Se incarca...

 
http://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2018/05/border_bottom_white.png

Gemenii

MAI 21-IUN 20
http://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2018/05/gemini.png
http://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2018/05/border_top_white.png
http://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2019/04/mercur-160x160.jpg
MERCUR

21 mai – 21 iunie

– Semn de aer, dual, mobil, masculin (extrovertit), guvernat de planeta Mercur
– Verbul caracterisitic: “a gândi”
– Dominanta: comunicarea
– Atuuri: inteligenta
– Piatra pretioasa: smaraldul
– Metal: mercurul
– Culoarea norocoasă: griul si argintiul
– Ziua norocoasă: miercuri
– Cifre norocoase: 3, 4
– Locurile norocoase: orasele de munte

Plan General

Gemenii sunt cel de al treilea semn zodiacal, guvernat de Mercur (aspectul diurn) care era considerat la romanii, zeul comertului dar totodată si mesagerul zeilor si poate tocmai de aceea această zodie stăpâneste atât de bine arta comunicării.

Îi uimeste pe ceilalti prin inventivitate si aerul spontan pe care îl are în tot ceea ce spune si face, dar în acelasi timp este instabil si plin de incertitudini.
Măcinat de contradictii, dă impresia de nesigurantă pentru că desi vrea să păstreze aparentele de persoană pe deplin încrezătoare în fortele proprii se descurajează repede si abandonează ceea ce a început dintr-un exces de entuziasm.
Emblema zodiei sunt cei doi frati, Castor si Pollux care reprezintă de fapt cele două fete ale zodiei, pentru că Gemenii se caracterizează prin ambivalentă, prin dualitate. Mai mult decât în oricare altă zodie aici se pot întâlni pe de o parte indivizi superficiali, frivoli dar si persoane de o pedanterie dusă la extrem, Gemeni generosi până la risipa totală dar si Gemeni cumplit de zgârciti.
Are reactii rapide, este volubil si comunică cu mare plăcere cu ceilalti tocami din dorinta de a fi la curent cu ultimele noutăti din orice domeniu, pentru că este si foarte curios. Inteligent si abil se adaptează cu usurintă la orice situatie nou apărută, chiar dacă la început poate reactiona un pic mai ciudat.
În societate este fermecător si destul de prevăzător încât să-si facă prietenii din toate categoriile sociale.
Prea rece si lipsit de pragmatism, lasă impresia în relatiile cu ceilalti că se foloseste de oamenii pentru a-si satisface propriile interese pentru ca după aceea să uite de cei care l-au ajutat.
Nu are calităti de lider, poate din cauza superficialitătii cu care tratează lucrurile, nefiind în stare să se concentreze si să ia deciziile cele mai bune dar se entuziasmează usor de ale celorlalti si încearcă să le pună în practică.
Bun orator, îi face placere să se audă vorbind si are obiceiul să gesticuleze în timpul discutiei pentru a-si sustine mai bine părerile.
Desi este guvernat de Mercur ca si zodia Fecioarei, singurul lucru pe care-l au în comun este comunicarea, interpretată de fiecare în alt mod. Gemenii doresc să-si facă cât mai multi prieteni si să cunoască lucruri noi în timp ce Fecioara preferă să analizeze oamenii si situatiile mai în profunzime pentru a întelege motivatiile ascunse.
În opozitie cu Gemenii se află Săgetătorul, care este filozoful zodiacului si căruia îi face plăcere să disece lucrurile pentru a ajunge la esenta lor. Din contra, desi firi cerebrale, Gemenii au tendinta de a trece mult prea repede de la un subiect la altul, fără a face o analiză amănuntită a lucrurilor pentru că le lipseste capacitatea de a se concentra asupra unui singur lucru.
Ca mod de a reactiona, în viata de zi cu zi, Gemenii se feresc de excese de orice natură. În cazul unei dispute vor prefera întotdeauna aplanarea conflictului în mod pasnic, prin mijloace diplomatice.
Încearcă să-si mascheze hipersensibilitatea printr-o atitudine demnă. Doreste să-si impună propria personalitate si nu-i lipseste ambitia de a reusi, însă dincolo de aparente este un timid, pentru care contează excesiv de mult părerea celorlalti.
Stările de anxietate si de deprimare a Gemenilor alternează cu perioada de maximă activitate. Nu se lasă dominat de emotii si analizează situatiile cu mult sânge rece, logic si obiectiv. Este un bun organizator si nu se lasă pierdut în amănunte, astfel încât să piardă din vedere esentialul. Lipsa lui de pasiune poate deveni exasperantă pentru cei din jur mai ales pentru nativii din zodiile de foc, cunoscuti pentru temperamentul lor vulcanic.
Ceea ce pretuieste cel mai mult este propria libertate care nu trebuie să-i fie îngrădită de nimeni. De aceea are nevoie de un partener întelegător, inteligent, dotat cu simtul umorului si care să-l sustină, mai ales în momentele de confuzie. Detestă să se ataseze de o singură persoană si de aceea va evita relatiile de lungă durată în care să fie implicat emotional.
Din punct de vedere fizic, nativul îsi păstrează aspectul tânăr, aproape copilăresc si la maturitate. Atrage atentia, nu prin înfătisarea lui deosebită ci prin energia pe care o degajă în jurul său. Gemenii sunt într-o permanentă miscare, gesticulează mult, vorbesc repede iar atunci când merg parcă ar fi la o cursă de alergări.

Defecte

Instabil, schimbător, nonconformist, superficial sunt tot atâtea defecte pe care inteligenta si jovialiatatea sa nu le pot compensa. În plus libertinajul pe care îl afisează ca pe o parte a dorintei lui exprese de libertate îl face greu de suportat pentru partenerul său.

Prin felul nestatornic de a fi si lipsa sinceritătii îi este greu să îi facă pe ceilalti să aibă încredere în el.
În relatiile cu ceilalti întotdeauna cere mai mult decât este dispus să ofere ceea ce nu este deloc echitabil.
Oportunist, nu lasă să-i scape nici o ocazie, indiferent despre ce este vorba, bani, dragoste sau aventură.
Vorbeste cam mult si nu se gândeste întotdeauna la ce spune si din această cauză poate fi considerat de cei din jur bârfitor si răutăcios.

Profesii potrivite

Evident, li se potrivesc toate profesiile care îi pun în mişcare, care le dau posibilitatea sǎ interacţioneze cu cât mai mulţi oameni, sǎ schimbe opinii, sǎ cǎlǎtoreascǎ, sǎ fie mobili. Nu le plac meseriile care îi obligǎ sǎ stea într-un birou toată ziua, cu excepţia cazului în care muncă le este foarte variatǎ şi le permite sǎ afle mereu lucruri noi.

Sunt excelenţi jurnalişti, scriitori, oameni de televiziune. Lucreazǎ eficient în relaţii cu publicul, în vânzǎri sau în orice alt domeniu care le dǎ posibilitatea sǎ vorbeascǎ, sǎ convingǎ, sǎ facǎ salturi intelectuale, sǎ-şi manifeste originalitatea.

Banii nu sunt foarte importanţi pentru ei. Îi preţuiesc şi îi doresc doar că mijloc de câştigare a independenţei şi libertǎţii de care au nevoie. Cheltuiesc foarte mult pe cǎrti, cǎlǎtorii sau alte mijloace de informare şi comunicare (computere, telefoane etc).

Sanatate

Este în permanentă miscare, agitat si de aici apar o multime de probleme. Pot suferi din cauza depresiilor nervoase cauzate de stresul permanent la care se supune singur.
În mod frecvent are insomnii si acest lucru îi poate afecta si viata sexuală. Partea cea mai afectată de obicei sunt plămânii si sistemul respirator, care se manifestă prin bronsite,astm, tuberculoză. De asemenea, le pot cauza neplăceri si membrele care în cazul lor sunt foarte fragile si de aici îsi au originea boli ca reumatismul, osteoporoza, precum si frecventele luxatii sau fracturi.

Plan Sexual

La nativii din Gemenii se pot sesiza două atitudini contradictorii: nevoia de dragoste si de sigurantă dar si cea de noutate, de aventură. Stăpâneste arta de a flirta iar persoanele de sex opus vor fi cucerite de declaratiile lui de dragoste pline de sensibilitate.

Îsi caută în permanentă jumătatea perfectă care să-l completeze si aceasta ar trebui să fie în stare să-l satisfacă atât din punct de vedere mental dar si emotional si sexual.
Îl cuceriti dacă discutati despre subiecte care îi pot stârni interesul din cât mai multe domenii pentru că nativul este mereu amator de lucruri noi. În relatia cu el trebuie să dati dovadă de onestitate si să nu încercati să-l păcăliti pentru că se va supăra rău de tot. Nu suportă să fie criticat, chiar dacă nu sunteti de acord cu punctul lui de vedere.
Nu va ezita să vă spună ceea ce gândeste si cum are limba foarte ascutită si nu este genul de om care să tină cont de consecintele celor spuse de el s-ar putea să vă simtiti jigniti.
De obicei, evită să se implice emotional într-o relatie din teama că va fi dezamăgit. Se îndrăgosteste greu dar dacă a făcut-o are pretentia ca cel de lângă el să se ridice la nivelul asteptărilor sale si atunci nativul Geamăn va deveni o persoană plină de devotament si afectiune.
Atunci când se hotărăste să se căsătorească îsi asumă rolul de familist, plin de responsabilitate si doreste ca noile rude să-l accepte ca si cum ar fi sânge din sângele lor. Se poate să încheie mai multe căsătorii tocmai din cauza nestatorniciei sale dar de fiecare dată va pleca la drum înarmat cu acelasi entuziasm.
Atunci când îsi propune să cucerească o femeie mai înainte îi va studia comportamentul si după ce i-a făcut un portret psihologic va lua initiativa.
Nativa din Gemenii are un comportament sexual nonconformist si de aceea un bărbat s-ar putea simti putin lovit în orgoliul său masculin datorită aitudinii sale sfidătoare. Caută un bărbat care să-i acorde atentia pe care crede că o merită iar dacă începe o relatie vrea ca aceasta să o satisfacă atât din punct de vedere spiritual cât si material. Cei mai potriviti parteneri sunt cei născuti în zodiile Berbec, Leu, Balantă, Scorpion si Vărsător.
Bărbatul Gemeni este prea putin interesat de ceea ce simte femeia de lângă el, singurul aspect care contează fiind obtinerea propriei plăceri. Un aspect pozitiv este dat de faptul că stie să-i partenerei ceea ce doreste aceasta să audă.
Zone erogene sunt: bratele, palmele si regiunea axială.

Plan Material

Din acest punct de vedere există două tipuri complet diferite de Gemeni. Unul dintre ele este preocupat doar de literatură, filozofie si de tot ceea este legat de artă si nu urmăreste decât să se îmbogătească, fiind total lipsit de simt practic. Foarte generos, îi lasă pe ceilalti să profite de pe urma a ceea ce a agonisit el. Atitudinea celor din jur, dornici să acumuleze cât mai mult i se pare vulgară si detestă să aibă de a face cu astfel de oameni.
Este destul de inteligent ca să-si dea seama când ceilalti profită de el dar acest lucru nu-l deranjează pentru că pentru el nu contează banii ci evolutia pe plan spiritual. Dacă ar fi ceva mai ordonat si si-ar impune atingerea unui scop anume atunci s-ar putea realiza si pe plan financiar.
Pentru cel de al doilea tip latura spirituală a vietii nu contează sub nici o formă, singurul lucru pe care-l urmăreste fiind banii si în cazul acesta obtinerea lor prin orice mijloace. Este un nativ care nu dezmite faptul că cel care-l guvernează, Mercur adică, era si patronul hotilor si nu de putine ori, lucrul acesta se simte si la el fiind în manifestările sale pe muchie de cutit între ceea ce este legal si ceea ce este ilegal.
Nu se dă în lături să folosească mijloace mai putin ortodoxe pentru a-si atinge scopurile.
Are toate sansele să ajungă un excelent om de afaceri pentru că în afară de lipsa de scrupule mai dispune de inteligentă, dublată de viclenie, este hotărât si stie să se folosească de oamenii.
Ambele tipuri de nativi Gemenii au însă o problemă în modul în care îsi cheltuiesc banii, pentru că de obicei ceea ce doresc este să-si satisfacă capriciile de orice natură ar fi ele.

Personalitate

Barbatul din zodia Gemeni

Dacă în aparentă pare distins, un adevărat cavaler, în realitate este un om rece si egocentric. Amabilitatea de formă care îi poate cuceri pe cei cu care vine în contact ascunde o persoană insensibilă. Niciodată nu rămâne singur, pentru că este inteligent si are simtul umorului. Din dorinta de a se simti în permanentă liber, neconstrâns de nici un angajament îsi schimbă partenerele foarte des. Pentru el o femeie trebuie să fie nu numai frumoasă si inteligentă, dar mai ales întelegătoare. Cere foarte mult într-o relatie, dar el nu este dispus să ofere nimic în schimb.
Detestă femeile posesive iar dacă aceasta încearcă să-l “cumintească” o va părăsi urgent. Îsi doreste o relatie în care femeia să-i fie mai putin sotie sau amantă cât mai mult amică. O prietenă care să-l accepte asa cum este si cu care să poată comunica fără inhibitii pentru că trebuie spus că bărbatul Gemeni este o persoană vulnerabilă care trăieste în permanentă cu teama că va fi dezamăgit. Dacă la un moment dat consideră că a găsit femeia ideală, firea lui dificilă îi va crea probleme din nou, pentru că în loc să se arate satisfăcut că a găsit în sfârsit ceea ce căuta îsi va manifesta dimpotrivă, nemultumirea fată de cea mai mica greseală a partenerei.
Desi preferă celibatul, găseste că este mai comod să se căsătorească pentru a scăpa de grijile vietii cotidiene, plasându-le pe umerii altora.

Femeia din zodia Gemeni

Desi ca fizic pare fragilă femeia Gemeni este ambitioasă, tenace si foarte rezistentă. Nativa este genul de femeie pe care o cunosti fără a o cunoaste de fapt niciodată. Atrage bărbatii prin veselia debordantă si cunostintele pe care le etalează, conversatia cu ea fiind o plăcere, dar nu va apartine în întregime unui singur bărbat, tocmai pentru că vrea să fie singurul ei stăpân.
Firea contradictorie a Gemenilor se manifestă si în cazul ei: desi despre ea nu poti să afli mai nimic, în schimb îti va povesti cu lux de amănunte vietile celorlalti, care se pare că o preocupă îndeosebi. Nu este o bună gospodină, dar compensează acest defect prin cultura pe care o are.
Are nevoie de un sot foarte răbdător cu o personalitate puternică.

Copilul din zodia Gemeni

Pustiul Gemeni este foarte independent si de mic vrea să fie luat în serios, chiar dacă face o multime de năzbâtii. De aceea adultii ar trebui să încerce să pătrundă în lumea lui pentru a-l întelege iar atunci când greseste să i se explice ca unei persoane mature de ce a gesit si cum ar fi trebuit să se comporte. Pedeapsa fizică în cazul unui copil Gemeni nu are nici un efect, dimpotrivă spiritul rebel din el se va trezi si va avea tendinta de a comite aceeasi greseală. Este din fire un copil foarte curios si părintii ar trebui să exploateze această curiozitate copilărească spre un scop mai bun, cum ar fi acela de acumulare de noi cunostinte si evolutia spirituală. Problema lui este însă aceea că se plictiseste repede si nu are suficientă răbdare să cunoască lucrurile mai în profunzime, rămănând doar cu suprafata. Ajunge să cunoască o multime de lucruri dintr-o multime de domenii dar nimic serios.

Seful din zodia Gemeni

În permanentă agitat are tendinta de a începe o multime de lucruri si de a nu termina nici unul. Îsi asumă responsabilităti prea mari si nu reuseste întotdeauna să se achite de sarcinile asumate. Poate avea idei geniale dar poate fi depăsit uneori de evenimente. Este mult prea orgolios si nu va recunoaste niciodată că si el poate gresi sau că nu are dreptate.
Dacă subalternii au proasta inspiratie să-i atragă atentia că lucrurile nu stau chiar asa cum spune el s-ar putea să aibă surpriza neplăcută de a fi concediati fără nici un fel de menajamente, pentru că nu-i asa, el este sef si toti ceilalti subalterni.

Subalternul din zodia Gemeni

Este genul de coleg pe care si-l doreste toată lumea. Întodeauna vesel, plin de idei, stie cum să-si amuze colegii si nu va ezita să va ajute atunci când aveti nevoie. Numai că ar fi bine să fiti atent pentru că schimbător cum este, s-ar putea să se răzgândească la fel de repede cum s-a oferit.
Din punctul lui de vedere este foarte util să întretină relatii cordiale cu toată lumea dar aceste relatii sunt superficiale, nefiind dispus să se implice prea mult pentru a nu fi dezamăgit. În relatiile cu sefii are o problemă deoarece acestia au impresia că vorbeste prea mult si munceste prea putin. Nu este mai putin adevărat că entuziasmul cu care se apucă de un lucru se estompează pe parcurs până când dispare total si nativul abandonează proiectul fără remuscări.
Dacă îsi impun autodisciplina si îsi vor îndeplini obligatiile cu seriozitate s-ar putea să fie promovati, altminteri cum sefii nu au răbdare să-i acorde si o doua sansă pentru a demonstra ceea ce poate, mai mult ca sigur că va fi concediat.

Compatibilitati cu alte zodii

Gemeni-Gemeni

Au acelasi mod de a privi lucrurile si de aceea relatia este foarte bună. Se văd reciproc ca într-o oglindă si recunosc în cel de lângă ei propriile defecte pe care altfel nu le-ar admite sub nici o formă.

Gemeni-Rac

Diferentele de temperament, în sensul că Gemenii sunt volubili, superficiali, împrăstiati iar Racul, fire introvertită, sensibilă si devotată familiei îi fac să ajungă repede la conflicte. Pentru a se întelege este nevoie de compromisuri din partea ambilor.

Gemeni-Leu

Pentru amândoi viata socială este foarte importantă si vor să fie admirati iar legătura dintre inteligenta Geamănului si puterea Leului pare perfectă.
“Pare” pentru că desi există o puternică atractie fizică între ei, pe parcurs Geamănul s-ar putea să nu suporte firea autoritară a Leului iar acesta superficialitatea primului.

Gemeni-Fecioara

Si Fecioara si Gemenii sunt guvernati de Mercur si deci vor pune pe primul plan ratiunea si nu sentimentele. Din această cauză se vor completa reciproc, desi la un moment dat s-ar putea ca pe Gemeni să-i irite critica permanentă a Fecioarei.

Gemeni-Balanta

Ca semn de aer, Balanta reprezintă partenerul ideal pentru Gemenii, amândoi fiind imprevizibili iar acest lucru nu face decât să-i apropie si mai mult. Nici superficialitatea nu le este străină ambilor si o acceptă reciproc.

Gemeni-Scorpion

O relatie pe termen lung nu are sanse să reziste pentru că desi sunt atrasi unul de celălalt, Gemenii apreciind felul decis al Scorpionului iar acesta jovialitatea Gemenilor, în final nestatornicia semnului de aer se va lovi de spiritul posesiv al Scorpionului.

Gemeni-Sagetator

În timp ce Gemenii vor să stie din toate câte putin si tratează lucrurile ca atare, adică la modul superflu, Săgetătorul caută profunzimea. Au sanse să se înteleagă pe plan profesional, cu conditia ca Săgetătorul să fie sef.

Gemeni-Capricorn

Echilibrul si stabilitatea preferate de Capricorn nu se vor împăca niciodată cu noncomformismul si dorinta de schimbare a Gemenilor. Firile atât de diferite îi fac să se evite reciproc.

Gemeni-Varsator

Au în comun atât de multe aspecte, cum ar fi frivolitatea, spiritul de aventură, dorinta de a cunoaste lucruri noi astfel încât nu se poate trage decât concluzia că se potrivesc perfect. Au toate sansele să păstreze o relatie timp îndelungat.

Gemeni-Pesti

Dacă Gemenii sunt foarte dornici de comunicare, Pestii sunt rezervati si mult prea sensibili pentru replicile sarcastice ale Gemenilor. Relatia pe plan profesional sau sentimental va esua lamentabil.

Gemeni-Berbec

Afectiv nu există nici o sansă pentru această relatie, pentru că sunt prea mari diferente de abordare – Berbecul este impulsiv, cu un temperament exploziv în timp ce Gemenii sunt reci si prudenti.
Din punct de vedere profesional se poate însă ca relatia să meargă bine, dacă cel care pune conditiile este Berbecul.

Gemeni-Taur

Inconstanta si versatilitatea Gemenilor nu vor face casă bună cu încăpătânarea si atasamentul Taurului si de aceea chiar dacă pe termen scurt se vor admira reciproc, Gemenii pe Taur pentru efortul pe care îl pot depune iar acesta la rândul său pe Gemeni pentru spiritul lor, relatia se va termina foarte repede.

http://www.paranormal.ro/wp-content/uploads/2019/04/logo-white2.png

In armonie cu Universul…