea ceasului, luați foarte ușor pânza de pe strachină și cu o lingură de lemn veche și înnegrită de arsură, amestecați bine până se face o pastă groasă. Apoi toate casele de păianjen adunate, iar deasupra pastă din strachină și legați locul strâns cu o cârpă roșie.

Leacul se ține pe rană două zile încheiate, până ce apune soarele iar dacă după aceasta semnele bolii nu au căzut, iar rana nu a început să dea înapoi, se mai poate repetă încă de două ori.


Leacul de broască

       Pentru o rană care puroiază și nu dă înapoi cu nici un chip și despre care se văd semne că ar fi ținută așa de lucrătură de mână vrăjitorească, am să vă arăt o cale sigură de vindecare. Trebuie numai să aveți inima tare, să nu vă fie scârbă sau să vă îngrețoșați și veți da înapoi farmecul trimis.

Și iată cum: 
Pregătiți din vreme, la un ceas de seară, o legătură curată de pânză de bumbac alb, în care veți așeza un pumn de bozii și trei bani de aramă roșie sau de argint îngălbenit. Apoi, în aceeași seară, cât mai este lumină, trebuie să mergeți la o baltă ori un loc mlăștinos, cu stuf, cu trestie, un loc pe care este cel mai bine să îl știți dinainte, pentru a nu pierde timpul și veți vedea de ce. Pe tot drumul până la baltă, mergeți cât mai repede și să nu întoarceți capul nici în stânga, nici în dreaptă. La baltă, aprindeți o lumânare din ceară albă curată și făcând de trei ori semnul crucii, trebuie să căutați și să prindeți o broască mare. Este însă absolut necesar pentru ca farmecul de leac să aibe efect, să prindeți broasca până ce arde toată lumânarea. În plus trebuie să aveți mare grijă ca lumânarea să nu se stingă. Dacă nu ați putut să găsiți ori să prindeți o broască în timpul cât lumânarea a ars până la capăt, ori dacă lumina acesteia s-a stins, este semn că trimiterea s-a făcut cu gând de moarte, că lucrarea a fost blestemată de trei ori la rând și că pentru bolnavul respectiv nu mai există scăpare. Atunci întrerupeți imediat orice căutare, mergeți acasă, aruncați legătura făcută și nu mai intreprindeți nimic, căci mare pericol va paște.

Dacă însă ați prins broasca, aduceți-o acasă vie în mâna dreaptă, fără ai pricinui vreun neajuns ori vreo rană deschisă și îndată ce ați intrat în încăpere, ferecați bine cu mână stângă ușa și ferestrele, scuipând la fiecare de trei ori, pentru ca duhul apelor să se oprească la prag. Imediat trebuie să procedați în felul următor: cu ajutorul cuțitului magic, retezați dintr-o singură lovitură capul broaștei și jupuiți-o de piele, asezând și pielea broaștei în mijlocul pânzei deja pregătită. De acum, legătura poate fi pusă pe locul bolnav, cu pielea broaștei direct pe rană și legată bine pe deasupra, de nouă ori, cu o fâșie lungă de pânză roșie.

Mare atenție însă, trebuie ca leacul vrăjit să fie gata legat deasupra locului betegit până cel mai târziu la primul cântat de cocoș, că mai apoi își pierde puterea. De aceea trebuie tot timpul să va grăbiți. În timp ce înfășurați cele nouă rânduri de pânză peste legătură, spuneți așa:

Nu te leg de gras
Nu te leg de frumos
Te leg să ostenesc
De lucrul vrăjmășesc
Să se gonească
Și să nu vorbească
De la trupul lui…(numele pers. bolnave)
De la crucea lui…(iar numele)
AMIN!

Leacul vrăjit se lasă pe locul vătămat timp de două-trei zile și apoi, dacă sunt semne de vindecare se mai poate repeta cel mult odată.


Leac pentru lunatici

Iată acum un leac vrăjitoresc fără greș în întoarcerea farmecelor date pentru a lega de nebunie o persoană, pentru a o face să umble noaptea fără somn și să se topească de pe picoare. Ursirea leacului durează două zile mai bine zis două nopți în care de fiecare dată trebuie procedat așa. Pe un foc din lemn de alun așezați un ceaun mare care neapărat să fie vechi, folosit dar nespart, în care turnați zece litri de apă curată. Când dă în clocot, aruncați înăuntru rămurele fragede de corn și trei pumni buni de buruiană de sporiș și de mierea ursului. Lăsați să dea în câteva clocote, timp în care descântați așa:

Ieși din trup, duh necurat
Duh spurcat, de alungat
Dezlegat și descleștat
Ieși acum
De la …(numele persoanei)
Fă-te fum
Și praf și scrum.
AMIN!

Odată cu ultima vorbă, faceți cu furca cu doi dinți cruci în apa ce fierbe și trageți vasul de pe foc. Cât timp apa se răcește, focul se lasă aprins, dar nu se zgândarește și nu se mai aruncă lemne în el, ca și când l-ați lasă să se stingă de la sine. Când apa s-a răcorit, cât să poată fi suportată, se toarnă într-o covată ori albie și persoană respectivă se îmbăiează în ea până ce se răcește bine. Apoi trebuie să meargă neapărat la culcare și să se acopere foarte bine. Apa se aruncă după aceea peste jăratecul focului și aveți grijă ca nu cumva să mai calce cineva prin acel loc și să ia boala în picior.

Totul se repetă în a doua noapte și nu se mai poate face din nou acest farmec de vindecare până când nu se împlinește o lună întreagă de la prima zi, căci lucrarea rea se întoarce întreit asupra omului respectiv. Leacul este vindecător numai dacă se face exact cu două zile înainte ca Luna să ajungă Luna plină.


Lucrări de leac vrăjitoresc de mare folos

Aceste lucrări de leac sunt de mare trebuință și folos contra a tot felul de trimiteri de boală și de fapt rău, iar efectul lor este rapid și sigur.

Leacurile de mai jos le veți însoți cu descântecul simplu:

Pe….(numele persoanei căreia îi ursiți leacul) să-l sorocești
Să-l cureți
Să-l primenesti
Cu leac și cu drag
Cu cinste și cu sănătate
Să rămâie curat, luminat.
Amin!

După aceea suflați de trei ori asupra lucrării și faceți semnul crucii. Iată pe scurt aceste leacuri.

-Pentru impotență luați șase morcovi de câmp, nu de grădină, de li se mai zice și sculători, fierbeți-i într-un litru de vin roșu și dați-i bărbatului să bea.

-Negii, petele și alunițele ce-au apărut dintr-o dată le ungeți bine cu sângele scurs din coada tăiată ori ruptă a unei șopârle. Cel mai bine este să fie gușter.

-Pentru ca o femeie lăuză să aibe lapte, dacă acesteia i-a secat fără motiv, dar numai dacă sunt semne de lucrături ori farmec diavolesc, puneți pe fiecare sân al femeii, o turtiță din făină neagră, cu iarbă de-i zice “lingura zânei” și cu vin alb.

-Lipitură de bubă rea ori trimiterile de bube dulci și de coșuri urâte pe față și pe trup se freacă ori cu seva ce iese dintr-un altoi de alun ținut deasupra jarului, ori cu o bucată de ficat crud de la un porc negru care se dă apoi unei pisici negre.

-Tot cu rădăcină de morcov de câmp se trece și gălbinarea dacă faceți așa: scobiti un morcov mare, bine copt, ca pe un păhăruț și puneți înăuntru o verighetă ori un inel de aur curat, iar apoi umpleți scobitură cu agheasmă măsurată cu gură. Lăsați leacul așa făcut trei nopți la lumina Lunii și apoi dați persoanei atinse de lucrarea rea să-l bea dintr-o sorbitură.

-Ulciorul se lecuiește într-o zi și-o noapte astfel. Puneți 19 boabe de pucioase într-un peticuț de pânză roșie, legați bine la gură și dați-l persoanei bolnave să-l poarte legat la gât toată ziua și toată noaptea următoare.

-Că să scăpați pe cineva de sughițatul ce nu se mai oprește, puneți fusul magnetizat între sprâncene, chiar acolo unde începe nasul persoanei și spuneți persoanei să se uite fix la el fără să clipească, în timp ce-i descântați spunând “Tatăl Nostru” . Sughițul va trece pe loc.

-Dacă sunt copii cărora le curge sânge din nas brusc fără să se fi lovit ori să aibă altă cauză, puteți fie să le așezați o cruce, dar neapărat de metal, chiar pe spate, între umeri, fie să le legați între ele trei fire de păr din cap făcând trei noduri.

-Pe acel ce are pântecărie, boală câinească de la stomac sau greață pe nemâncate, fără nici o explicație, trebuie să îl trageți de aplecare. Adică să-i frecați de nouă ori tare și prelung palmă, de la degetul gros până la venele de la încheietură.

-Căderea părului în special dacă este data de o exemă ori însoțită de multă mătreață, poate fi oprită așa: fierbeți o oră pielea lepădată de o viperă în doi litri de apa neîncepută și spălați capul persoanei respective, dar cu mare grijă, să nu-i atingă ochii ori să-i între în urechi.

-Durerile rele de stomac ce nu se mai potolesc cu nimic și sunt însoțite de scaune cu sânge, le lecuiți așa: puneți într-o ceșcuță de cafea apa sfințită și apoi adăugați atâta sare până ce nu se mai topește. Dați-i bolnavului o lingură mare din sărătură această, dar țineți minte că leacul nu trebuie făcut niciodată în timpul când luna este palidă, iar după ce o bea, persoană nu mai are voie nici să mănânce nici să bea nimic timp de o zi întreagă.

-Un leac pentru gâlci, adică pentru umflarea gâtului și anchilozarea lui, de nu mai poate omul nici înghiți mâncare nici vorbi cu glas tare. Topiți cositor, turnați-l în apa neîncepută și legați-l apoi persoanei bolnave la încheietură mâinii stângi începând de marți până joi. Joi noaptea trebuie să îngropați cositorul la o răspântie de drumuri.

-Febră mare peste măsură, când bolnavul tremură trece astfel: într-o luni înainte de răsărit culegeți două-trei tulpini de mutătoare, două-trei de lopețică și o bucată de coajă de la un nuc aflat la margine de apă, dar aveți grijă ca să nu scoateți o vorba din gură și în fiecare loc să lăsați câte un colț de pâine drept plată. Toate ierburile le veți toca mărunt și le veți amestecă cu sare sfințită, iar persoana atinsă de farmec trebuie să le poarte timp de două nopți în ciorapi, fără să-i dea jos oricât de tare i s-ar înfierbânta picioarele.

-La durerea de dinți și mai ales la umflătură, stingeți cuțitul magic încins la foc, într-un pahar cu miere, apoi luați pasta care a rămas pe lama cuțitului după ce s-a răcit, și dați-o persoanei suferinde să o țină pe locul dureros timp de o noapte întreagă.

http://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2019/04/logo-white2.png

In armonie cu Universul…