Se incarca...

 
http://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2018/05/border_bottom_white.png

Taurul

APR 20-MAY 20
http://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2018/05/taurus.png
http://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2018/05/border_top_white.png
http://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2019/04/venus-160x160.jpg
VENUS

21 aprilie – 20 mai

– Semn de pământ fix, feminin (introvertit), guvernat de planeta Venus
– Verbul caracteristic: “a avea”
– Dominanta: vointa
– Atuuri: încrederea în sine însusi si tenacitatea
– Piatra norocoasă: safirul
– Culoarea norocoasă: albastrul
– Ziua norocoasă: vineri
– Cifre norocoase: 1, 9
– Locurile norocoase: orase mici de provincie

Plan General

Al doilea semn zodiacal, Taurul este guvernat de planeta Venus, care reprezenta în mitologia romană, zeita iubirii, a frumusetii si a plăcerii dar era în acelasi timp asociată cu luxul si cu desfrânarea. Poate de aceea, Taurul apreciază atât de mult posesiunile materiale si nu-si refuză niciodată plăcerile vietii.

În comparatie cu zodia Balantei, care este la rândul ei guvernată de Venus, Taurul vede doar frumusetea obiectelor, în timp ce Balanta este preocupată de oamenii, de frumosul din interiorul si afara acestora.

Este proverbială „încăpătânarea” Taurului care la el se prezintă sub două aspecte. Unul se înfătisează ca o nemaipomenită tenacitate în atingerea scopurilor, planurile fiind urmate cu o constiinciozitate de invidiat iar celălalt ca o ambitie fără rost, iar dacă cineva face imprudenta să-i atragă atentia că greseste, devine impertinent.

Este foarte indulgent cu propria persoană, poate cam avar, dar cu mult simt practic iar lucrul pe care îl urmăreste cu insistentă toată viata este obtinerea confortului personal, a sigurantei din punct de vedere financiar si afectiv.

Taurul este o persoană greu de scos din sărite dar atunci când se enervează face adevărate crize de isterie. Păstrează închise în el bucuriile si necazurile si izbucneste în momente total nepotrivite, lăsându-i pe ceilalti nedumeriti.

Desi detestă răzbunarea si o consideră un mijloc bun doar pentru cei slabi, este ranchiunos si nu uită niciodată răul pe care i l-a făcut cineva.

Pentru un Taur trecutul reprezintă un refugiu în care îi place să se adâncească ori de câte ori simte că prezentul îl depăseste. Munceste mult, e în stare de eforturi prelungite si dă dovadă de devotament în tot ceea ce face. Desi se poate adapta cu usurintă la oamenii cu care vine în contact nu acelasi lucru se întâmplă cu situatiile neprevăzute.

Urăste surprizele si preferă ca odată ce a stabilit un plan să nu se abată sub nici o formă de la el. I se poate reprosa o anume rutină, un automatism în relatiile de muncă – asta stie, asta face – nu are timp să analizeze dacă drumul pe care a apucat este corect, desi intuieste că există posibilitatea să gresească. Preferă să facă totul singur pentru că nu are încredere în ceilalti si pentru că în felul acesta poate controla totul.

Aspectele cotidiene ale vietii le priveste cu pragmatism si are un puternic simt de observatie, sesizând poate si din cauza calmului pe care-l afisează, amănunte care-i vor folosi în activitatea sa. Posedă o memorie de elefant dar se miscă lent. Analizează fiecare aspect al problemei pentru a-si fixa ideile si pentru a-i cunoaste mai bine pe cei cu care vine în contact.

Este foarte sigur pe părerile lui si din punctul acesta de vedere dă dovadă de autosuficientă, crede că doar ceea ce a gândit sau a făcut el este bine.

Fiind un spirit materialist nu se poate abtine să nu se apropie de lucruri, să le atingă, să le pipăie pentru a se convinge de realitate. Este mare amator de artă si dacă nu are talent pentru a fi artist, poate deveni un mare colectionar de artă, pentru că are gust. Are si imaginatie, dar problema este că deseori se opreste la aparente si nu reuseste să prindă esenta lucrurilor. În discutii, poate devia de la subiect si să se trezească vorbind de amorul artei iar în momentul în care-si dă seama că a pierdut firul si partenerii de discutie se plictisesc, devine sarcastic.

Taurul este un mare gurmand, găteste cu plăcere pentru el si pentru invitatii săi si nu ezită să le ofere acestora, preparate culinare deosebite.

Familist convins, îsi doreste o familie numeroasă, unită în jurul său chiar dacă el îsi permite mici escapade extraconjugale. Aventurile sale sunt doar o distractie, o mică variatie la viata sexuală. Tocmai pentru că îsi doreste stabilitate afectivă, trece cu vederea defectele partenerului de viată si poate da dovadă de foarte multă afectiune si tandrete.

Un Taur posedă un chip cu trăsături bine definite în care un rol deosebit îl au ochii, de cle mai multe ori închisi la culoare si foarte expresivi. Ca impresie generală, este bine făcut, poate un pic prea solid. Cu toate acestea, în momentele de tensiune se miscă foarte agil. Este bine înfipt pe picioarele sale din toate punctele de vedere, nu numai fizic.

Defecte

Taurul este dotat cu un remarcabil simt practic, foarte perseverent si dornic de a se impune în fata celorlalti.
Încăpătânarea de care dovadă îl pune în imposibilitatea de a se adapta la situatiile apărute în viata de zi cu zi si ajung să pozeze în situatia de neînteles.

Dă senzatia că de fapt îi tolerează pe cei care sunt în jurul său dar nu are capacitatea de a întelege sentimentele acestora, sau mai bine zis putin îi pasă de ce simt acestia. De aceea va ajunge să fie detestat iar lupta lui personală cu viata se poate transforma în fanatism.

Profesii potrivite

Taurii preferǎ profesiile care oferǎ un teren sigur, o posibilitate de dezvoltare, cu un viitor previzibil: bancheri, agenți imobiliari, constructori, agenți de bursǎ, gastronomi, bucǎtari, grǎdinari, fermieri, bijutieri, muzeologi, bibliotecari, arheologi, istorici de artǎ, decoratori , creatori de modǎ, cosmeticieni, parfumeuri, degustǎtori, etc.

Deseori Taurii aleg domeniile artistice, creative, pentru care au o afinitate aparte încǎ din copilǎrie. De regulǎ au voce frumoasǎ și și-o folosesc și în profesiile lor (cântǎreți, crainici, disc jockey, dublarea filmelor).
Le place sǎ colecționeze diverse obiecte și sunt preocupați de esteticǎ în tot ceea ce fac.

Sanatate

Ca un gurmand care se respectă, Taurul face excese alimentare, care i-ar putea crea probleme, ajungând obez sau să sufere de diabet. Nu are obiceiul să apeleze la medicamente la cel mai mic semn de boală si evită cât se poate de mult doctorii si tot ceea ce este legat de medicină.

Cel mai vulnerabil punct al Taurului este gâtul si de aceea va suferi în mod frecvent de laringite sau faringite. De asemenea, nu este exclus să aibă probleme circulatorii. Este dotat cu o rezistentă fizică remarcabilă si dacă reuseste să se ferească de stres si se menajează poate atinge linistit vârsta senectutii. Majoritatea Taurilor simt nevoia în permanentă ceva, sunt foarte activi si tocmai această activitate neobosită s-ar putea să-i doboare.

Plan Sexual

Taurul se îndrăgosteste greu, dar odată ce crede că a găsit persoana pe care a visat-o, nimeni si nimic nu-l poate convinge de contrariul. Este pasional, tandru, sentimental si atunci când se implică într-o relatie, cu sigurantă că mai înainte a analizat persoana respectivă foarte bine, tinând cont de toate calitătile si defectele ei.

Este fără îndoială, unul dintre semnele zodiacale cele mai fidele, dar sexualitatea sa debordantă îl poate împinge spre excese. De aceea aree nevoie de un partener pe măsură, care-i să trezească pasiuni dezlăntuite si senzatii tari.

Dacă vrei să cuceresti un Taur, trebuie să stii înainte de toate cum să creezi o atmosferă romantică, plină de bun gust. Un restaurant select, muzică în surdină, lumânări, toate armonizate astfel încât el să aibă senzatia merită tot ce este mai bun.

Îi place să depindă de partenerul de viată, de aceea îl va lăsa pe acesta să facă primul pas, să preia initiativa, el conformându-se dorintelor acestuia.

Este o persoană devotată, în care poti avea încredere si care vă va da în permanentă dovezi de iubire neconditionată.
Atât nativa cât si nativul sunt foarte senzuali. Nu posedă o fantezie sexuală nelimitată, asă că de cele mai multe ori asteaptă să fie initiati în tainele amorului. Odată însă ce au învătat lectia, nimic nu-i mai poate opri si atunci veti avea parte de senzatii de neuitat.

Femeia Taur posedă o energie sexuală uriasă, asă că partenerul ei s-ar putea să simtă la un moment dat că este depăsit de evenimente…

Bărbatul Taur este amantul ideal, dispus să satisfacă toate capriciile partenerei si să-i ofere toată satisfactia pe care aceasta si-ar dori-o. Partenerii compatibili: nativii din Rac, Leu, Scorpion, Săgetător.

Plan Material

Cele mai importante lucruri pentru Taurii sunt banii si posesiunile. Singurul lucru care contează cu adevărat este siguranta materială si toate eforturile lui se îndreaptă spre atingerea acestui obiectiv. Din păcate, cei mai multi nativi din zodia Taurului îsi fac din bani singurul scop în viată, uitând că mai există si alte lucruri care contează, cum ar fi dragostea si respectul celorlalti. Si nu este mai putin adevărat că niciodată nu vor avea atât de multi bani cât îsi doresc si nici viata de lux pe care au visat-o. De aceea, poate că ar fi mai bine pentru ei si pentru linistea lor să-si îndrepte atentia spre alte planuri, cum ar fi de exemplu artele, un domeniu în care excelează.

Personalitate

Barbatul din zodia Taur

Este unul dintre putinii cavaleri rămasi în viată. Prin galanteria, tandretea si politetea de care dă dovadă atrage ca un magnet femeile. Îi place să la satisfacă acestora cele mai mici capricii doar din dorinta de a le vedea fericite. Foarte atent cu familia si cu copiii pe care îi adoră si cu care încearcă să retrăiască momentele copilăriei. Nu este un părinte autoritar, dar dacă a ajuns la concluzia că o anume profesie s-ar potrivi copilului său, va face tot posibilul să-l îndrepte în directia aleasă de el. Poate părea sotul ideal cu conditia să stie să-si ascundă micile escapade amoroase.

Femeia din zodia Taur

Bărbatii o găsesc irezistibilă, iar ea este constientă de acest lucru. La prima vedere pare o fiintă blândă si supusă, dar în casă ea este adevărata stăpână. Îi place să se ocupe de redecorarea interiorului pentru ca totul să fie în ordine si să se simtă într-adevăr ca acasă. Pe plan afectiv se maturizează mai greu si este foarte pretentioasă în alegerea partenerului de viată. Pretinde foarte mult pentru că stie că poate oferi mult.

Într-o relatie, încearcă să fie întelegătoare fată de trădările sotului si preferă să ajungă la un compromis cu acesta, decât să-l părăsească. Este o mamă bună, dar nu îsi exteriorizează sentimentele fată de copii

Copilul din zodia Taur

Este foarte tenace si îsi doreste de mic să-si câstige independenta fată de părinti. Foarte studios, nu pentru că si-ar dori să stie cât mai multe ci pentru a dovedi ce poate. Are înclinatii artistice, iar părintii ar trebui să fie atenti la preocupările copilului pentru ca acesta să-si valorifice talentele

Seful din zodia Taur

Ca sef, Taurul este un foarte bun organizator, pragmatic, stiind să abordeze lucrurile dintr-un punct de vedere foarte realist. Impune respect în ochii subalternilor si câstigă respectul celor cu care lucrează. Nu are încredere în cei pe care îi conduce si îi place să-si impună propria părere dar acceptă si alte puncte de vedere. Nu este genul de sef care face planuri peste planuri pentru a rezolva o situatie, el vrea să actioneze rapid si să vadă rezultatele muncii depuse.

Schimbă rar locul de muncă tocmai din dorinta de stabilitate si e în stare să facă eforturi supraomenesti pentru a ajunge în vârful ierarhiei.

Cele mai indicate profesii pentru un Taur sunt cele legate de cultivarea pământului, de care se simte profund atasat, dar este dotat si pentru cariera artistică si având în vedere plăcerea cu care mânuieste banii, economist sau om de afaceri.

Subalternul din zodia Taur

Este subalternul ideal, disciplinat si săritor căruia nu ai ce să-i reprosezi. Îndatoritor cu colegii, amuzant, îsi îndeplineste sarcinile de serviciu cu constiinciozitate, nu din dorinta de se evidentia ci pentru a fi recompensat material. Nu-i place să lase lucrurile neterminate si va munci si peste program pentru a nu rămâne în urmă, cu conditia să nu se simtă exploatat pentru că în acel moment iese la iveală încăpătânarea specifică si Taurul va refuza să mai îndeplinească ceea ce i se cere.

Compatibilitati cu alte zodii

Taur-Taur

Modul aproape identic în care văd lumea nativii face ca legătura sa fie aproape o reusită. Un punct comun care le sustine relatia este talentul artistic, sensibilitatea si inclinatia spre frumos. Dacă simt că lumea este împotriva lor se sustin reciproc si se pare că alianta lor are succes datorită perseverentei si încăpătânării celor doi Tauri.

Taur-Gemeni

Diferentele prea mari dintre cei doi sunt imposibil de reconciliat: Taurul este prea zgârcit pentru risipitorul si instabilul Geamăn. Pe plan profesional este posibil ca Gemenii să aprecieze tenacitatea Taurului iar acesta din urmă energia risipită de Gemenii în actiunile lor, dar legătura va esua foarte curând.

Taur-Rac

Au mari sanse de a duce o viată linistită împreună. Amândoi sunt două semne zodiacale atasate de valorile familiale, dau dovadă de prudentă si nevoie de stabilitate si echilibru. Atât Racul cât si Taurul sunt calzi, sensibili si romantici si între ei va exista de la început un sentiment de afectiune.

Taur-Leu

Chiar dacă la început, între ei există o mare atractie fizică o relatie solidă nu se poate baza doar pe acest aspect si realizează că sunt mult prea diferiti: pe Taur îl deranjează dorinta Leului de a fi mereu în centrul atentiei iar pe Leu, încăpătânarea si pasivitatea Taurului. Pe plan sentimental relatia este plină de pasiune si este posibil să dureze.

Taur-Fecioară

Cu conditia ca fiecare să cedeze câte putin se poate ajunge la o întelegere, astfel Fecioara să renunte la atitudinea ei mereu critică si Taurul la ordinea si disciplina impusă. Cel care se va revolta în final va fi Taurul care va încerca să scape din această relatie într-un mod destul de agresiv.

Taur-Balantă

Ca semne zodiacale guvernate de aceeasi planetă Venus se completează reciproc. Cu toate că au multe calităti si defecte care îi apropie ajung deseori la conflicte pentru că Taurul nu poate întelege crizele de depresie caracteristice Balantei, iar aceasta îl consideră prea infatuat si prea încăpătânat. Dacă dau dovadă de diplomatie este posibil ca relatia dintre ei să decurgă sub bune auspicii.

Taur-Scorpion

De obicei, între ei există o puternică atractie fizică, pe care nici măcar nu încearcă să o nege, dar firi posesive cum sunt ambii, în relatia lor apare, treptat-treptat, gelozia. Se admiră si se completează unul pe celălalt, căci Taurul are nevoie de sensibilitatea Scorpionului, iar acesta de o motivatie pentru a munci la fel de mult ca si Taurul.

Taur-Săgetător

Desi la început li se pare că au ceva în comun descoperă ulterior că de fapt se detestă reciproc. Taurul este plin de principii, în timp ce Săgetătorul, dornic să-si păstreze libertatea, se va plictisi de accesele de gelozie ale posesivului Taur si de libertinajul afisat de acesta ca răzbunare.

Taur-Capricorn

Pe plan profesional se potrivesc foarte bine si pot face afaceri profitabile pentru ambele părti. Si pe plan sentimental se prefigurează o relatie caldă pentru că sub aparenta de persoană rece si indiferentă, Capricornul este ca si Taurul un romantic plin de tandrete.

Taur-Vărsător

Au ca trăsătură comună încăpătânarea dar acest lucru în loc să-i apropie mai mult îi desparte. Neîntelegerile dintre ei provin din caracterele profund diferite pe care le au fiecare: în timp ce Vărsătorul este plin de spontaneitate, bine dispus, Taurul este întotdeauna calculat si prudent în tot ceea ce întreprinde si în plus nu este dispus să cedeze în fata nimănui.

Taur-Pesti

Ca puncte slabe ale legăturii celor doi ar fi lipsa de comunicare dar Pestii îsi dau seama că au nevoie de siguranta si calmul Taurului, în timp ce acesta îsi doreste sensibilitatea Pestilor, iar faptul că ambele zodii iubesc copii îi apropie si mai mult.

Taur-Berbec

Impulsivitatea Berbecului se izbeste de calmul si pasivitatea Taurului si în cazul acesta s-ar putea să iasă scântei. Dacă ambii ar încerca să ajungă la o întelegere si să-si tolereze reciproc manifestările poate că ar fi posibilă o convietuire împreună.

http://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2019/04/logo-white2.png

In armonie cu Universul…